Monday, February 27, 2017

Nak Untung Bisnes Shaklee Sampai Sanggup Menipu Orang?

"Nak eff sv kena 5000uv ye kak?"

Bukan nak cerita berapa banyak UV utk efektif SV dalam Shaklee pun. Yang bisnes Shaklee, tahu lah. Yang tak bisnes Shaklee, konteks yang Put nak share ni bukan pasal UV ke SV ke Eff ke ape.

Put nak kongsikan kisah orang yang nak untung bisnes Shaklee ni tapi tak nak guna jalan yang betul.

Sebaliknya, dok menipu orang sana-sini.

Nak kongsikan sebab ini BUKAN bisnes Shaklee yang sebenar.

Al-kisahnya...

Kisahnya, adik ni nak buat bisnes Shaklee. Mungkin nampak potensi bisnes Shaklee ni sampaikan beliau berhenti kerja untuk fokus bisnes.

Malangnya, dapat upline yang hampeh.

Bukannya nak mengajar tips marketing dan teknik menjual yang berkesan, disuruhnya adik ni pi "beli stok" untuk cepat naik rank.

FYI, income rank terendah dalam Shaklee adalah Rm2500++ sebulan ya.

Yang adik ni pulak lurus bendul, pi laaa beli.

Lepas tu mungkin tak diajar dan dipandu dengan jelas sampaikan adik ni taktau pun berapa minimum requirement untuk maintain "rank" yang dibeli.

Allahu...

Put terkesan.

Tak dapat bayangkan macam mana adik tadi akan kelam kabut nak habiskan stok yang dibeli.
Tak dapat bayangkan macam mana hidup adik tu yang dah berhenti kerja dan nak gunakan Shaklee untuk jana income.

Sungguh, walaupun seadil mana pun sistem, ia tetap akan subject to manipulation.
Macam kisah upline suruh beli stok gini.

Dah macam MLM haram jadah plak dok?

Shaklee yang Sebenar Adalah Telus

Ketahuilah adik2 yang kak Put sayang;

Shaklee tak wajibkan anda beli stok. Malah masa di Business Leaders National Conference tempoh hari, mgmt Shaklee siap tekankan supaya kita "buy only what you can sell"

Bukan beli stok berlambak2 semata2 nak naik rank...dan lepas tu?

Modal permulaan Shaklee hanya rm80.

Tiada kewajipan untuk beli stok. Jika tak mahu simpan stok kecil2, anda cuma perlu promote sahaja dan bila orang order, cuma order sahaja di website, syarikat yang pos kan.

Sangat tiada maknanya untuk "beli stok" semata nak naik rank sebab rank yang dicapai macam ni, tak kekal.

Dan paling penting. 

...ini paling penting tau.

Pilih "ahli keluarga" Shaklee adik2 dengan sebaiknya. 

Kalau nampak bakal keluarga jenis2 suruh kumpul stok etc, cabut lari cepat cepat, dan cari keluarga lain.

Jangan tertipu dengan orang yang dok kerja nak manipulate sistem je nak cepat kaya sbb Shaklee bukan skim cepat kaya!

Nak Cuba Berbisnes Shaklee dengan Put?




Nama saya Putri.

Saya sangat menentang keras konsep bisnes yang menganiaya orang lain.

Bagi saya, rezeki melalui bisnes perlulah halal dan paling penting, di dapati dengan cara yang betul dan berkat.

Nak jadi darah daging kut....

Dan paling penting, saya bukan jenis upline suruh beli stok ya. 

Saya jenis upline yang akan ajar dan suruh anda buat sharing bersungguh2 sampai awak dapat kastemer lagi dan lagi dan lagi...

...dan akhirnya, naik rank.

:)

Wassap saya kalau anda berminat nak cuba ya!











0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com