Friday, September 16, 2016

Kepentingan Makanan Supplemen Kepada Manusia - Artikel Khas untuk Manusia

Bila orang tengok "weh banyaknya botol vitamin ko, rajin nyaaaa", Put cuma sengih saja. 



Sebenarnya Put tak dilahirkan untuk rajin tonggang vitamin tu melainkan untuk sihat. 

Selalu tak kita ada
- masalah migrain?
- asyik demam?
- tak bermaya je balik kerja
- selalu lenguh kaki
- rasa nak ngamok?

Macam2 la kan...

Put pun sama.


Sebab kesian kat badan sendiri.

Yang masuk, bukanlah selalunya berkualiti pun. Masak pun tak sempat. Makanan segera inshaAllah masuk huu

Yang bersenamnya adalah sangat TIADA. No time, ala-ala orang bandar tak reti nak joging kat taman perumahan sendiri.

Yang terdedah pada pencemarannya tak usah cakap..

Sebab tu merajinkan diri makan vitamin.


Sebab ni la usaha minimum untuk jaga kesihatan sendiri.

Vitamin C hari2 tak tinggal, kalau termiss memang ada rasa gelabah sikit sebab punya risau ttbe sistem imun jadi weng, habeh selsema..

Vitamin B pun paksa makan supaya secara semulajadi emosi lebih stabil dan tenang. Ye lah ku senang stress sket dengan benda2

Vitalea mmg hari2 makan supaya kasi tenaga lebih.

Bila bosan, bukak peti tonggang vivix sikit... rasa sedap dan tau sel2 tengah berterima kasih sebab kesihatan diorang terjaga.

Honestly bila orang cakap (or more like perli la kot haha) ku fanatik vitamin, I dont really care. 

Sekurang2nya Put tengah berikhtiar untuk dapatkan badan yang sihat and thats what matters. Ramai orang perlukan Put untuk sihat! Ingat tu!! 


Sama kan? Ramai orang perlukan awak untuk sihat tau!

Nak cuba sihat dengan vitamin juga? PM la ya kita sharing is caring gitew...

Putri
0176021189

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com