Friday, March 18, 2016

Shaklee Tambah Susu Ibu - Fakta atau Auta?

Betul ke Shaklee tambah susu ibu sampai confirm boleh menyusu anak hingga dua tahun?

Tu salah satu intipati whatsapp message yang Put dapat dari seorang "bakal customer" dua hari lepas.
Hehe.

Sesungguhnya tak ada yang confirm dalam dunia ni, melainkan MATI

Hah sentap pulokkk kalau reply macam ni. Hehe..

Jangan tak tau, sebenarnya ramai ibu yang ada persoalan yang sama. Ye lah, ramai sangat guna Set Penyusuan Premium shaklee yang hots tu, yang belum pernah cuba mesti la nak tau..  - confirm boleh menyusukan sampai dua tahun ke kalau beli?

Jawapan Put, inshaAllah boleh, tetapi dengan syarats :

Syarat #1
Makan supplement tu mesti konsisten.  Tak boleh hari ni makan 2 pills, esok 3 pills, esok alamak terlupa nak bawak pergi ofis, lusa alah lupa letak botol kat mana

Syarat #2
Minum air banyak, minimum 3L sehari. Kalau lagi banyak lagi bagos. Biar kena ulang alik ke tandas, lagi bagos!

Syarat #3
Dah makan set menyusu shaklee ni, susu dah banyak --› Jangan malas kosongkan breast! Mak yang bekerja jangan skip sesi mengepam walaupon stok susu EBM dalam peti dah melimpah ruah sampai kena beli fridge baru. 

Berapa kali nak kena pam?
Untuk yang kerja ofis, usahakan untuk dapat pam sekurang-kurangnya 3 kali dalam office hour. Macam air, lagi banyak lagi bagos!

Pemilihan gear mengepam susu yang sesuai penting untuk membolehkan ibu mengepam susu dengan mudah dan pantas - baru lah kurang rasa malas!


Waktu malam, jangan syok sangat baby sleep thru the night ke hape. Kalau baby sleep thru the night, awok bangun jugak kosongkan breast sekurang2 nya sekali ke dua kali.

Syarat #4
Dan yang terakhir, dan paling penting, in fact ni la syarat terpenting nak jayakan penyusuan badan iaitu semangat ibu yang tinggi. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. 

Beli lah set premium shaklee ke produk mana-mana pun, kalau ibu ada perasaan malas, goyah dan tak yakin boleh menyusukan bayi, bye bye breastmilk, hello formula la jawabnya.

Tu je.

Set Penyusuan shaklee inshaAllah boleh tambah susu ibu SEKIRANYA syarat-syarat kat atas dipatuhi

dan of cos, Put akan kongsikan tips2 berguna dan cara makan set penyusuan yang terbaik supaya perjalanan penyusuan ibu lebih mudah

APA YANG ADA DALAM SET PENYUSUAN SHAKLEE?

Untuk yang pertama kali dengar mengenai set penyusuan shaklee ni,  Put pernah kongsikan dengan mendalam apa vitamin yang ada, dan kategori ibu-ibu yang perlukan set basic, lengkap atau premium.

Secara amnya, set penyusuan shaklee ni tujuannya adalah untuk membantu ibu agar sihat dan ceria dalam proses penyusuan, memastikan susu ibu berkualiti dan tinggi DHA untuk perkembangan bayi dan semestinya, melimpah ruah cukup untuk bayi.

Antara yang membantu adalah Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa,  ESP,  Omega Guard dan Ostematrix.

Ha dah tau syaratnya, dan nak dapatkan set penyusuan premium dari shaklee ni?  Meh contact Put segera.

Bukan saja susu akan melimpah-limpah, bila mak lain tanya kita boleh lah jawab..  "Ya, saya exclusive BF"

Anda juga boleh terus membeli set Penyusuan Shaklee atau vitamin yang berkaitan terus daripada Shaklee Corporation dengan menekan gambar Set Menyusu di bawah. Hanya perlu terus membuat pesanan di website Shaklee, dan Shaklee akan terus poskan kepada anda.

Jangan lupa hubungi Put lepas beli pula supaya Put boleh berikan khidmat nasihat dan konsultasi yang kaw-kaw punyaaa :)



Putri Zulaikha Amin
SID 917819
SMS / Whatsapp : 0176021189

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com