Thursday, February 11, 2016

Betul ke Vivix Termasuk Salah Satu Cara Merawat Kencing Manis?

Kecoh dunia bila dikatakan Vivix, salah satu produk Shaklee tu boleh merawat kencing manis.

Propaganda Yahudi ke? Atau penjual-penjual Shaklee yang overclaim nak tandingi populariti produk DS Vida?

Sudah lah tu, banyak pulak testimonial yang tunjukkan makan Vivix je, diabetes turun.

Betul ke?

Moh kita singkap kebenarannya..

Testimoni yang berlambak di pasaran internet untuk tatapan dulu:


Testimoni #2


Testimoni #3

Testimoni #4



Testimoni #5


Testimoni #6


Testimoni #7


Testimoni #8


Testimoni #9



Kalau ikutkan testimoni, macam betul pulak Vivix boleh membantu merawat kencing manis.

Tapi bagaimana?

Jom kenali apa itu Vivix dulu..




Dalam entri Put yang lalu, Put ada kongsikan yang Vivix mengandungi kandungan antioksidan yang tinggi dan membantu dalam 4 area ni:

  • Mengurangkan kerosakan DNA
  • Membantu pengawalan genetik
  • Penghasilan tenaga
  • Melambatkan penimbunan protein AGE
Tapi hari ni disebabkan kita nak fokus pada diabetes --> kandungan resveratrol dalam Vivix yang membantu dalam pemulihan pesakit diabetes.

Caranya:


1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin

Salah satu faktor penyumbang kencing manis adalah rintangan badan terhadap insulin. Fenomena ini dinamakan Insulin Resistance (IR). Gula yang sepatutnya diserap ke dalam sel akan terbiar dalam darah dan menyebabkan diabetes bagi yang mempunyai masalah insulin resistance ini.

Resveratrol membantu menjadikan badan lebih sesnsitif dan boleh bertindak balas dengan lebih baik dengan insulin, melalui pembaikan sel dan DNA yang rosak.

2. Mengawal Kepekatan Gula Dalam Darah

Apabila insulin resistance dapat dikawal, kepekatan gula dalam darah secara automatik akan dapat dikawal juga dengan berkesan.

3. Menggalakkan penyembuhan luka dengan pantas dan elakkan kerosakan mata

Vivix mengandungi polifenol anthocyanins yang membantu dalam kedua-dua perkara di atas


Dari penerangan dan testimoni di atas, memang banyak kisah-kisah kejayaan bagi pesakit diabetes untuk jadi lebih baik, malah ada yang terus bebas dari diabetes selepas mengamalkan Vivix.

Selain mengawal pemakanan dan mengamalkan makanan tradisional yang dipercayai boleh membantu mengawal gula darah, tak salah mencuba Vivix sebagai salah satu alternatif.. diabetes ni jika dibiarkan, boleh melarat sampai ada yang terpaksa dipotong kakinya!

Orang kata mencegah lebih baik dari mengubati.. jadi sebelum diabetes menjadi kronik sampai potong kaki, bolehlah berikhtiar dengan Vivix. Ramai yang dah rasa kesan dan manfaatnya, maka jangan ketinggalan. Kita hanya berusaha yang terbaik, dan jangan berhenti berdoa untuk kesembuhan dari Allah taala.

Sesungguhnya kesihatan tiada galang gantinya!

SMS / WA Put 017-6021189 untuk pesanan Vivix anda hari ini, atau buat belian terus dari Shaklee Corporation dengan klik butang "Beli Sekarang" di bawah.



Putri Zulaikha Amin
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / WA 017-6021189


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com