Monday, November 14, 2016

Produk Hilangkan Parut Jerawat Tak Kan Jadi Kalau Tak Faham Punca

Dalam perkongsian Put yang lalu, Put ada sentuh secara ringkas punca jerawat yang boleh bantu kita atasinya.

Ye lah, nak atasi apa?

Kena tau puncanya dulu kan. Kalau tak tahu, itu yang jadi asyik cuba macam-macam tapi tak jadi apa pun.

Lepas Put buat banyak pembacaan dan kajian serta pergi ke kelas nutrisi, Put simpulkan jerawat boleh terjadi dari 5 punca utama.

Teruskan membaca kalau anda nak tahu anda jatuh dalam kategori mana.



5 Punca Utama Jerawat (Yang Boleh Melarat kepada Parut dan Jeragat)

#1 Hormon Tak Stabil

Walaupun selalunya hormon tak stabil ni kita kaitkan dengan remaja (sebab tu ramai remaja ada masalah jerawat!), tapi jangan salah faham.

Hormon wanita akan berubah-ubah sepanjang kitar hidupnya.

Contohnya ketika stress, sewaktu ibu mengandung, selepas melahirkan, menopaus dan sebagainya.

Di waktu macam ni, hormon kita akan menggila. Antara akibat hormon tak stabil adalah kilang sebum (minyak) di muka akan merembeskan minyak dengan terlalu banyak sampailah pori muka tersumbat.

Akibatnya, jadi lah jerawat,

#2 Kurang Daya Tahan Kulit

Kulit akan kurang daya tahan jika kolagen kulit tak mencukupi.

Ini masalah utama lebih-lebih lagi untuk perempuan yang dah berusia.

Tau tak kolagen kita akan mula berkurangan sejak umur 25 tahun, dan akan merudum dengan drastik bila mencecah umur 30 tahun ke atas?

Bila daya tahan kulit kurang, kulit akan mudah diserang oleh pencemaran udara dan sinaran UV dari matahari.

Lebih teruk lagi, bila jerawat dah tumbuh, kulit tak mampu nak perbaiki diri sendiri dengan kulit baru yang berkualiti - hasilnya, jadi lah parut!

#3 Jangkitan Bakteria

Siapa sini yang perangai suka picit jerawat?

Sila mengaku sekarang hahahha

Ni, pun salah satu sebab jerawat tak habis-habis.

Bila pori tersumbat dengan minyak, lama-lama bakteria akan ada dalam jerawat tu. Terutama jerawat yang merah-merah dan bernanah, tu lagi confirm ada bakteria.

Bila kita picit jerawat sesuka hati, memang jerawat nampak cepat kecut.

Tapi 'isi' jerawat yang ada bakteria tu akan merebak pulak kat tempat lain. Naik pulak jerawat kat situ.

Jerawat yang kita pecahkan tadi pulak, boleh jadi berparut kalau kulit tak sihat dan tak dapat repair diri sendiri.

Berulang lah kitaran jerawat tu...

#4 Pendedahan Kepada UV Berlebihan (Tanpa Protection)

Tau tak sinaran UV bukan saja datang dari matahari, tapi juga dari lampu dari dalam rumah?

Ha ramai yang tak tau ni. Kat dalam rumah mana pakai UV protection pun!

Awas jika anda berkulit cerah - sebab anda akan lebih tinggi risiko untuk dapat jeragat jika tak lindungi kulit dari sinaran UV!

#5 Tinggi Toksin dalam Badan

Ini biasa, rasanya semua tau. Jerawat akan tumbuh jika toksin dalam badan terlalu tinggi.

Ni satu cara badan nak keluarkan toksin dari badan. Badan akan keluarkan peluh dan minyak lebih, dan pori boleh tersumbat.

Macam mana nak tau toksin dalam badan banyak atau tak?

Cuba check sama ada anda ada rasa simptom kat bawah ni tak:

  • mudah lesu dan penat tanpa sebarang aktiviti berat
  • sukar buang air besar, kadang-kadang 3 hari sekali sahaja
  • kuat berpeluh
  • ketiak berbau
  • mudah sakit kepala
Ada? Anda mungkin perlu detoks untuk buang toksin dalam badan tu.

Paling mudah amalkan herblax atau alfalfa complex dari Shaklee untuk detoks badan dan pastikan buang air setiap hari. Takut lah kalau makan nasik berpinggan-pinggan tapi berak 3 hari sekali?


Nah, dah tau punca jerawat, anda dalam kategori mana?

Dah kenalpasti kategori, baru lah senang nak pilih produk yang selesaikan PUNCA. Baru nampak hasil.

Tambah lagi dengan cara pemakanan yang betul dengan panduan Put. Hasilnya sangat puas hati dan muka boleh terus licin berseri-seri, takde lagi nak mengeluh stress tengok jerawat naik setiap bulan tau.

Hehe.

Jom tengok pulak apa produk untuk masalah anda.


Put belanja satu gambar cik yang dah berjaya selesaikan masalah jerawat teruk beliau dengan Shaklee.

Teruja tak?

Put pun teruja. Nampak beza betul muka sebelum dan selepas beliau tu.

Ok, Put senaraikan kat sini produk yang ada, dan apa peranan masing-masing dalam mengatasi punca jerawat tu ya;

Vivix

Antioksidan semulajadi yang sangat kuat, dan bantu perbaiki sel yang rosak. Vivix jugak buatkan kulit kita tahan lasak, so tindakannya dua dalam satu.

Memperbaiki, dan mencegah.

Untuk yang dah bosan ada masalah jerawar, parut atau jeragat, Put sangat syorkan guna Vivix. Hasilnya pun sangat puas hati.

GLA Complex
GLA Complex ni, satu vitamin yang semua wanita perlu makan sebab dia akan bantu stabilkan hormon estrogen, progesteron dan testosteron dalam badan. Ingatkan tadi salah satu punca parut tak hilang-hilang adalah hormon yang tak stabil?

Alfalfa Complex
Alfalfa adalah sejenis pil herba yang ada 1001 khasiat, salah satunya adalah untuk detoks seluruh badan. Ni bagus diambil jika badan tinggi toksin.

Energizing Soy Protein (ESP)
Ni protein soya bermutu tinggi untuk pastikan sel kulit baru adalah sel yang sihat dan kuat.

Vitamin C
Vitamin C akan jadikan kulit kita tahan lasak. Macam mana?
Vitamin C bantu sintesis kolagen yang akan buatkan kulit lebih tahan mengatasi pencemaran dari luar.

Vitamin E
Nah, vitamin E ni juga salah satu antioksida yang sangat berkuasa menghilangkan parut.

Jom tengok testimoni jom!








Pertanyaan / Order

Kalau anda berminat nak cuba selesaikan masalah jerawat, parut dan jeragat macam mereka dalam testimoni di atas, hubungi Put segera.

Put akan ajarkan cara makan yang betul supaya kesannya wow! menakjubkan dan pantas.


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com