Tuesday, October 18, 2016

Cerita Budak Yang Makan Vitamin untuk Minda Sejak Umur 0 Hari

Nak dengar cerita budak yang makan vitamin untuk minda sejak kecik tak?
Tengok gambar ni.


Tangan kecik yang kabur, sebab laju2 nak kira and curik vitamin mak dia.

Umi ni apa
Ni apa ni mi
Yang hitam ni omega hitammmm
Yang "omega" ni umi makan kenapa mi

Gigih... nak jadi SID gak ke iman?

----

Yang kuning ni, GLA. Supaya umi tak slalu marah2 kak iman....
Yang putih ni, oste... supaya kaki umi kuat nak kejar kak iman...
Yang ni pulak, vitamin C orang tua, sebab umi selsema..
Yang itam ni vitamin E supaya umi tak sakit jantung tengok kak iman kianat baby Ali..

"Nanti kak Iman besar kak Iman pun nak macam yang Umi makan ni!!"

Boleh. Tapi beli sendiri la ye..

Hihi.

Ni anak sulung Put.

Mulut memang mengalahkan murai, cakap dah macam orang besar padahal 3 tahun pun belum masuk lagi.

Mungkin faktor persekitaran dia yang dikelilingi oleh pakcik makcik atok nenek yang rajin melayan cakap.

Dan jugak sejak kecik, satu supplemen yang Put tak pernah tinggal adalah minyak ikan Shaklee. Omega Guard namanya.

Hasil kajian dah cakap yang minyak ikan (berkualiti) akan bantu tingkatkan kecerdasan otak.
Tambah lagi kalau diambik oleh mak (waktu menyusu badan) atau budak - ye lah, masa kecik ni perkembangan otak lebih pesat kan?

Sebab tu hari ni bila Iman ni aktif semacam, suami Put siap komen "dah dah le tu kasi omega tu..."

Korang ada yang nak pesatkan lagi perkembangan otak anak?

Boleh tiru amalan Put konsisten omega guard shaklee nih. InshaAllah.

Putri
017.602.1189

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com