Thursday, December 29, 2016

Betul ke Vivix Shaklee Mahal? Analogi Cheap, Fast dan Good

Dalam banyak-banyak produk Shaklee, paling premium adalah Vivix. Vivix Shaklee ni dah dipatenkan, so memang kalau cari kat kedai ah tong ke ah hock ke mak senah ke untuk produk yang sama, confirm takkan jumpa. Shaklee je ada.

Harga pun premium. RM 475 sebotol retail.

Yang kedua premium pulak adalah Shaklee Collagen Powder (SCP). Yang ni, kalau tengok kat kedai Mak Siti ke Pak Teh ke, memang akan jumpe punye kolagen.

Yang takkan jumpa nya adalah saiz kolagen yang sehalus SCP ni. 1000 dalton je supaya senang serap. Kolagen lain takkan sehalus ni.

Harga SCP premium jugak. RM 298 sekotak retail.



Mahal tak? Yeah....

Put nak story satu perbandingan sikit.

Ni hari tu suami Put yang share. Best jugak sebab Put tak pernah terfikir macam ni.

Katanya, apa-apa produk yang kita jual, especially produk kesihatan, mesti ada tiga elemen ni, tapi produk cuma akan ada max dua.

CHEAP, FAST, GOOD

Kalau nak barang cheap and kesannya fast, selalunya its not good for health
Kalau nak barang cheap and good, kesannya maybe not so fast
Kalau nak barang yang kesan FAST dan GOOD quality and for the body, dia takkan so cheap

Masa dengar tu terus teringat kan si Vivix ni.

Masa mula-mula nak jual Vivix pun pun fikir, apa gila sapa nak beli ni produk harga sama mahal dengan yuran nursery anak aku ni?

Tapi sebab upline buat syarat kene jual Vivix, terpaksa la den marketkan Vivix. Tak fokus pada harga pun sebab takut orang terkujat dengar harga terus taknak beli.

Fokus market kelebihannya je, sambil doa-doa supaya prospek yang kayo je datang.

And guess what?

Put pernah dapat student yang belikan Vivix lepas 3 bulan kumpul duit biasiswa untuk mak dia yang asyik kena gout
Ramai anak-anak yang belikan Vivix untuk PARENTS diorang supaya cepat improve gula dalam darah
Belum lagi part yang tanya hari ni, lepas tu cakap "ok kak noted harganya, nanti saya kumpul duit bulan xx saya contact akak semula" - ko ingatkan dia ni tipu tapi belum sampai bulan xx, dia dah contact cakap duit dah cukup.

Why lah semangat sangat diorang ni nak beli?

Because they want products that is GOOD (safe, ade saintifik study, proven berkesan) AND FAST (also proven by science, and supported by genuine testimonials)

Kan?

Kenapa korang nak beli Tupperware banding dengan container biasa-biasa?
Kenapa nak beli Tefal (ehem!) berbanding kuali biasa?

Sebab kualiti.

Sama macam Vivix.



Bila tengok harga gitu je, memang RM475 mahal. Boleh buat macam-macam kot dengan RM475 tu.

Tapi kalau lah diberitahu RM475 tu boleh

berikan sendi sihat supaya boleh jalan tanpa sakit;
boleh buatkan mak yang selalu susah nak solat boleh sujud tanpa masalah;
kurangkan paras gula dalam darah supaya tak perlu potong kaki;
berikan buah pinggang yang sihat supaya satu hari boleh bebas ubat steroid dan xyah dialisis;

RM475 does not seem so expensive anymore, kan?

Itu lah agaknya yang kastemer2 Vivix Put nampak. Beyond the RM value.

Baca lagi kisah kisah ajaib tentang Vivix kat sini.

Lepas tu kalau rasa macam nak order, boleh terus klik butang di bawah untuk buat self-buying




 ...atau, whatsapp Put for order :)



Wednesday, December 28, 2016

Ayah Gembira Jumpa Cara Merawat Penapis Buah Pinggang Bocor, Sihat Dalam Masa 3 Bulan

Jika satu hari kita lihat seorang ayah dengan paniknya mencari cara merawat penapis buah pinggang bocor, pernah tak terfikir apa yang ada dalam fikiran ayah tersebut?

Takut?
Sedih?
Risaukan keluarga?

Semuanya diceritakan dengan penuh perasaan dalam video pendek 2 minit di bawah ini.

Rupanya berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Cuba dengarkan apa kisah beliau...


Dah dengar?

Jika anda nak baca pengakuan bertulis dari lelaki tersebut, boleh klik di sini.

Rupanya masih ada lagi harapan untuk kembali dapatkan buah pinggang yang sihat supaya anak-anak kecil dapat membesar dengan ibu bapa yang sihat.

Apa maksudnya penapis buah pinggang bocor?

Pertama sekali, kita perlu faham fungsi buah pinggang.

Bayangkan dalam darah, bercampur bahan elok dan bahan buangan. Darah ini akan mengalir melalui buah pinggang kita.

Buah pinggang yang sihat akan tapi darah ni dan mengasingkan yang baik dan tak baik dari dalam darah.

Cecair dan bendasing yang tak diperlukan akan ditapis keluar melalui urin, dan bahan elok seperti protein pula akan dikembalikan ke dalam darah untuk dihantar ke seluruh badan.

Protein yang terlepas ke dalam urin adalah tanda pertama yang buah pinggang mungkin mempunyai masalah.

Salah satu masalah yang possible, adalah penapis buah pinggang bocor.

Macam mana nak tau saya ada masalah penapis buah pinggang bocor atau tak?

Selalunya, anda tak akan tahu sehinggalah dah capai tahap bahaya (bahaya maksudnya perlu mula makan bermacam jenis ubat dan kemungkinan, biopsi).

Tapi sekiranya anda ada tanda di bawah, anda berkemungkinan ada masalah penapis buah pinggang bocor:

  • Kencing berbuih
  • Edema atau bengkak yang tiba-tiba pada kaki, tangan dan badan
Apa ubat yang doktor akan berikan?

Setelah melakukan pemeriksaan dan sah anda ada penyakit buah pinggang ni, doktor akan mula berikan anda ubat diabetes, ubat darah tinggi, ubat kolesterol, ubat bengkak, dan sebagainya.

Macam perkongsian dalam video di atas pun, beliau cakap "sebeban" ubat yang perlu dimakan, ada yang beliau tak tahupun ada penyakit tu,

Doktor juga mungkin berikan anda options untuk ambil steriod atau buat biopsi.

Ini yang kebanyakan orang takut - terpaksa bergantung pada steroid sepanjang hayat.

Kalau ikut Myoclinic, pengambilan steroid berlebihan atau dalam jangka masa panjang boleh beri risiko mandul, depresi, kecacatan pada hati, masalah jerawat yang teruk, masalah jantung, hipertensi, dan sebagainya.

Takut kot?

Sebab tu ramai yang cari cara untuk rawat penapis buah pinggang bocor secara semulajadi, bebas dadah, dan bebas bahan kimia merbahaya.

Ikhtiar Dengan Vivix, Produk Premium Shaklee

Saya nak cadangkan penggunaan Vivix, supplemen semulajadi hebat dari US yang digunakan oleh En Rosdi dan ramai lagi pesakit buah pinggang lain yang berjaya pulih dan hidup bebas tanpa ubat-ubatan (setelah disahkan oleh doktor) dan yang tentunya, bebas steroid.

"Rakan saya alami nephrotic syndrome disebabkan oleh SLE. Dia cuba Vivix alhamdulillah ok. Kencing berbuih dah tak de"

"Kawan saya pun ada masalah buah pinggang. Masih muda dan perlu dialisis setiap dua minggu. Dia amalkan Vivix. Dia cakap ada perubahan pada bacaan darah"

"Amalkan Vivix, bacaan protein dah negatif. Doktor pakar Nefro pun dah stop semua ubat dan appoinment"


Kalau anda pun ada masalah yang sama, tak rugi beriktiar dengan Vivix.

Sebotol harga nya hanyalah RM475 sahaja.

RM475 yang sangat berbaloi kalau nak bandingkan dengan nilai perasaan bimbang, susah tidur, risau dan semestinya, bil hospital yang akan membukit jika dibiarkan melarat.

Tentu nya berikhtiar dengan Vivix lebih memberikan harapan yang cerah, kan?

Boleh terus beli menggunakan kredit kad di butang di bawah.



Alternatif, anda boleh whatsapp saya untuk konsultasi dan order.

Belian dua botol ke atas, akan dapat pengurangan harga lebih dari RM100.

Bertindak sekarang sebelum buah pinggang semakin rosak.










Testimoni Penapis Buah Pinggang Bocor dan Rosak

Testimoni bertulis dari En Rosdi, seorang pengidap penapis buah pinggang bocor yang berjaya sihat dengan Vivix.


"Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail,38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??
Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal.
 Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom doktor memberi “sebeban” ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. 
Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.
Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.
Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. 
Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.
Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan.
 Dan setelah 3botol Vivix iaitu lebih kurang 3bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. 
Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.
Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.
Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.
Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.
Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.
Muhamad Rosdi Ismail


Saturday, December 10, 2016

Hilangkan Sunburn Muka Dengan Cepat (Berkesan Sepantas 5 Hari)

Paling stress adalah kalau minggu ni kita bercuti-cuti Malaysia kat pantai...

lepas tu minggu depan kena pulak attend wedding!

Argh! Muka dah gelap kusam naik panau sebab sunburn dok mandi laut, macam mana nak vogue the vasss kat wedding tu nanti?

Hehehehe

Familiar tak?

Ni cerita Put. Minggu sebelumnya Put sunburn teruk (muka memang jenis senang sunburn) sebab dok berjemur tengah panas, lepas tu minggu seterusnya ada wedding nak attend. Memang kelam kabut la Put carik cara hilangkan sunburn muka dengan cepat sebab nak flawless punya pasal, MESTI nak cerah semula.

WAJIB.

Dok google punya google, nampak testimoni orang makin cerah dan hilang sunburn guna produk Shaklee.


Apa lagi, Put yang dah lama tak gunakan dua produk ni terus cepat-cepat guna.

Hasilnya?

Dah tak dayang senandung no more!

Macam mana dia bantu hilangkan sunburn?

Dua produk premium ni, ada fungsi masing-masing untuk bantu hilangkan sunburn dengan cepat.

Kolagen powder Shaklee ni, bukan calang-calang kolagen powder tau.

Tak layak langsung nak dibandingkan dengan produk kolagen yang korang jumpa kat kedai jamu tu.

Pertamanya, sumber kolagen Shaklee ni sumber terbaik. Dari sisik ikan merah laut dalam yang sangat tahan lasak.

Keduanya, molekul kolagennya sangat kecil 1000 dalton sahaja. Ni penting sebab lagi kecik, lagi senang diserap badan. Sebab tu kesan nya cepat. Kalau beli kolagen yang tah hape2 tapi saiz molekul besar tu, jangan la berharap akan hilang sunburn dalam masa seminggu pulak ya.

Ketiganya, dia bukan sekadar kolagen. Kolagen powder Shaklee dicampur dengan ekstrak biji benih camellia japonica yang buatkan kulit jadi super lembab, dan juga ditambah dengan vitamin C dan Vitamin B.

Untuk pastikan kolagen ni lagi cepat dan optimum diserap, Shaklee masukkan lactobasillus acidophilus.

So sangat lah berbaloi beli kolagen ni, sebab kesan dia super best.

Super berbaloi best.

Produk yang kedua Put pakai adalah produk untuk sapuan luar.

Dah betulkan dalam, luar pun kena betulkan jugak.

Produk kedua namanya Daily Defense Whitening Essence dari Nutriwhite Shaklee.

Bunyi nya canggih kan?

Fungsinya macam essense atau serum yang kita biasa dengar dari produk lain.

Kelebihan serum - dia lembabkan dari lapisan kulit yang paling dalam, ke luar. Bukan setakat luar je macam moisturiser biasa.

Yang istimewanya serum Nutriwhite ni, dia ada ekstrak strawberi begonia, yang akan cerahkan kulit dan pigmentasi.

Itu yang kalau pakai, cepat hilang sunburn tu.

Tak melekit, cepat menyerap dan tak buatkan muka berpeluh pun antara sebab Put setia dengan serum ni walaupun dah tak sunburn. Best sangat, tak macam serum biasa

Kena try dulu baru tahu.

Kalau pakai dua ni, tak perlu risau dah nak kena beli BB cream ke ape ke nak tepek tebal-tebal sampai muka nampak putih banding dengan leher.

Makan ni je...:)

Kena beli baru terkejut tengok kesannya.

Siapa saya?

Put pengguna Shaklee sejak tahun 2012 lagi. Hampir semua produk Shaklee Put dah cuba, dan sebab tersangat puas hati dengan kesannya...

Put ambil keputusan untuk jual dan kongsi dengan orang lain :)

Bila anda beli Shaklee dari Put, percayalah konsultasi terbaik akan Put berikan hasil dari pengalaman sendiri guna dan makan, kelas nutrisi dari pakar nutrisi Shaklee dan juga pengalaman consult kastemer lain.

Hanya yang terbaik sahaja!

Jika nak beli set mini sunburn muka ni, boleh klik di gambar di bawah dan terus buat pembelian.

 Beli Set Mini Sunburn SEKARANG!


Satu cara lagi, wassap Put untuk pertanyaan dan Put uruskan pembelian anda.

Terima kasih!





Thursday, December 8, 2016

Pengedar Shaklee Shah Alam Paling Peramah Anda Akan Jumpa

Salam semua.

Kalau anda sampai ke blog ni dan sedang baca artikel ni sekarang, maksudnya anda baru sahaja google 'pengedar shaklee shah alam'.

Selalunya, yang google macam ni cuma ada satu tujuan je iaitu nak beli produk Shaklee dari pengedar di Shah Alam, kan?

Tahniah.

Anda datang ke page yang betul.

Nama saya Putri, dan saya menyediakan khidmat konsultasi produk Shaklee yang terbaik sampaikan saya boleh jamin, selepas anda contact saya di 017-6021189 dan berurusan dengan saya, anda dah tak mahu dah beli Shaklee dari orang lain, kerana

SEBAB #1
kehendak anda akan diutamakan. Jika anda datang pada saya kerana nak beli Set Cantik Shaklee, saya takkan terus jual set cantik shaklee semata-mata, tapi saya akan fahamkan dulu masalah kulit anda dan cadangkan yang terbaik sahaja

SEBAB #2
saya peramah. Anda pernah tak beli barang dari online seller yang tiba-tiba ja tah hapa-hapa berikan anda template jawapan yang panjangnya 1000 perkataan? Hehe Exaggerate je tu tapi saya pernah.

Dan saya tak suka. Rasa tak special gitu.

Bila anda whatsapp saya, yakin lah yang anda akan dapat respon dari 'human'. 

Bila dah sampai part confirm nak beli je saya guna template untuk berikan akaun number, tapi selain dari tu, saya akan respon personally.

SEBAB #3
Saya tak hilang lepas dapat bayaran

Ini lagi takut.

Dah bayar tapi tiba-tiba senyap takda kabar berita. Tanya tracking number pun tak respon, lepas tu bila barang dah sampai, tanya cara makan lagi lah bisu.

Pernah kena ke?

Saya tak pernah kena lagi macam ni dari online seller, tapi saya tak hingin langsung nak jadi macam ni pada customers saya.

Bila anda beli produk dari saya, inshaAllah macam mana saya respon pada pertanyaan anda sebelum close deal, begitulah juga saya akan layan anda selepas belian untuk berikan khidmat sleepas belian dan sokongan.


Nah, tak perlu ragu-ragu lagi jika anda nak beli Shaklee dan sampai ke page ni waktu buat carian online.

Siapa Saya?

Nama saya Putri, dan saya adalah pengedar Shaklee yang siangnya bekerja di sebuah syarikat swasta, dan pada waktu malam dan senggang, mengusahakan bisnes Shaklee kesayangan saya.

Kepakaran saya adalah membantu pelanggan yang memerlukan khidmat nasihat tentang produk Shaklee.

Hobi membaca dan baru menceburkan diri dalam bidang vlog, boleh lah tengok sharing saya di Youtube kalau nak tau kenapa vitamin C yang anda makan selama ni tak kasi kesan sehebat Vita C Shaklee.


Jangan segan untuk hubungi saya dan beli produk Shaklee semulajadi anda hari ni ya!


Wednesday, December 7, 2016

3 Cara Turunkan Kolesterol Yang SEMUA Perlu Amal Elak Mati Mengejut

Semalam, Put baru sahaja kehilangan Atok akibat serangan jantung mendadak.

Petangnya, kawan seofis beritahu neneknya meninggal akibat sakit jantung mengejut jugak.

Sungguh, ajal maut di tangan tuhan jua, tapi sebolehnya tak mahu lah yang mengejut macam ni. Terkejut dan terasa kehilangan sangat.

Bila disiasat, Atuk punca sakit jantungnya tak pasti kenapa tapi kawan seofis Put, jantungnya gagal akibat paras kolesterol yang agak tinggi.

Penting tak nak tahu cara turunkan kolesterol cepat supaya benda macam ni boleh dielakkan?

Bagi Put, penting.



Jadi hari ni, Put nak kongsikan cara turunkan kolesterol yang mudah nak buat untuk jantung yang sihat.

Sebelum tu, apa tu kolesterol dan kenapa bahaya sangat? Jahat ke?

Waktu Put ke kelas dengan nutritionist, beliau terangkan yang kolesterol sebenarnya bagus untuk penghasilan hormon.

Tapi kolesterol berlebihan boleh membunuh.

Kolesterol yang berlebihan akan berkumpul dalam salur darah, dan kemudiannya melekat pada organ penting dan boleh membawa kepada penyakit yang fatal seperti sakit jantung, darah tinggi, strok dan sebagainya.

Jadi, penting untuk kita kawal paras kolesterol dalam badan supaya kekal di paras sihat.

Kalau tak, itu yang tiba-tiba dapat penyakit berbahaya secara mengejut tu.

Tiba-tiba sakit jantung, mati.

Tiba-tiba darah tinggi, jadi strok.

Ngeri.

Lagi mudah kalau kawal sebelum teruk.

Cara Turunkan Kolesterol Mudah

Cara #1 : Makan Makanan Berserat

Makanan berserat akan tolong angkut kolesterol keluar dari badan. Caranya, dia akan serap kolesterol tu.

Lepas tu, serat akan dibuang melalui najis, sekali dengan kolesterol yang dah diserap tadi.

Mudah jugak kan?

Antara makanan tinggi serat termasuklah sayuran, buahan, oat dan sebagainya.

Cara #2 : Banyakkan Makan Ikan

Kenapa?

Sebab ikan ada kandungan omega-3 yang tinggi, yang bantu kawal paras kolesterol.

Tapi jangan tersalah pilih ikan yang tercemar.

Cara masak ikan pun perlu tengok juga. Seeloknya stim atau rebus atau masak sup lah paling elok.

Kalau hari hari bedal ikan goreng, tu bukan makin turun kolesterolnya nanti tu!

Cara #3: Minum Teh Hijau

Hah sudah, macam mana pulak teh boleh tolong kurangkan kolesterol?

Begini --> Teh hijau ni antioksidan yang bagus.

Dalam badan kita, kolesterol akan terhasil secara semulajadi. Ni dipanggil HDL atau pun kolesterol baik. Fungsinya macam yang put cerita tadi, untuk hasilkan hormon dan sebagainya.

Tapi bila badan kita terdedah pada radikel bebas dari pencemaran, stress dan sebagainya, HDL boleh teroksida kepada LDL, iaitu kolesterol yang jahat.

Cara untuk neutral kan semula radikel bebas ni?

Ambik antioksidan yang tinggi.

Sebab tu minum teh hijau boleh membantu.

Mudah kan 3 cara ni? Semua orang pun boleh buat..

Tapi ada orang yang tak gemar kan teh, malas makan sayuran dan ikan sebab lebih minat ayam. Macam mana nak buat?

Ambil dalam bentuk supplemen, lah.


Pakar nutrisi Shaklee cadangkan pengambilan Omega Guard dan Phytocol-ST untuk bantu turunkan kolesterol dengan berkesan, bergaya dan cepat.

Dua supplemen ni akan mimik pemakanan natural.

Contohnya Omega Guard akan bekalkan asid lemak Omega-3 yang berkualiti tinggi diekstrak dari ikan laut dalam supaya tiada pencemaran.

Phytocol-ST pula, produk paten Shaklee yang dah diuji dan dikaji oleh saintis bertauliah untuk guarantee keberkesanannya untuk bantu turunkan paras kolesterol.

Cara PhytocolSt bekerja lebih kurang dengan serat tadi. Dia akan halang kolesterol dari masuk ke saluran darah dengan 'membalut' kolesterol tersebut, dan terus balut sampai kolesterol dibuang dari badan melalui najis.


Berkesan ke?

Kalau ikut kajian, memang berkesan.

Disokong pulak oleh testimoni pengguna yang puas hati, macam ni;







 Testimonial Ethan Wang

"Kolesterol turun 50%"


"Doktor pun beri Omega, tapi tak turun. Cuba Omega Guard, ada perubahan"


"Lepas tambah Phytocol, kolesterol turun"


Nah, inshaAllah kolesterol tinggi boleh dikawal.

Dengan syarat, mesti rajin dan istiqamah makan dengan betul dan makan supplemen.

Kalau nak order, boleh whataspp Put. Mana tau dengan amalan supplemen yang konsisten, tak ada lagi risiko untuk mati mengejut akibat sakit bahaya.





Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com