Sunday, November 27, 2016

Uji Pada Pengguna Lebih 20 Tahun untuk Tahu Shaklee Selamat Atau Tidak

Untuk yang belum pernah kaji secara mendalam dan tiba-tiba nampak orang dok share pasal Shaklee je, mesti akan terdetik dalam hati - Shaklee selamat atau tidak sebenarnya?

Boleh rosakkan buah pinggang tak?
Boleh sebabkan kanser tak?
Halal tak?
Ada ke doktor yang makan?
Shaklee ni buat kat mana? Belakang rumah je ke?
Kalau mula makan Shaklee sekarang, esok agak-agak terus sihat ke?
Berkesan sangat ke??

Nah...1001 persoalan yang mungkin bermain di minda bila dok tengok Shaklee orang suruh makan.

Hari ni Put taknak cerita panjang.

Cumanya Put nak cerita, Shaklee ni ada Landmark Study.

Signifikan dia tu, macam kalau kita ke Teluk Intan, apa yang kita terpikir?

Menara Condong kat Teluk Intan tu..

Kalau ke Paris?

Eiffel Tower.

Kalau ke KL?

KL Tower.

Hehe. 

Maksudnya kat sini, "landmark" adalah sesuatu yang signifikan.

Dalam bidang supplemen pulak, Shaklee je yang ada landmark study ni.

Landmark study ni, pihak ketiga yang jalankan untuk kaji kesan penggunakan JANGKA PANJANG supplemen.

Poin penting ni tau.

Sample pengguna yang diambil untuk kajian ni adalah yang dah makan vitamin Shaklee lebih dari 20 tahun.

Ni yang jadikan landmark study ni berbeza dari study study yang lain.

Sebab kebanyakan studies yang ada cuma look at short term samples. Ie. Bru makan vitamin 2-4 tahun lepas.

Tapi nak kajinya penyakit yang ambik masa bertahun2 untuk develop.

Tak berapa tepat la kalau buat kajian utk org yg makan vitamin 3 tahun, tp kesimpulan "makan vitamin boleh rosakkan buah pinggang dalam jangka masa 20 tahun lagi"

Kan?

Landmark study Shaklee cakap, makan Shaklee 20 tahun, kesihatan lagi baik.

Nah, lagi mudah nak yakin kan?

Macam prof ni.


47 tahun makan shaklee kot? Buah pinggang dia ermmmmmmm elok la tu masih boleh tulis status facebook tu, hehehe

So jangan ragu-ragu nak makan Shaklee ya.

Put sendiri dah guna Shaklee hampir 5 tahun.

Lebih sihat.
Lebih bertenaga.
Mampu menyusukan anak walaupun kerja sibuk.

Puas hati sangat!

Korang nak cuba jugak?

Contact Put ya...



0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com