Thursday, October 6, 2016

Pengajaran dari kisah Nabi Luth - effort matters

Dulu masa kat Melb, ade le ikut usrah ngan kakak2 usrah

Hehehe

Ttbe tengah drive tadi teringat satu slot tu, diorang share pasal kisah2 nabi, salah seorangnya Nabi Luth alaihissalam.

Hari ni baru betul2 terkesan dengan pengajaran kisah nabi Luth.

Kakak tu cakap,

Bersyukurlah sebab Allah tak tengok result je

Allah tengok usaha.

Kalau ikutkan, Nabi Luth ni kira macam failure kot ye? 😂Family sendiri tak ikut pun ajaran dia. Beratus tahun pun masih "gagal" jugak..

Punya lah failure nyaaa. Tapi?

Allah masih sebut dalam Quran.

Cerita Nabi Luth ni masih juga dari sebahagian cerita 25 nabi.

Kan.

Kalau kat ofis tu, pernah tak rasa aku punya la susah payah usaha buat itu ini, tapi KPI 3 je jugak. Orang cakap tak "competent" jugak. Apa lagi korang nak?

Tapi Allah tak macam tu.

Dia pandang usaha.

So don't get discouraged ya kawan-kawan  bila usaha kita belum dapat results yang kita nakkan. Or bila manusia tak kisahkan usaha kita.

Sebab Pencipta manusia kisah.

#motivasiPut
#remindertoself

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com