Thursday, September 22, 2016

"Vivix Berkesan Atau Tidak?" Soalan Hati Orang Yang Dah Makan Sebotol Tapi Tak Rasa Apa-Apa

Nah, ada yang terfikir begini kan? Kenapa Vivix berkesan kat orang tu cepat, tapi kat aku lambat?

"Saya tengok kawan saya makan Vivix seminggu kulitnya nampak flawless, kenapa saya dah habis sebotol macam masih giniiii je?"

Musykil. Vivix tiruan kah? Hehe.

Bukan begitu. Yang sebenarnya, Vivix bekerja dengan cara dan waktu berbeza mengikut keadaan tubuh seseorang.

Apa tu Vivix?

Sebelum tu, meh Put terangkan sikit Vivix ni apa.

Vivix ni, produk paling premium Shaklee setakat ni. Ia adalah supplemen berbentuk cecair yang sangat sedap dimakan, dan paling powerful sebab dia akan memperbaiki tubuh dari peringkat DNA lagi (akar umbi sel).

Boleh baca lebih lanjut tentang Vivix dan kelebihannya di sini. 

Jadi kenapa Vivix berbeza tindakannya mengikut orang?

Setiap orang, tahap "kerosakan" sel nya berbeza.

Ada yang sel-sel nya sedia sihat. Ada yang sakit sedikit. Ada yang tenat.

Analoginya adalah seperti rumah. Bayangkan rumah yang kotor dan rosak. Ala-ala cerita hantu tu. Lampu padam, tingkap pecah, penuh dengan habuk dan debu, perabot tunggang langgang.

Gambar kredit Google


Vivix akan "membersihkan & mencantikkan" rumah tersebut.

Mula-mula, Vivix akan susun perabot. Kemudian sapu keluar sampah sarap dan habuk debu. Seterusnya betulkan apa-apa yang rosak, tingkap dan sebagainya. Finally, cat untuk nampak berseri.

Macam tu juga tindakannya pada badan kita.

Jika si A badannya banyak "sampah sarap", Vivix akan bersihkan dahulu sebelum cantikkan.
Jika si B pula, badannya dah agak OK, kesan Vivix akan nampak lebih cepat.

Jika saya nak kesan yang cepat, apa nak buat?

Put faham sesetengah yang ingin mencuba Vivix adalah yang mempunyai penyakit kronik seperti kanser, diabetes, darah tinggi dan sebagainya DAN mahukan kesan yang cepat kan.

Put sarankan anda cuba mengambil Vivix dalam kuantiti yang banyak.

Cthnya A ambil Vivix dalam kuantiti yang lebih, kesannya akan nampak lebih cepat berbanding sekiranya A ambil kuantiti yang sedikit.

Macam cik di bawah ni.



Beliau amalkan Vivix detox sebanyak setengah botol setiap hari selama 7 hari. Tips nya, minum Vivix bersama air suam.

Dengan izin Allah, selepas 3 jam, penyakit akan keluar.

Toksin badan akan mula keluar, tanda Vivix sedang bekerja. Sabar dan istiqamah, inshaAllah selepas 14 hari, badan akan refresh. Recharged.

Ya, beliau amalkan 7 BOTOL Vivix dalam masa 14 hari untuk kesihatan beliau.

Bukan sahaja cik ni yang amalkan Vivix detox mcam ni, ramai lagi orang lain yang dah buat dan rasa kesan yang menakjubkan.

Sekiranya anda pun ada masalah kesihatan yang dah lama bersarang atau pun penyakit2 kronik, Put syorkan ikhtiar dengan 7 botol Vivix ni.

Macam mana nak dapatkan 7 botol Vivix?

Anda boleh terus klik di gambarajah di bawah untuk memesan 7 botol Vivix anda terus dari Shaklee, dan dihantarkan ke muka pintu rumah anda.



Sekiranya anda perlukan khidmat nasihat lanjut, boleh whatsapp Put di 017-602 1189 untuk bantuan konsultasi dan tempahan.

Kita usaha yang terbaik dengan produk yang terbaik, untuk kesan yang terbaik inshaAllah :)

Selamat mencuba!

Putri
017.602.1189
Shaklee Independent Distributor 917819

Friday, September 16, 2016

Kepentingan Makanan Supplemen Kepada Manusia - Artikel Khas untuk Manusia

Bila orang tengok "weh banyaknya botol vitamin ko, rajin nyaaaa", Put cuma sengih saja. 



Sebenarnya Put tak dilahirkan untuk rajin tonggang vitamin tu melainkan untuk sihat. 

Selalu tak kita ada
- masalah migrain?
- asyik demam?
- tak bermaya je balik kerja
- selalu lenguh kaki
- rasa nak ngamok?

Macam2 la kan...

Put pun sama.


Sebab kesian kat badan sendiri.

Yang masuk, bukanlah selalunya berkualiti pun. Masak pun tak sempat. Makanan segera inshaAllah masuk huu

Yang bersenamnya adalah sangat TIADA. No time, ala-ala orang bandar tak reti nak joging kat taman perumahan sendiri.

Yang terdedah pada pencemarannya tak usah cakap..

Sebab tu merajinkan diri makan vitamin.


Sebab ni la usaha minimum untuk jaga kesihatan sendiri.

Vitamin C hari2 tak tinggal, kalau termiss memang ada rasa gelabah sikit sebab punya risau ttbe sistem imun jadi weng, habeh selsema..

Vitamin B pun paksa makan supaya secara semulajadi emosi lebih stabil dan tenang. Ye lah ku senang stress sket dengan benda2

Vitalea mmg hari2 makan supaya kasi tenaga lebih.

Bila bosan, bukak peti tonggang vivix sikit... rasa sedap dan tau sel2 tengah berterima kasih sebab kesihatan diorang terjaga.

Honestly bila orang cakap (or more like perli la kot haha) ku fanatik vitamin, I dont really care. 

Sekurang2nya Put tengah berikhtiar untuk dapatkan badan yang sihat and thats what matters. Ramai orang perlukan Put untuk sihat! Ingat tu!! 


Sama kan? Ramai orang perlukan awak untuk sihat tau!

Nak cuba sihat dengan vitamin juga? PM la ya kita sharing is caring gitew...

Putri
0176021189

Mentor Bisnes Shaklee Tak Berhenti Kerja Pun Boleh Jadi


Ni post mentor bisnes saya...

Ku skodeng hari2 buat inspirasi hehe

Specialnya beliau sebab bagi saya, dia adalah bukti -yang nak jadi Master Coordinator tak wajib pun berhenti kerja ofis (sesuai la ngan keadaanku yang memang takleh berenti ni pon)

Beliau umpama walking motivation yang cakap - if I can do it, you can do it too! 


Anda nak cuba bisnes Shaklee dari rumah dan bermentorkan saya?

Hubungi 017-602-1189 untuk mula SEGERA

Putri


Vitamin Untuk Anak Cerdik Dan Ceria Macam Anak Saya (Sendiri Claim)

Mak-mak jangan lupa, untuk dapatkan anak yang cergas dan cerdas, perlu berikan mereka vitamin untuk anak cerdik yang BERKUALITI.

Anak saya, saya berikan Set Kanak-Kanak Shaklee. Ada Vitalea for Kids, Omega Guard dan Chewable Vit C di dalamnya,

Ceria kan si kecik ni? Nak suruh ambik gambar dengan vitamin kegemarannya habis bergolek-golek ketawa nak dipeluk botol-botol vitamin tu

Akhirnya satu label botol apa pun tak nampak



Ni anak sulung Put, namanya Iman Nasuha.

Vitamin kegemarannya tu semua yang dia pegang dengan happynya tuh --› ada Vitamin C Chewable, Vitalea for Kids dan Omega Guard.

Sejak kecik lagi dia nampak uminya makan vitamin (sebab saya memang pemakan tegar hampir semua vitamin Shaklee, tambah2 masa tengah menyusukan dia ni), jadi agaknya bila dah besar sikit, dia fikir makan vitamin tu bagus.

Bagus jugak gini kan? Bermula dari mak tau. Mak kena tunjuk contoh nak sihat, anak akan follow je.

Akibatnya, sejak boleh mengunyah dia dah makan sendiri kapsul omega tu, dan sekarang Put dah terpaksa sorok botol vitamin C sebab kalo tak, dia belasah je ambik, bukak sendiri dan buat macam gula-gula

Kenapa Put berikan anak Put nih vitamin banyak camni?

Pertamanya, sebab budak2 membesar perlukan zat dan khasiat yang banyak. Tengok makanan bebudak seumur Iman ni susah rasanya nak beri makan cukup cover semua spektrum piramid makanan jadi vitamin C dan Vitalea sangat sangat penting.

Keduanya, Put nak anak yang bijak. Bukan la bijak kena dapat nombor 1 je dalam kelas, tapi nampak cerdik dari segi nak paham orang cakap, kreatif, dan lincah. Put berikan Omega Guard berkala supaya otak beliau brkembang. Cuma skrg Put dah limitkan sikit sbb macam terlebih pesat pulak otak, jenuh nak layan hehe

Ketiganya, well, sebab shaklee berkesan, natural dan motto dia "Always Work", so takkan Put nak pilih brand vitamin yang lain?


Untuk mak pak yang tgh consider nak cari supplemen utk anak, try la set Anak Ceria ni. Kita kasi vitamin bagus2 berbaloi sangat rasa bila tengok anak kita bijok semacam je... hehe


Putri
ID 917819
Whatsapp 0176021189

Supplemen Untuk Ibu Menyusu Supaya Tak Patah Semangat


Nah segedebuk muka ai.

Hehehehe

Lama tak selfie ngan supplemen untuk ibu menyusu yang ai makan

Terasa macam nak selfie dengan vitamin kegemaran ni plak.... 

For this time, Put pilih tiga set ni yang Put namakan ---› Set Harmoni Mak Menyusu dan Anak2

Ha apasal ek? 

Nampak tak tu eyebag besar tu? Ali dah berapa malam tak berapa lena tidur, Put pun dah demam baik demam baik... kalau ikutkan, mesti susah nak kebah ek demam ni? 

Sbb tu Put telan vitamin pertama dalam set ni --› iaitu Vitamin C. Patah2kan dia supaya bamm!! badan penuh vitamin, imun sistem kuat...Demam pun tak lama, inshaAllah... 

Ali pulak, gelisah malam tapi tamau nenen. Put pun alkisah penatnye sakitnya sendi, malas nak bangun pam so.... 

nenen pun tersumbat dan ya Allah, nangisss sakitnyaaa. 

Put telan lecithin religiously, sebab lecithin bantu kurangkan masalah blocked duct. Doa sangatt jangan laaaa sampai bernanah ke. hape sbb sakit macam over. 

Dua hari telan megadose lecithin, alhamdulillah dah rasa normal. 

Yang ketiga pulak mesti la omega guard ni. 6 bijik sehari untuk kualiti susu yang hebat untuk perkembangan otak Ali. Kak Iman pun Put kasi, supaya demam tak lama dan tak berkahak2. 

Nak cuba? PM Put ya! 


Put
017.602.1189

Ubat Kecemasan Wajib Ada Dalam Beg

Kecemasan. 

Sinonim dengan panik kan. Huhu. Luka ke, air panas tersimbah ke kulit ke... anything yang kalau jadi, memang rasa panik. 

Setiap orang, ada kecemasan tersendiri. Macam Put, ubat kecemasan yang WAJIB bawak dalam henbeg adalahhhh :

Dua ni. Hehe. Tak macam ubat pun, ye dak?

Benda biasa yang jadi tapi kalau jadi bleh buat hatiku gundah dong, adalah

1. Ttbe rasa badan sebu berangin (for myself)
2. Dan tibe2 nampak bibit2 hingus kat hidung Kak Iman, tanda dua tiga hari lagi demam la anakku tu 

Put bila badan rasa berangin ha mula.... dah tau dah bahu leher semua akan start rasa lenguh2, pastu ala-ala orang duduk tak kena, berdiri tak best... semua serba tak kena. 

Belum lagi mood yang mula la berangin semacam...hihihihi

So first aid yang sangat2 bantu badan berangin ni is Peppermint Ginger. Put just pop a few tabs dan alhamdulillah so far, angin yang sepatutnya puting beliung dalam badan ni bertukar jadi sepoi2 bahasa sahaja

Untuk Kak Iman pulak, asal nampak tanda nak demam je, terus extra-dose kan vitamin C dia ni. 

Kak Iman pun mcm tau2 je, siap ambik kesempatan lagi "Kak Iman kan nak demam, so kena makan xx bijik bitamin C laaa"

Dua vitamin ni, memang yang wajib ada untuk first aid masalah2 biasa Mummy and Kiddies kat rumah Put... 

Apa pulak item wajib dalam first aid kit rumah anda? Share sikit....


Putri
017.602.1189

Sabun Basuh Botol Baby Boleh Guna Basuh Lantai


Kalau sabun basuh botol baby korang boleh guna untuk basuh lantai sekali, apa agak-agak yang bermain di minda?
1. Mati la anak aku... heheheh, or
2. Wah, punya selamat sabun ni. Apa namanya?

Gitu. Sabun ni namanya Basic-H, pencuci serbaguna Shaklee. Sebotol yang sangat pekat boleh guna macam-macam dan tahan sangat lama.

Ada siapa-siapa yang belum pernah try basic-H ni?

Nak cerita, sebelum ni Put guna untuk basuh puting botol si Iman and Ali. Senang sangat tanggal lemak susu tu.

Pastu baru ni nak basuh rumah baru, pun pakai si Basic-H ni. Sental-sental manja je dah bersih.

Orang cakap boleh guna untuk hilangkan karat etc. Nanti Put nak cuba.

Korang nak try? Contact Put untuk order ye. Murah je ni. :)


Putri
017.602.1189

Kenapa Nak Susah Susah Jana Side Income?

Malam ni feeling2 melankoli sikit.

Orang tanya kenapa rajin sangat nak jana side income, part time plak tu. Dah ada kerja, dah ada rumah, kereta, apa lagi nak? Cukup kot. Effort sangat nak kaya ke?

Why do business? 

Kenapa nak perlu bangun malam2 uruskan order, tulis blog, belajar pasal produk and improve bagai? 





Because of these people here.

One day, Put akan berhenti kerja dan jadi Work At Home Mum and when the day comes, my business will be so stable, money is not an issue anymore. One day, inshaAllah! 


PS: Ada tak yang impian sama macam Put dan nak cuba berbisnes Shaklee? Jom join Put. Kita berjaya sama-sama.

Putri
Shaklee Biz Leader
017.602.1189

Berbisnes Dengan Group Shaklee Malaysia Yang Supportive Adalah Penting. Kenapa?

Dah baca tak kenapa anda perlu pilih Put sebagai mentor? Kalau belum, jemput lah baca entri lepas yang memuji diri sendiri hehehe. Untuk pengetahuan, Put adalah salah satu member Group Shaklee Malaysia yang sangat supportive.

Apa yang specialnya nak tau? Teruskan membaca ya!

Alkisahnya, Put baru uruskan #bonusShaklee yang masuk 14hb lepas. Tolak siap2 ke tabung2 yang berkenaan, savings, zakat dan..asing sikit untuk berjoli (ni wajibbb hewhewhew)

Ada jugak dapat msg dari downlines yang first time dapat bonus Shaklee nih.. tahniah! Best kannnn dapat duit extra tengah2 bulan? 

Upline pun baru share ada kawan tu, bonusnya sampai 5 angka ...fuh tak tercapai dek akal kot ek, tapi inshaAllah semua tu tak mustahil untuk yang MAHU

Sebenarnya, tak susah nak biznes Shaklee ni.

Yang penting, ada NIAT MAHU BERKONGSI, nak kenal dan cintakan produk dan nak bantu orang ramai.

Banyak yang kecundang dalam bisnes bila mula2 dah letakkan tujuan UTAMA untuk dapat banyak duit dengan CEPAT, jadi tak sabar nak bina bisnes, bina reputasi dan bina pengetahuan tentang produk.

Di organisasi Put, kami tak ajar copy paste. Kami..

...tekankan kepentingan KENAL dan CINTA produk, supaya sharing lebih berkesan kat hati prospek...

... ajar teknik memotivasikan diri, dan memotivasikan orang lain untuk jadi lebih hebat dan berubah jadi lebih baik dari semalam..

...kongsikan poster, kongsikan testimoni dan tips2 marketing dari se-simple2 benda sampai laaa yang advance bagi yang nak mula berbisnes. Jangan risau, anda takkan dibiarkan terkontang-kanting sendirian...

... akan bersama anda, every step of the way. Jom sama2 kongsi cahaya dan sinaran kita, jom!...

Siapa yang nak cuba rasa keseronokan berbisnes secara berjemaah dan jadi anak didik di bawah #teamCheetah, naungan organisasi Put? Tak sabo nak coach korang nihh hehe



Nah...gambar coach yang excited nak dapat anak didikan :)


Hanya modal RM68 lifetime saja diperlukan sebelum anda pun boley enjoy bonus pertama dengan Shaklee... Whatsapp 017-6021189!

"Be the change you want to see"

Mentor Bisnes Anda
Putri Zulaikha
ID 917819
017-6021189
putrizulaikha.com

Cara Kurangkan Demam Dengan Vitamin Imuniti Yang Sedap, Cepat dan Mudah Makan

Otw ke kerja hari ni, dengar berita di radio tentang kematian dewasa 1st disebabkan penyakit difteria. Lepas tu, orang mati sebab demam panas. 

Allahu. Trus teringat kat suami dan anak-anak...

Teringat bila anak demam, kelam kabut cari cari kurangkan demam dengan pantas supaya tak melarat-larat. Ni siap dengar orang meninggal sebab demam tu! :(

Kau berikanlah nikmat dan rezeki kesihatan yang berpanjangan untuk ahli keluargaku yaAllah.. 

Teringat zaman mula2 kawen dulu. Eh jap mula2 kawen tak rasa sangat kot, sbb baru berdua heh


Teringat zaman awal2 dapat baby... cabaran betul nak adjust ada ahli kecik baru. Dengan tak cukup tidur malamnya, dengan kerja kat ofis yang banyaknya..

Stress tak reti jadi mak pun ye..

Sering jugakla sakit kepala dan rasa penat melampau. Rasa hampir2 nak demam tu adalah normal....

Alhamdulillah Allah berikan ilham untuk berkenalan dengan dunia vitamin dan nutrisi. Put mula ambik bermacam jenis vitamin semulajadi Shaklee untuk macam2 sebab lah, tapi baru perasan rupanya sejak rajin istiqamah makan vitamin ni, jarang sangat dah jatuh sakit. 


Suami yang prone to fever and flu pun rasanya dah agak lama tak kena serangan tu... Kalau ada pun, cepat sangat dah baiknya, tak melarat2...

Put syorkan sangat-sangat kat semua kawan2, mothers, fathers, employees out there untuk start tingkatkan sistem imun badan dengan vitamin.

Bukan jaminan badan akan sihat selalu tak sakit langsung, tapi sekurang2nya kita dah usaha.





Gambar hiasan : Tersengih masing2 nak cuba ambik gambar raya. Alhamdulillah, walaupun banyak travel, makan makanan raya dan tidur tak berapa nak betul hours, Put dan family masih sihat.


Vitamin cadangan untuk kekalkan imun badan yang baik :

1. Vitamin C

Ni tak boleh lari. Research memang dh cakap vitamin C is very important for health, and specialnya Shaklee ni, vitamin C nya di-design supaya lepaskan vitamin C secara berperingkat dalam badan. I.e badan ada vitamin C selama at least 5 jam, setiap tablet.

2. Nutriferon

Mengandungi ekstrak tumbuhan terpilih yang dah dikaji secara klinikal untuk membantu meningkatkan keimunan badan. Ada bunga safflower, bijik labu, dan ape ek lagi.....

Amalkan 2 vitamin ni ikut dos yang sesuai, inshaAllah badan akan lebih sihat dan tak mudah jatuh sakit.

Nak buat kerja2 sebagai mak, pekerja, isteri, anak, suami.. pun senang.

Nak cuba?

Whatsapp / PM 017-6021189 ya. 


Jaga kesihatan diri semua. 

Salam sayang, Putri

Makan Vitamin Tapi Tiada Kesan - Satu Contoh Healing Crisis. Apa Lagi?

Ada orang, dia cuba makan vitamin tapi tiada kesan. Badannya dah terlalu bertoksik sampai ambik masa yang agak lama untuk bertindak. Haaa nak tau tak apa jadi bila toksin toksin ni FINALLY react to the vitamins?

Bayangkan bila badan kita dah bertoksik, all the junks yang kita dok makan dan hirup dah bertahun2 tak pernah nak dibersihkan dan body pun smpai ingat "itu lah" keadaan optimumnya...

Pastu kita makan vitamin nak detox badan, nak bersihkan hati, nak tambah nutrient, agak2 apa yang jadi?

Kotoran2 dalam badan kita tu, sebelum ni dia menyorok elok2 tapi bila kita start ambik vitamins, dia akan dipaksa keluar. Ttbe je badan perasan weh banyaknya toksin!

Toksin2 ni kne lalu salur darah untuk dibuang and this sudden circulation of toxins la yang buatkan sesetengah orang alami simptom yang nampakkan diorg macam makin sakit ie muntah, loya, pening, ngantuk, dsb.... yang dinamakan sbg healing crisis

HEALING CRISIS PUT

Meh nak share satu HC yang Put pernah experience.

Alkisahnya, disebabkan semangat nak try vitamin, awal2 dulu mmg Put ambik je semua jenis vitamin Shaklee.

Pastu ada satu masa ni, asal makan alfalfa je, sakit kepala. Asal makan je sakit kepala. 

Mula-mula tu tak perasan pun, tapi ye lah bila asyik kena sakit kepala je kita pun start to wonder kenapa...

SAKIT KEPALA TU ANNOYING NYAAAA kan kan? Yeah tapi tu la HC ku tsk

Masa tu tak berapa tau mcm mana nak handle, so Put stop.

Next week, ambik lagi, pehtu sakit kepala lagi, so stop lagi.

Tak tahan tau sakit kepala dia mcm over, berdenyut2 sampaikan balik kerja, ambik Iman dan terus zzzz tidor...Solat isyak pun kengkadang pkl 3-4 pagi...

Tapi nak stop terus pun takleh sebab mmg Put ambik alfalfa nak selesaikan satu mslh kesihatan, so paksa jugak ambik. Put pandai2 je kurangkan kuantiti dia supaya badan slow2 adjust...

Alhamdulillah, lepas seminggu, dah boleh telan 10 bijik alfalfa no problemmm.

Sekarang telan berbijik pun mainten.. hehehe

Ni la yang namanya healing crisis.





HC ni akan buatkan simptom sakit kita macam jadi over sikit awal2 makan vitamin tu

Tu yg sesetengah orang tak teruskan makan... sebab "macam makin sakitttt je makan Shaklee nih?"

Sesungguhnya rugi betul kalau macam ni. Badan baruuuu je nak baik, kita stop pastu dia pun balik semula jadi rosak. Gitu.

So skrg, untuk customer2 Put mmg akan Put tanya ada masalah ke HC ke bila start ambik vitamin, untuk Put provide support dan assurance that it is a phase that will pass. Sometimes assurance is all they need untuk keep going, hehe

Kalau tak kasi guidance, and orang tak tahu, sayang laaaa kan mesti ingat vitamin tak bagos kan. Padahal badan dah on the road to recovery dah

Sedikit tips nak hadapi HC:

1. Kurangkan dos vitamin atau ambik berselang hari - boleh no issue tapi paling penting is JANGAN STOP. We dont want the toxins to happily masuk badan kita semula dan gelak "wakakaka body ni lembik la! " no no...

2. Minum banyak air. Kalau biasa minum 2L up jadi 3L dan sebagainya. Air yang banyak bantu proses menyahkan toksin dari badan.

3. Sabar dan banyakkan berdoa. Doa supaya Allah permudahkan usaha kita untuk dapat badan yang sihat

Selamat bervitamin semua, dan embrace lah healing crisis anda ---› it is a sign that you are getting better!

Putri
017-6021189


Cabaran Bisnes Part Time - Jadi Pencuri Masa

Satu cabaran bisnes part time adalah....tak sempat nak duduk melangut pikir nak buat apa!

Ya, satu lagi cabaran nak juggle kerja ofis, responsibility kat rumah pastu nak bisnes adalah.... selalu tak cukup masa nak pikir nak buat apa. 

Kalau lah nasib baik ada masa (anak tido awal ke, contohnya), bila duduk kat laptop selalunya kepala dah penat dan blur untuk baru nak fikir apa nak buat. Pastu ngantuk. Pasti tidor

Cara nak atasi.... buatlah checklist apa nak buat, supaya tak check check eh rupanya lost (hahahaha ape hambarnya nih!? )

Set kan satu masa yang free dan fresh, plan checklist kita. Apa nak buat setiap hari yang boleh buatkan bisnes kita nih bergerak dan tak statik camtu je. Conciously thinking about what you want to do will subconciously move your body and mind to actually do it taw

Ala... kalau kerja ofis tu kan bos set kan KPI kita kan, ni dalam bisnes kita la bos so kita set la KPI sendirik..

Pastu print simpan dlm buku ke, tampal kat SOHO ke, mana2 yang mudah nampak dan setiap hari, tengok dan plan masa untuk cuba buat semua, if not some.

Lagi best kalau hari2 tick mana yg buat, mana yang tak buat so lama2 kita dapat adjust masa untuk buat semuaa

Bak kata omputeh - failure to plan, is planning to fail. Gitu lah.

Sounds like a plan, yes? Buat sekarang! 



Cabaran Bisnes Dari Rumah - Perlu Ke SOHO?

Hari ni Put nak kongsikan gambar SOHO Put..

SOHO tu apa? Small Office, Home Office, term yang slalu orang buat bisnes dari rumah guna untuk rujuk pada work station dia kat rumah..

Ya lah, ada work station, lebih tersusun dan teratur la nak kerja kan..

Tapi SOHO Put skrg, adalah laptop kesayangan ni dan kat mana2 sahaja yang selesa untuk diri dan anak hehehe




Kadang2 anak nak meniarap kat lantai, ku hangkut laptop ni ke lantai jugak

Bila anak agak2 nak main dalam playpen, ku setup laptop ni kat meja makan sebelah playpen - sambil update blog, sambil agah baby

Fleksibel la, kira.. mana2 pun belasah je.. 


Tapi sebenarnya, Put rasa lebih efisyen dan fokus kalau ada SOHO khas. Meja khas. Laptop pun biar je terbukak kat meja tu, sambil-sambil singgah lalu sambil update status Facebook ke, follow up customer ke... kan kan?

Impian Put satu hari nanti nak ber-SOHO yang cenggini:

1. Kat bucu bilik mana2, dengan meja dan kerusi yang selesa plus soft board besarrr untuk nak tampal target, harga2 vitamin, jadual follow-up customer, etc

2. Sebelah dia ada karpet bebudak untuk bebudak ni main situ, sambil main sambil teman (or kacau) mak diorang nih.. Baru la Put nampak bebudak ni depan mataa

Syok kan? Bayangkan je pun hati dah berbunga heheh  Mintak tolong kawan2 sama2 doakan supaya SOHO impian Put ni jadi kenyataan ya.


Ameen ameen ya Rabb perkenankan!

Financial Planning Santai Semua Orang Pasti Boleh

DAPAT GAJI APA NAK BUAT?

Keskeskes, hari ni nak share sikit apa financial planning santai yang Put and Azam amalkan. Mudah mudah rilex rilex je, semua orag konfem boleh punya.


Yang complicated kita share nanti dalam pos yang lebih serious. Hehe.

Apa yang elok tirulah, apa yang cam kejadahtu boleh la tolong highlight sini untuk kitorang consider hewhew

Bila dapat gaji, benda pertama yang kitorang buat adalah KUMPULKAN HARTA. Lump semua duit from both earning members – tujuannya supaya nampak dan boleh rasa kaya sekejap sebelum duittu meninggalkan bank pulang ke sarang masing-masing..hehe...

Dulu awal-awal, kitorang ada buat jadual perbelanjaan ie listkan semua expenses yang perlu disetelkan – kategorikan la sebagai immediate hutang (wajib bayar bulan2), savings (utk anak, diri, kereta, holiday, etc), working expenses, etc

Rumah
Duit parents
Duit bibik
Savings kereta
Belanja kerja
Beli pampers
Savings anak
Savings sendiri
Duit joli (masing-masing punya)
Duit joli (as a family)
Emergency

Lepas tu setiap bulan, pastikan SEBELUM semua duit2 baki dijolikan, yang atas-atas ni dah siap2 transfer ke akaun yang sepatutnya.

Simpan dulu baru spend, baru la ada simpanan.

Kalau spend dulu baru simpan, well, kita selalunya manusia lupa daratan nanti ttbe 20hb ehhhh duit dah habis tak sempan nak simpan.

Jangan ikutkan nafsu serakah! Hehe




Footnote : Gambar adalah keriangan bergumbira spend duit lebihan bulanan sebab lepas dah tolak2 ehhh rupa2nya ada lagi satu sumber income a.k.a bonus Shaklee. Nak ke share ape nak buat ngan bonus Shaklee pulok?

Vivix Antioksidan Terbaik Trending Masa Kini


Nah.... yang biasa baca blog Put, mesti dah kenai Vivix ni kan? Ni la antioksidan favourite Put :) 

Why?

Bukan sahaja ramuannya yang dh dikaji kaww2 oleh saintis2 hebat, rasa Vivix ni pun sedap sangat dan sangat mudah nak makan - sekali je sehari untuk kesan yang sangat sangat best! 

Orang cina sangat sukakan minuman kesihatan tau, sebab generally kesedaran orang cina pada nilai kesihatan selalunya lagi tinggi dari kaum lain

Vivix ni contohnya, orang cina berlumba2 sebab manfaatnya sama macam minum 100 gelas red wine. 100 GELAS TAU. Baik ku togok Vivix je lagi murah kot dalam fikiran diorang tu. 

Dalam Vivix ni, salah satu ingredients nya adalah anggur muscadine. Anggur muscadine ni, sebijik harganya rm100 dan memang takde kat Malaysia. Bayangkan je berapa banyak anggur muscadine nak kene ada untuk dapat sebotol Vivix? 

Sebab tu bila amalkan, dalam masa tak habis lagi sebotol dah dapat rasa perubahan positif pada

pesakit diabetes 
pesakit darah tinggi
yang muka kusam gelap
pesakit gout
pesakit jantung
yang sendi2 slalu sakit
yang selalu lemah lemau


Anda pun nak rasa manfaat Vivix ni untuk kesihatan? Jangan lama-lama, klik je pada link kat bawah ni untuk dapat Vivix terus ke muka pintu rumah anda.



Lepas dah beli, roger Put di 017-6021189 ya untuk Put whatsappkan aturan makan dan guide supaya anda beli dan rasa kesan (makan dengan cara yang betul).

TQ!

Putri
017.602.1189

Impian Bisnes Putri

Of course la bisnes Shaklee, apa lagi..



To be honest, masa awal2 start bisnes, impian nak banyak duit. Memang dok kira potential income sampai lah satu masa income tak berapa masyuk, rasa macam demotivated pulok kui3

Now....

After dah bisnes for some time, impian Put macam dah bertambah..

1. Masih nak duit banyak. Hehe. Tapi cara Put pandang bonus besar bukan dah takat nak spend utk beli things je, but money allows me to do so much more. Sediakan rumah yang selesa untuk family. Takyah sengkek sangat nak kasi parents. Beli bahan masak yang organik dan sihat. Kasi sedekah. You name it all, i can do it all gitew

2. Nak kenalkan Shaklee dengan RAMAIIIII lagi orang. Baru a few days ago dapat sms dari potential customer carik Shaklee, dia cakap susahnya nak carik penjual Shaklee yang masih aktif..


 I is surprised okay. Ingatkan dah bersepah blog and orang share pasal Shaklee, tapi rupanya ramai je yang either dah give up jual (malas nak menempuh liku2 bisnes dah) or dah jumpa career yg lebih satisfying. Mana2 pun, pointsnya MASIH RAMAI YANG TAK KENAL SHAKLEE.

So impian Put adalah kenalkan produk yang mmg CONFIRM boleh provide better health to a lot more people.

3. Nak bisnes betul2 sampai dapat qualify trip Shaklee. Tengok gambar kawan2 yg dapat ke Orlando tu....jeles tawww

Nak tak join Put berimpian macam2 dengan Shaklee? Jom be part of #teamSSJ. Take action today and find out how you can make a difference.

It starts with YOU.

Putri Zulaikha || 017-6021189
Shaklee Business Leader
Your Business Mentor

#ShakleeSampaiJadi
#TeamSSJ

Vitamin Untuk Alergi Yang SANGAT Berkesan Sampai Boleh Bela Kucing


Ni testimoni pengguna dari US.

Meh nak translate kan cerita nya dalam BM supaya senang kita nak amik feel nya.

Put translate kisah nombor satu tu dulu yaaa

-----


Kisah pertama - ALLERGY tapi makan Vitamin untuk alergi sampai lekkkk je bela kucing.. camne tu?

Orang yang ada masalah alergi je tau perasaan ade masalah ni.

Kalau sakit perut, kita boleh try find out apa yg buatkan sakit perut (makanan tak elok ke, lambat makan ke..) then cuba la elakkan.

Tapi alergi........ sangatlah di luar kawalan kita dok?

Tambah-tambah macam cik kat cerita ni, punya la banyok alergi dia sampaikan dokter dia sendiri ckap "ai dah malas nak bgtau apa yang you alergik, lagi senang ai bagitau apa yang you tak alergik...lagi pendek listnya)...  stress tak kalo jadi gini? Stress kot.

So dalam crite ni, ditakdirkan cik ni ttbe terjatuh hati plak nak bela kucing....jeng jeng jengggg

Kucing berbulu bulu weiiii alergik weiiii, or so you would think...

Tapi biasalah, cinta itu buta. Cik ni nak jugak kucing!

Then dia teringat dia pernah baca pasal produk Shaklee yg cn help with allergies - alfalfa and nutriferon.

Apa salahnya cuba kan?

So dia pun ambik alfalfa dan nutriferon. Kucing pun dia amik skali laa

Tunggu punya tunggu...aik tak alergik pon?

Magik! Kata beliauuu

So he now has better life. More energy sebab dah tapayah makan ubat2an and paling penting..... boleh hidup dengan kucing

Punya jatuh cinta dengan Shaklee smpai terua buat jadi bisnes lak hehehe

----

Apa moralnya cite pepanjang gini?

Bila Put baca, the first thing that comes to mind is....nasib baik dia ambik the FIRST STEP utk ikhtiar.

Kalau la dia bulat2 percaya apa yg orang bgtau (ie dlm kes ni,dokter dia), maybe takde l dia dpt kucing. Takde la dapat hidup lebih sihat...

Then the second thing yang Put terpikir....nasib baik ko pilih Shaklee, produk yang betul dari awal!

Imagine kalau kita pun x sure nak try apa,pastu bila dah beranikan diri nak try, adeh tersalah pilih produk yang bancuh belakang rumah dlam reban je pastu makan seminggu dua, muka rosaklah perut nipis lah.

Selama2nyala kita maybe trauma dh tobat ingat semua supplements are the same.

Shaklee sangat faham masalah and dilema ni, thats why every year juta2 usd diorang spend (spend tau, bukan takat buat as budget pastu simpan) untuk research, buat klinikal testing kat produk dia, buat improvements etc.

Sebab Shaklee nak orang bila makan shaklee, dpt kesan yang sepatutnya...

Jangan takut nak try Shaklee, okay?

Kalau ada masalah alergi, meh la try Shaklee macam cik ni jugak...


Silap hari bulan boleh jadik Cat-Whisperer... hehe...

Putri Zulaikha || 0176021189
Shaklee Business Leader


Apa Makna "Shaklee Itu Selamat" Pada Put Sekeluarga

Ni family kecik Put hehe

Kami semua pengguna Shaklee. Ya, si kecik tu pun makan Shaklee jugak, through susu ibunya la... (ha awk ingat Put sumbat dia Vitalea ke hmmm hmmm?

Korang tau tak, salah satu tagline Shaklee adalah "Always Safe", yang merujuk pada keselamatan produk2 untuk digunakan dalam jangka masa berapa lama pun sebab semua produk Shaklee dah dikaji oleh saintis2 terkemuka, buat testing juta-juta punya, bukan takat makmal belakang rumah. 

Thats good, but untuk Put pulak, "Always Safe" bagi Put adalah..

Selamat duit aku beli barang yang berkesan! .. hehehe

Korang tengok family kecik comey Put tu. 

Semua orang pun ada family kan? 

Dan untuk setiap ibu yang bekerja macam Put skrg ni, makin berkembang family, makin banyak la dugaan dan demand especially demand masa dan tenaga.

Jadi bila Put start rasa lemau, balik kerja ngantuk ya ampun, Put pikir.. kang dah ada anak cammano plak wei? Ni dulu2 la zaman remaja punye cite.

So mula la pencarian makanan tambahan supaya tak lesu sangat balik kerja.

Tau tak berapa banyak Put habis, cuba macam2 jenis vitamin kat farmasi la online la?

Banyak cam sebulan gaji punya worth huhu... Semua beli, tapi kesan tarak. Hampehs.

Dalam hati dok pikir..mahal betulll la perjalanan ko nak makan supplemen ni ye kak jah wehh effort sangatttt

Last skali jumpa Shaklee. 

Punya skeptik masa tu dengan supplemen yang x kasi kesan ni (ye lah, kat rumah dah bersepah botol vitamin bermacam brands tsk tsk), siap Put beli cuma trial pack je (dulu Shaklee kasi buat trial pack) untuk jimat.

Cuba Vitalea, B Complex and Vita C. Kakak tu nak promote lelebih ai is like.... aku try je dulu, ko kompem bagus sangat nak suh beli skali banyok? Hehehe

Skeptik tak skeptik.... dalam minggu pertama makan dah mula ada perubahan.

Habis trial pack, terus beli full pack yang obviously lagi berbaloi.

Lepas makan for some time, terus promote how good they are sebabnya nak bgtau ibu2 yang lesu letih, this is it! This is for us! 

Plus..tanak la korang terpaksa lalui jalan berliku banyak RM macam yang Put lalui tu hehe

So..

Put masih kekal dengan Shaklee sebab rasa selamat sangat duit - yang dilaburkan, inshaAllah akan dapat pulangan kesihatan yang ohsem.

Nak cuba? InshaAllah tak menyesal... and, "selamat" untuk wang anda hehehe

Photo: Bawak bebudak ke taman lepas balik kerja. Badan sihat cergas, nak bawak anak main pun tak la malas sangat

Putri
Pengguna Shaklee dan Juga Pengedar,
0176021189

Anda Nak Mula Bisnes Shaklee? 5 Sebab Kena Pilih Saya Sebagai Mentor

I have always loved sharing.




Dulu masa sekolah, sebab acah2 pandai sikit addmaths, cikgu pairkan dengan kawan yang perlukan bantuan nak skor addmaths. I enjoyed mentoring.


Masa Uni, bila buat assignment ada kawan mintak tiru tapi of kos ai tak bagi. Ai suruh dia buat dulu pastu sanggup nak sit down dengan dia nak go through and ajar. Suka nak tunjuk one-on-one and saw the light in people's eyes bila finally dia faham apa nak buat.

At work, I've always looked at exploring various ways to improve my way of working supaya lebih efficient, and guess what? Bila nampak orang buat dgn cara yang kurang efisyen, ayat yang akan kluar from me = "eh, ko tau tak ko bleh tekan sini supaya cepat sikit?" Or "eh kalau aku buat ni, aku buat camni weh, laju sket"

So to the core, Put suka berkongsi. SUKA.SANGAT

Rasanya sebab tu bisnes Shaklee ni wlaupun ada masa malas dan down dan slow, I keep coming back sebab basic bisnes ni adalah...

Sharing knowledge...
Sharing experience...
Sharing what works...(and what does not..hehe)
Sharing sharing and sharing.....

Hasil sharing je, now Put dah jadi one of Shaklee Biz Leader alhamdulillahh.

And makin lama buat Shaklee, makin surprise sebab adaaa je prospek yang contact dan cakap

Susahlah nak jumpa orang jual Shaklee yang masih aktif...


Dah kontek 5 orang dah, semorang dh tak buat shaklee



Shaklee ni dah nak mati ek kat malaysia?"

Demand utk produk shaklee ni tak habis2, in fact makin banyak pun iya.

So Put rasa demand to grow my team pun dah makin pressing dah so today, I am inviting you to join my #teamCheetah.

Jika anda;

1. Golongan profesional yang dah ada kerja ofis, tapi masih mencari peluang bisnes untuk tambah income and have something to do after work.

2. Student yang masih di universiti, tapi berpandangan jauh nak ada pendapatan sendiri untuk tampung perbelanjaan, tak payah harapkan ke duit biasiswa je..

3. Surirumah yang inginkan pendapatan, but at the same time nakkan time flexibility utk suami dan anak2.

4. Orang yang dah bosan asyik rasa teragak2 nak kasi sedekah, belanja adik makan, hulur kat mak lebih sikit sebab tau bajet rumah sendiri pun larik..

Benarkan diri anda untuk berjaya jana limitless income dengan Shaklee di bawah panduan Put.

Put tak janjikan bulan bintang jatuh ke riba, tapi Put boleh janji yang dengan sign-up with me you will get

1. A passionate friend and mentor yang akan coach dan ada di sisi anda every step of the way kalau anda decide nak pergi jauh dlam Shaklee

2. Consistent sharing and motivation along the way. Sharing tips marketing tip bisnes tips rohani tips dan lagi tips

3. Akses to one of the most reputable Shaklee group in Msia - iReach. iReach ni group upline Put yang sangat menekankan prinsip automated bisnes so semua tips dri iReach dan dari Put sendiri akan menyorong ke arah "bina bisnes supaya dia jalan sendirik" hehe

Jom?


The world can be a better place with you in #teamCheetah.

Modal permulaan hanya serendah RM 68.90. Contact me today to find out more!

Putri Zulaikha
Shaklee Biz Leader
Your Biz Mentor
017-6021189

Pilih Tempat COD Yang Selamat

Petronas! 




Selain daripada peminat keras dan tegar kedai MESRA Petronas ni (kalau otw balik kg tu, memang wajib stop kat semua kedai MESRA yang ada, round pun cukup laa haaa gitu punye peminat tegar), Petronas juga saksi pertama kali ber-COD dengan customer Shaklee yang jumpa dari blog. Hehe. 

Blogku putrizulaikha.com yang menjana pendapatan hehe muah muahh

Memang nak tulis blog macam kadang2 malas, kadang2 rajin over. 

Tapi paling tak sangka bila orang SMS - "Sis masih jual Shaklee tak? Saya ambik no Sis dari blogputrizulaikha.com... kalau jual saya nak beli set gout premium satu"

Eh sis suka la orang contact macam ni! 

Pembeli dari blog pun selalunya tak banyak songeh - pernah close 4 botol Vivix terus dari blog ni tawww


Sesuai sangat bisnes Shaklee ni dengan jiwa Sis yang sukakan kejutan (acewah haha)

ps:gambar ihsan google
pss: pertemuan ngan customer blog pertama kat petronas sbb rasa mcm selamat kat tempat terbuka ramai orang camni


Penting untuk yang buat online bisnes pilih tempat COD yang selesa dan SELAMAT.

Tak nak lah pulak plan2 nak hantar barang tapi jadi apa-apa...nauzubillahhh

Tasmania - Destinasi Percutian Idaman

Tahun 2018, Put dan suami serta anak-anak akan menjejakkan kaki di Tasmania dalam caravan, ameen!


Teringin sangat nak pergi Tassy ni sebab masa belajar dulu, ni la satu2nya tempat yang tak pernah jejak kaki kat Australia tu.

Rasa macam tak lengkap plak tak jejak hehe so paling teringin nak pegi, kat sini! Supaya bila pikir Aussie cam.. dah jejak semua haha

Nak justify kecantikan scenerynye, tengok dalam gambo je la dah tau fuh mesti akan cun la background selpie ku hohoho :)

Kalau ikutkan 4 kepala yang nak gi ni, cikai-cikai sekepala RM5000 jugak so.. RM20k? 

So target nak simpan 5% gaji hakiki dan xx% bonus Shaklee untuk Tabungan Percutian!

Jumpa awak 2018, Tasmania!


Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com