Thursday, October 6, 2016

Ubat Kolesterol Supaya Tak Melarat Sakit Jantung Pulak

Yang ada masalah kolesterol, jenuh tak dah pantang mcm sungguh2 dah, makan berbagai jenis ubat kolesterol dah, tapi bila check dokter, sama je!!

Hahaha emo kan. Rasa macam nak suruhhh je dokter tu test sekali lagi sebab buntu dah, dah habeh control diet but why laaaa its like this always?

Tau tak kolesterol dlm badan kita, ada yg baik dab jahat?

Dn tau tak, kolesterol, 80% terhasil secara semulajadi dalam badan (thru aktiviti badan) dan 20% melalui pemakanan?

So apa maksudnya tu?

Maksudnya,
1. Kita kena turunkan / kurangkan kolesterol jahat
2. Kena pastikan badan tak lelebih lak kluarkan yang jahat tu

So, selain jaga pemakanan, kita actually boleh influence yang 80% tu melalui supplementation.


Salah satu supplemen yang terbukti secara saintifik membantu rendahkan kolesterol jahatand tinggikan kolesterol baik is omega-3. Kalau Shaklee, omega-3 ni namanya Omega Guard.

Punya lah tulennye minyak ikan dalam omega guard ni, dalam landmark study yang dijalankan oleh profesor emerita di US (pangkat profesor plg tinggi in research), cakap makan omega guard shaklee ni lagi bagus paras kolesterolnya berbanding

Tak makan pape vitamin, or

Makan vitamin brand tah hape2 kat Guardian (cth je petik nama guardian ni )

Yang agak2 tengah battling cholesterol tu, kalau dah buntu apa nak buat, cuba omega guard. 

InshaAllah, kajian saintifik tunjuk improvement. Elok la dari cuba jus apa2 yang claim kat botol tu je.

Nak cuba omega guard? Promo oktober tengah berlangsung nih

Putri
017.602.1189
#tsunamishaklee
#10wave

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com