Thursday, December 29, 2016

Betul ke Vivix Shaklee Mahal? Analogi Cheap, Fast dan Good

Dalam banyak-banyak produk Shaklee, paling premium adalah Vivix. Vivix Shaklee ni dah dipatenkan, so memang kalau cari kat kedai ah tong ke ah hock ke mak senah ke untuk produk yang sama, confirm takkan jumpa. Shaklee je ada.

Harga pun premium. RM 475 sebotol retail.

Yang kedua premium pulak adalah Shaklee Collagen Powder (SCP). Yang ni, kalau tengok kat kedai Mak Siti ke Pak Teh ke, memang akan jumpe punye kolagen.

Yang takkan jumpa nya adalah saiz kolagen yang sehalus SCP ni. 1000 dalton je supaya senang serap. Kolagen lain takkan sehalus ni.

Harga SCP premium jugak. RM 298 sekotak retail.



Mahal tak? Yeah....

Put nak story satu perbandingan sikit.

Ni hari tu suami Put yang share. Best jugak sebab Put tak pernah terfikir macam ni.

Katanya, apa-apa produk yang kita jual, especially produk kesihatan, mesti ada tiga elemen ni, tapi produk cuma akan ada max dua.

CHEAP, FAST, GOOD

Kalau nak barang cheap and kesannya fast, selalunya its not good for health
Kalau nak barang cheap and good, kesannya maybe not so fast
Kalau nak barang yang kesan FAST dan GOOD quality and for the body, dia takkan so cheap

Masa dengar tu terus teringat kan si Vivix ni.

Masa mula-mula nak jual Vivix pun pun fikir, apa gila sapa nak beli ni produk harga sama mahal dengan yuran nursery anak aku ni?

Tapi sebab upline buat syarat kene jual Vivix, terpaksa la den marketkan Vivix. Tak fokus pada harga pun sebab takut orang terkujat dengar harga terus taknak beli.

Fokus market kelebihannya je, sambil doa-doa supaya prospek yang kayo je datang.

And guess what?

Put pernah dapat student yang belikan Vivix lepas 3 bulan kumpul duit biasiswa untuk mak dia yang asyik kena gout
Ramai anak-anak yang belikan Vivix untuk PARENTS diorang supaya cepat improve gula dalam darah
Belum lagi part yang tanya hari ni, lepas tu cakap "ok kak noted harganya, nanti saya kumpul duit bulan xx saya contact akak semula" - ko ingatkan dia ni tipu tapi belum sampai bulan xx, dia dah contact cakap duit dah cukup.

Why lah semangat sangat diorang ni nak beli?

Because they want products that is GOOD (safe, ade saintifik study, proven berkesan) AND FAST (also proven by science, and supported by genuine testimonials)

Kan?

Kenapa korang nak beli Tupperware banding dengan container biasa-biasa?
Kenapa nak beli Tefal (ehem!) berbanding kuali biasa?

Sebab kualiti.

Sama macam Vivix.



Bila tengok harga gitu je, memang RM475 mahal. Boleh buat macam-macam kot dengan RM475 tu.

Tapi kalau lah diberitahu RM475 tu boleh

berikan sendi sihat supaya boleh jalan tanpa sakit;
boleh buatkan mak yang selalu susah nak solat boleh sujud tanpa masalah;
kurangkan paras gula dalam darah supaya tak perlu potong kaki;
berikan buah pinggang yang sihat supaya satu hari boleh bebas ubat steroid dan xyah dialisis;

RM475 does not seem so expensive anymore, kan?

Itu lah agaknya yang kastemer2 Vivix Put nampak. Beyond the RM value.

Baca lagi kisah kisah ajaib tentang Vivix kat sini.

Lepas tu kalau rasa macam nak order, boleh terus klik butang di bawah untuk buat self-buying




 ...atau, whatsapp Put for order :)



0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com