Friday, January 6, 2017

Cuba Cara Sembuhkan Luka Bersalin Ni Supaya Luka Kering Seminggu Je

Lepas dah bersalin dan dapat bayi baru, satu fasa yang mak mak akan perlu lalui adalah berpantang.

dah dapat baby, now kena berpantang untuk kembali sihat...


Satu elemen pantang yang Put agak tak suka adalah nak fikir cara sembuhkan luka bersalin tu. Nak sembuh cepat sebab susah lah nak jaga2 jalan takut jahitan terbukak, nak menyusukan anak pun susah nak gi posisi yang best (sebab dok terkepit2 kat bawah tu)

Lagi pulak kalau ada masalah sembelit susah nak membuang. Lagi seriau nak fikir luka tu...

Alhamdulillah sepanjang berpantang dua kali ni, Put tak ada masalah luka lambat sembuh. Semuanya dalam masa 3-5 hari dah kering.

Bila pergi follow up dengan doktor pun, doktor puji sebab luka dah hampir sembuh dengan bersih dan cantik.

Tapi tak semua orang begini ya...

Contohnya, macam kakak ni. Luka bersalin beliau ya Allah kalau dengar, macam serik je dah confirm taknak bersalin dah.... tapi apa yang buatkan beliau OK? Makan apa? Buat apa? Jom tengok.


Dekat 40 hari luka masih belum kering

Kakak ni rupanya bersalin secara c-sec.

Sampai 40 hari luka tak kering-kering. Dah lah nak jaga anak sulung yang tengah dok nak melasak, so beliau kena cepat sihat.

Apa yang beliau buat?

1. Amalkan dos khas untuk supplemen zinc

Zinc sangat bagus untuk penyembuhan luka. Tapi untuk dapatkan dos special, perlu dapatkan khidmat nasihat dari pengedar yang sah ya.

2. Amalkan Vivix setiap pagi

Vivix ni, dia membaiki sel dari peringkat DNA lagi. Dah banyak kes penyembuhan yang jadi pantas apabila ambil Vivix, dan terbukti berkesan untuk kakak dalam video ni. Bukan tu saja,vivix pun bantu bekalkan tenaga berpanjangan dan menyihatkan tubuh badan secara amnya.

Hebatkan?

Hanya dua supplemen ni je untuk sembuhkan luka dengan cepat.

Apa kata orang lain yang dah cuba?





Apa lagi?

Kalau anda sedang menanti masa untuk melahirkan, cecepat lah standby stok Vivix untuk pantang nanti ni.

Hari pertama anak lahir je, terus minum Vivix supaya luka cepat kering.

Takkan nak tunggu dah 40 hari baru nak mula kan?

Cepat minum, cepat kering, cepat sembuh.

Nak order, boleh klik butang order di bawah atau whatsapp Put untuk belian ya.





0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com