Monday, October 31, 2016

Nak Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Supaya Selfie Tak Perlu Filter?

Haha.

Artikel ni inspirasi nya datang dari adik Put yang bersekolah menengah, waktu kami selfie hari tu. Lepas selfie, lama dia dok tekan-tekan handphone dia. Bila tanya, jawabnya

"Tengah edit gambar ni letak filter. Buruk muka nampak parut jerawat"

Hhahahahaha

Tergelak Put. Teringat sorang kastemer yang baru beli Set Parut Premium sebab nak hilangkan parut jerawat dengan cepat. "Nak konvo, nanti gambar buruk" kata beliau.

Sama pulak kes macam adik Put nih.

Korang ada ke?



Nak Hilangkan Parut Jerawat, Kena Tahu Puncanya Dulu

Punca utama jerawat adalah hormon yang tak stabil. Hormon tak stabil akan buatkan kilang sebum (minyak) di muka keluarkan TERlalu banyak minyak, sampai pori tersumbat dan mengeluarkan jerawat.

Parut pulak jadi bila jerawat ni dah surut, sel kulit kita tak sihat dan tak mampu nak hasilkan kulit baru yang baik. Hasilnya, jadilah parut jerawat yang buatkan kulit nampak berlubang, menggerutu dan hodoh.

Berita baiknya?

Dah ramai wanita bermasalah jerawat yang berjaya keluar dan bebas dari masalah ni dengan amalkan produk Shaklee.

Jangan risau, memang ramai yang dah berjaya dapatkan kulit yang licin berseri lepas amalkan produk Shaklee ni, macam kakak ni. Dah 7 tahun berjerawat tau, sekarang dah halus berseri seri.

Berita buruk pulak?

Anda perlu konsisten makan vitamin dan MINUM AIR SECUKUPNYA untuk vitamin ni berkesan dengan CEPAT.

Tapi, alah, bukan susah pun. Hari-hari kita minum air pun kan?

Vitamin yang Put maksudkan adalah GLA Complex, Vitamin C dan Vitamin E.

GLA Complex bantu:

  • stabilkan hormon dengan cepat
  • kurangkan ke-aktif-an kilang minyak
  • kurangkan possibility pori tersumbat
  • lembabkan kulit secara semulajadi
  • kurangkan mood swing yang buatkan penghasilan jerawat
Vitamin C bantu:
  • rangsang penghasilan kolagen untuk bina sel baru yang sihat
  • mencerahkan parut jerawat
  • menghasilkan kulit muka yang halus
  • tingkatkan ketahanan kulit dari serangan bakteria penyebab jerawat
  • mengecutkan jerawat dengan cepat
  • memudarkan parut jerawat
Vitamin E pula bantu:
  • Antioksidan tinggi untuk kulit muda remaja
  • Kandungan Vitamin E bantu pudarkan parut jerawat
  • Jana sel kulit yang sihat dan tahan lasak

Ni rupa tiga vitamin kulit yang bantu hilangkan jerawat, dan parut-parutnya sekali tu!


Betul-betul berkesan ke?

InshaAllah, dengan panduan dan cara makan yang betul yang akan Put berikan bila anda beli produk, akan berkesan.

Perlu rajin, konsisten, dan tunggu je satu hari perasan eh muka jerawat dan parut dah tak ada?

Ya, macam tu.

Macam kakak di bawah ni. Tengok perubahan kulit dia tu, hehehe. 



Bukan dia sahaja yang berpuas hati. Ramai lagi dah cuba dan sangat sangat gembira.

Dah, tak perlu lah fikir lama-lama.

Tak rugi melabur dalam produk Shaklee ni, kerana Shaklee sendiri jamin produknya berkesan.

Shaklee Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan yang SEMUA produknya

  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

[Shaklee Malaysia]

Maksudnya, anda tak perlu risau beli produk Shaklee untuk kulit ni, pakai seminggu dua dan besoknya bukak surat khabar tiba-tiba nampak produk Shaklee mengandungi racun!

Oh tidak. Dijamin selamat dan berkesan.

Sekiranya dah tak sabar nak beli dan cuba, boleh beli terus dengan klik pada link ni ---> Set Parut Jerawat 

Beli dengan Pakar?

Ya, nasihat Put, jangan sampai tersalah beli dengan yang tak tahu cara nak berikan panduan dengan betul.

Put sendiri pergi ke bermacam kelas nutrisi untuk pastikan ilmu produk sentiasa updated demi customer Put. Tak mahulah beli barang, tapi akibat tak tahu cara guna yang betul, tak dapat hasil yang diinginkan, kan?

Jika anda beli melalui Put, tak perlu risau ada masalah macam ni tau.

Jangan risau :)

Pakar kecantikan produk Shaklee,





0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com