Friday, September 16, 2016

Vitamin Untuk Anak Cerdik Dan Ceria Macam Anak Saya (Sendiri Claim)

Mak-mak jangan lupa, untuk dapatkan anak yang cergas dan cerdas, perlu berikan mereka vitamin untuk anak cerdik yang BERKUALITI.

Anak saya, saya berikan Set Kanak-Kanak Shaklee. Ada Vitalea for Kids, Omega Guard dan Chewable Vit C di dalamnya,

Ceria kan si kecik ni? Nak suruh ambik gambar dengan vitamin kegemarannya habis bergolek-golek ketawa nak dipeluk botol-botol vitamin tu

Akhirnya satu label botol apa pun tak nampak



Ni anak sulung Put, namanya Iman Nasuha.

Vitamin kegemarannya tu semua yang dia pegang dengan happynya tuh --› ada Vitamin C Chewable, Vitalea for Kids dan Omega Guard.

Sejak kecik lagi dia nampak uminya makan vitamin (sebab saya memang pemakan tegar hampir semua vitamin Shaklee, tambah2 masa tengah menyusukan dia ni), jadi agaknya bila dah besar sikit, dia fikir makan vitamin tu bagus.

Bagus jugak gini kan? Bermula dari mak tau. Mak kena tunjuk contoh nak sihat, anak akan follow je.

Akibatnya, sejak boleh mengunyah dia dah makan sendiri kapsul omega tu, dan sekarang Put dah terpaksa sorok botol vitamin C sebab kalo tak, dia belasah je ambik, bukak sendiri dan buat macam gula-gula

Kenapa Put berikan anak Put nih vitamin banyak camni?

Pertamanya, sebab budak2 membesar perlukan zat dan khasiat yang banyak. Tengok makanan bebudak seumur Iman ni susah rasanya nak beri makan cukup cover semua spektrum piramid makanan jadi vitamin C dan Vitalea sangat sangat penting.

Keduanya, Put nak anak yang bijak. Bukan la bijak kena dapat nombor 1 je dalam kelas, tapi nampak cerdik dari segi nak paham orang cakap, kreatif, dan lincah. Put berikan Omega Guard berkala supaya otak beliau brkembang. Cuma skrg Put dah limitkan sikit sbb macam terlebih pesat pulak otak, jenuh nak layan hehe

Ketiganya, well, sebab shaklee berkesan, natural dan motto dia "Always Work", so takkan Put nak pilih brand vitamin yang lain?


Untuk mak pak yang tgh consider nak cari supplemen utk anak, try la set Anak Ceria ni. Kita kasi vitamin bagus2 berbaloi sangat rasa bila tengok anak kita bijok semacam je... hehe


Putri
ID 917819
Whatsapp 0176021189

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com