Friday, September 16, 2016

Cara Kurangkan Demam Dengan Vitamin Imuniti Yang Sedap, Cepat dan Mudah Makan

Otw ke kerja hari ni, dengar berita di radio tentang kematian dewasa 1st disebabkan penyakit difteria. Lepas tu, orang mati sebab demam panas. 

Allahu. Trus teringat kat suami dan anak-anak...

Teringat bila anak demam, kelam kabut cari cari kurangkan demam dengan pantas supaya tak melarat-larat. Ni siap dengar orang meninggal sebab demam tu! :(

Kau berikanlah nikmat dan rezeki kesihatan yang berpanjangan untuk ahli keluargaku yaAllah.. 

Teringat zaman mula2 kawen dulu. Eh jap mula2 kawen tak rasa sangat kot, sbb baru berdua heh


Teringat zaman awal2 dapat baby... cabaran betul nak adjust ada ahli kecik baru. Dengan tak cukup tidur malamnya, dengan kerja kat ofis yang banyaknya..

Stress tak reti jadi mak pun ye..

Sering jugakla sakit kepala dan rasa penat melampau. Rasa hampir2 nak demam tu adalah normal....

Alhamdulillah Allah berikan ilham untuk berkenalan dengan dunia vitamin dan nutrisi. Put mula ambik bermacam jenis vitamin semulajadi Shaklee untuk macam2 sebab lah, tapi baru perasan rupanya sejak rajin istiqamah makan vitamin ni, jarang sangat dah jatuh sakit. 


Suami yang prone to fever and flu pun rasanya dah agak lama tak kena serangan tu... Kalau ada pun, cepat sangat dah baiknya, tak melarat2...

Put syorkan sangat-sangat kat semua kawan2, mothers, fathers, employees out there untuk start tingkatkan sistem imun badan dengan vitamin.

Bukan jaminan badan akan sihat selalu tak sakit langsung, tapi sekurang2nya kita dah usaha.





Gambar hiasan : Tersengih masing2 nak cuba ambik gambar raya. Alhamdulillah, walaupun banyak travel, makan makanan raya dan tidur tak berapa nak betul hours, Put dan family masih sihat.


Vitamin cadangan untuk kekalkan imun badan yang baik :

1. Vitamin C

Ni tak boleh lari. Research memang dh cakap vitamin C is very important for health, and specialnya Shaklee ni, vitamin C nya di-design supaya lepaskan vitamin C secara berperingkat dalam badan. I.e badan ada vitamin C selama at least 5 jam, setiap tablet.

2. Nutriferon

Mengandungi ekstrak tumbuhan terpilih yang dah dikaji secara klinikal untuk membantu meningkatkan keimunan badan. Ada bunga safflower, bijik labu, dan ape ek lagi.....

Amalkan 2 vitamin ni ikut dos yang sesuai, inshaAllah badan akan lebih sihat dan tak mudah jatuh sakit.

Nak buat kerja2 sebagai mak, pekerja, isteri, anak, suami.. pun senang.

Nak cuba?

Whatsapp / PM 017-6021189 ya. 


Jaga kesihatan diri semua. 

Salam sayang, Putri

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com