Friday, September 16, 2016

Ubat Kecemasan Wajib Ada Dalam Beg

Kecemasan. 

Sinonim dengan panik kan. Huhu. Luka ke, air panas tersimbah ke kulit ke... anything yang kalau jadi, memang rasa panik. 

Setiap orang, ada kecemasan tersendiri. Macam Put, ubat kecemasan yang WAJIB bawak dalam henbeg adalahhhh :

Dua ni. Hehe. Tak macam ubat pun, ye dak?

Benda biasa yang jadi tapi kalau jadi bleh buat hatiku gundah dong, adalah

1. Ttbe rasa badan sebu berangin (for myself)
2. Dan tibe2 nampak bibit2 hingus kat hidung Kak Iman, tanda dua tiga hari lagi demam la anakku tu 

Put bila badan rasa berangin ha mula.... dah tau dah bahu leher semua akan start rasa lenguh2, pastu ala-ala orang duduk tak kena, berdiri tak best... semua serba tak kena. 

Belum lagi mood yang mula la berangin semacam...hihihihi

So first aid yang sangat2 bantu badan berangin ni is Peppermint Ginger. Put just pop a few tabs dan alhamdulillah so far, angin yang sepatutnya puting beliung dalam badan ni bertukar jadi sepoi2 bahasa sahaja

Untuk Kak Iman pulak, asal nampak tanda nak demam je, terus extra-dose kan vitamin C dia ni. 

Kak Iman pun mcm tau2 je, siap ambik kesempatan lagi "Kak Iman kan nak demam, so kena makan xx bijik bitamin C laaa"

Dua vitamin ni, memang yang wajib ada untuk first aid masalah2 biasa Mummy and Kiddies kat rumah Put... 

Apa pulak item wajib dalam first aid kit rumah anda? Share sikit....


Putri
017.602.1189

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com