Wednesday, February 24, 2016

Penawar Rheumatoid Arthritis Supaya Tak Perlu Solat Dengan Bantuan Kerusi

Teringat waktu Put travel. Kalau berhenti di surau atau masjid, ada sesetengahnya yang menyediakan kerusi untuk bantuan solat.

Selalunya, orang-orang tua yang akan gunakan kerusi bantuan ni. Mereka selalunya mengalami sakit-sakit sendi (selalunya di lutut) atau arthritis.

Sedih tengok keadaan makcik-makcik ni - nampak seksa sangat nak bergerak untuk solat.

Pernah satu hari, Put tengok muda-muda lagi dah sakit sendi dan solat gunakan kerusi. Bila ditanya, rupanya sendinya sakit yang amat, terutama bila nak dibengkokkan..


Arthritis / Sakit Sendi


Nampak sakitnya gambar sendi kat atas tu.. :(

Dalam kes Rheumatoid Arthritis, sendi-sendi kecil akan terjejas terlebih dahulu seperti sendi jari kaki dan tangan.

Semakin lama, jika dibiarkan tanpa rawatan, sendi lain pula yang akan di"makan" - pergelangan tangan, lutut, kaki, siku, pinggul dan bahu.

RA boleh menyebabkan sendi berubah bentuk dan beralih keluar dari tempatnya. 

Lebih menakutkan, tiada ubat untuk menyembuhkan penyakit Rheumatoid Arthritis ni.

Yang ada cumalah aktiviti yang boleh mencegah keadaan dari melarat-larat.

Simptom penyakit Rheumatoid Arthritis
  • Sakit sendi kaki, tangan dan lutut
  • bengkak sendi
  • demam
  • sendi yang terasa lembut
  • kehilangan fungsi sendi (susah bergerak, susah bengkok, etc)
  • sendi keras / tegang
  • keletihan
  • sendi kemerah-merahan
Macam mana nak bantu legakan sakit Rheumatoid Arthritis?

Sekiranya anda pergi berjumpa doktor dan mengadu sakit sendi tanpa tanda-tanda yang obvious macam kat atas tu, selalunya doktor akan prescribe painkiller dan supplemen glukosamin.

Makan painkiller berterusan pun tak elok, kerana akan beri kesan sampingan dalam jangka masa panjang.

Habis apa nak buat?

Pesakit RA boleh amalkan nutrisi yang membantu memperbaiki fungsi sendi, antaranya
  • Omega 3 - membantu untuk mengurangkan inflamasi atau keradangan sendi (Produk Shaklee : Omega Guard)
  • Glukosamin - memelihara tisu penghubung sendi (Produk Shaklee : AJHT)
  • Kalsium Magnesium - untuk kesihatan tulang dan sendi (Produk Shaklee : Ostematrix
Kajian terbaru juga menunjukkan pengambilan resveratrol dapat membantu memberikan keselesaan kepada pesakit arthritis.

Mana nak dapat resveratrol yang potent dan berkualiti?

Dapatkannya melalui Vivix Shaklee.

Vivix bertindak membaiki DNA yang rosak dan membantu mengatasi masalah keradangan, iaitu masalah utama bagi pesakit arthritis. 

DNA yang dah dibetulkan akan mengembalikan keremajaan tulang rawan dan sendi sehingga tulang dan sendi jadi seperti kanak-kanak semula!

Jom tengok testimoni mereka yang dah berjaya hilangkan sakit sendi dengan Vivix?







Apa lagi..sekiranya anda dah mula sakit-sakit sendi, Put sarankan mula ambil nutrisi untuk sokong kesihatan sendi supaya tak makin teruk sekarang.

Bukan apa, tak mahu lah nanti kalau makin teruk, nak solat pun susah.
Nak gerak pun tak boleh.
Silap hari bulan, terpaksa duduk atas kerusi roda.

Yang boleh diusahakan untuk elak, usaha lah, kan?

SMS / Whatsapp Put di 017-6021189 untuk order suplemen anda hari ini ya.. Put akan cadangkan yang paling sesuai antara semua :)


Putri Zulaikha Amin
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / WA 017-6021189

1 comment:

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com