Saturday, October 29, 2016

Cara Licinkan Kulit Wajah Semulajadi Tanpa Perlu Pakai Produk Pemutih Yang Tah Hape Hape

Kecantikan tu subjektif, dan akan dipengaruhi oleh pelbagai aspek - spiritual, nutrisi dalaman dan produk kecantikan luaran.

Hari ni Put nak share tentang nutrisi dalaman. Ramai yang pikir, cara licinkan kulit wajah cuma lah dengan belanja beribu-ribu ringgit melalui produk skincare sahaja, tapi betul ke?

Apa yang selalunya terjadi adalah kita dok cari-cari produk skincare sampai TERJEBAK cuba produk yang pakai bancuh belakang rumah, jual pukal dan ditampal brand-brand berbeza sampaikan kulit rosak dan hancur!

Sobs.... sedih tau. Nak pulihkan pulak bukannya senang.

So nak tak kalau Put kongsikan apa amalan nutrisi dalam yang Put sendiri lakukan supaya kulit cantik licin semulajadi dari dalam?



Teruskan membaca jika anda
  • ada masalah kulit dan tak tahu nak buat apa lagi
  • nak licinkan kulit muka, tapi sebelum ni dah cuba produk tah hape2 sampai kulit muka pun dah rosak sangat dah
  • takda masalah kulit sangat, tapi dah lanjut usia mesti lah nak maintain, kan?

PERTAMA : Melambatkan Proses Penuaan 

Macam mana? Ambik antioksidan yang tinggi. Antioksidan sangat penting untuk lambatkan penuaan.

Sebenarnya bila sebut penuaan, kita kena fikir bukan setakat kedut sahaja.

Semakin tua, sel kulit muka akan kurang tenaga, menyebabkan dia jadi kusam. Kurang ketahanan, menyebabkan jeragat mudah naik dan jerawat mudah tumbuh.

Kebanyakan produk antioksidan lain - cuma fokus pada kedut sahaja. Kita tak kan? Kita nak semua yang berkaitan dengan penuaan pun dibasmi sekali.

Kalau dalam Shaklee, kita ada Vivix. Vivix ni, dia tengok pada penuaan secara menyeluruh.

Vivix bantu lambatkan proses penuaan secara semulajadi. Sesudu vivix, ada lebih dari 10x ganda resveratrol tau!

Apa yang Vivix buat?
  • Pembaikan sel kulit
  • Pertahanan kulit supaya elakkan serangan dari parasit dan kuman
  • Kasi tenaga kat sel : contohnya kulit kusam, tu tandanya mitokondria kulit kurang. Tu yang nampak lesu kusam lemah tak bermaya tuuu
  • Membaiki DNA : setiap hari DNA kita akan rosak. So sel kulit kita setiap hari akan mati dengan banyak dan kalau tak di-repair, akan buatkan kulit berkedut dengan cepat!
Kalau yang sangat kulit bermasalah tu, boleh cuba buat Detox Darah menggunakan vivix. Seorang pelanggan Shaklee buat ni, dalam masa 14 hari sahaja kulitnya kelihatan muda 10 tahun. Wow sangat macam tak boleh percaya, tapi percayalah. Hehe.

Vivix ni, Shaklee dah patenkan rumusannya. 

Nak paten, bukan mudah. Banyak kos dan masa. Tak logik kot nak patenkan produk yang tak berkesan dan bodoh-bodoh je? So inshaAllah berkesan.


KEDUA : Membaiki peredaran darah dan lindungi kulit dari matahari

Jangan tak tahu, sinaran UV sebenarnya adalah musuh ketat kulit kita. Punca utama jeragat, adalah sinaran UV yang melampau pada kulit.

Dan tahu kan - UV bukan je dari matahari, tapi jugak dari lampu2 dalam bangunan! Huhuuhuhu so maknanya, seharian kulit kita di bawah serangan UV tau, jadi sangat sangat la perlu nak protect kulit ni.

Guna apa? Guna Vitamin E!

Vitamin larut lemak ni, adalah ejen elindung dari UV yang sangat bagus. Telan je setiap hari untuk tingkatkan ketahanan kulit dari sinaran UV.

Bila kita makan vitamin E, dia akan protect kulit kita dari radiasi, sinaran UV dari matahari dannnn bantu lempabkan kulit.

Siap kalau hari ni nak bermain kat pantai, ada tips camne nak makan vitamin E untuk kurankan sunburn tau :)

KETIGA : Tingkatkan Penghasilan Kolagen

Bukan setakat kolagen di kulit muka, tapi kolagen kat satu badan!

Takkan nak suami kita cakap "aik muka tegang, tapi yang lain semua macam kendur kedut je?" hahaha maluuuuuu

Kolagen Powder Shaklee akan target semua bahagian badan, so bukan muka je yang comey, tapi rambut pun kuat segar, pergerakan sendi pun jadi elok.

Dan tau tak, kita perlu mula ambil kolagen bermula umur 18tahun! Sebab kolagen kita akan mula hilang bermula umur 20tahun, dan bila dah sampai umur 30 tahun ke atas, uuuu lagi laaaa dahsyat tahap berkurangannya kolagen ni. So penting untuk ambik. Umur 30 tahun ke atas WAJIB makan kolagen!

Kolagen Shaklee diambil dari sisik ikan merah. Sebab? Sebab ikan merah dia selam sampai 5000m dalam laut, so sisik dia boleh tahan tekanan yang tinggi. So kolagen akan lebih berkesan :)

Baca lebih lanjut tentang Shaklee Kolagen Powder dan testimoni orang yang dah guna untuk tengok kesan menakjubkan.

KEEMPAT : Perlindungan antioksidan

melalui pengambilan vitamin C yang berterusan.

Sustained release vitamin C Shaklee ni adalah sustained release so dia takkan dibuang membazir melalui air kencing.

Bila kulit ada perlindungan antioksidan yang baik, ketahanan kulit akan meningkat. Jangkitan kulit pun susah nak jadi.

KELIMA : Tingkat Khasiat Kulit

melalui pengambilan protein yang bagus untuk hasilkan sel-sel sihat.

Kenapa penting protein ni?

Sebab SEMUA sel kulit kita adaah terdiri daripada protein. 

Yang nampak kusam dan tak sihat tu, kalau kita tak ambil protein bagus, sel baru yang akan gantikan sel lama tu pun tak sihat jugak. Alih-alih bertahun-tahun pun kulit tang tuuuu je

Bila makan protein yang sihat, sel kulit yang baru akan sihat. Lama-kelamaan, sel kulit kita akan diganti dengan batch baru yang sihat-sihat je... Hehe

Boleh ambil protein soya ESP Shaklee yang ada 9 kandungan asid amino lengkap untuk kulit sihat.

Nah, lima produk ni sahaja akan bantu kulit supaya sihat, segar dan licin dari dalam.

Bila dalaman dah ok, produk luaran pun mudah nak bekerja. Tak perlu lagi pakai produk luaran yang menghakis, putih_dalam_masa_seminggu dan sebagainya.

Buat rosak kulit saja tuh!

Nak order, boleh terus klik pada gambar di bawah. Masukkan alamat, bayar dan Shaklee akan terus poskan pada anda. Jangan lupa pula hubungi Put lepas tu supaya Put boleh berikan guidance terbaik tau!



Selamat meng-order dan selamat mula dapatkan kulit licin idaman hati anda!





Putri Zulaikha
Shaklee Independent Distributor
017.602.1189






0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com