Tuesday, February 2, 2016

Cara Merawat Gout Supaya Tak Lagi Diserang Tiba-Tiba

Bagi yang ada ahli keluarga, atau diri sendiri yang menghidap gout, mesti tau salah satu benda yang paling annoying tentang penyakit gout ni adalah...

Suka suki dia je nak datang serang entah bila-bila masa.

Tengah jalan pun boleh kena gout.
Tengah solat.
Kadang-kadang tak buat apa-apa pun, tak ada angin ribut... aikkkk gout datang serang.

Sakit hati ai~

Jadi kebanyakan pesakit gout atau ahli keluarga pesakit gout akan mencari-cari cara merawat gout supaya tak diserang hendap macam ni.



Bolehkah sakit gout sembuh?

Gout bukan lah penyakit yang tiada penawar - dengan ubat-ubatan hasil kajian berkurun lamanya, penyakit gout boleh dikawal dari menjadi lebih teruk.

Yang sebenarnya lebih menakutkan adalah komplikasi lain yang mungkin datang dari penyakit gout ni, seperti batu karang, darah tinggi dan kegagalan fungsi ginjal.

Selain daripada bergantung kepada ubat-ubatan dan dadah, apa lagi alternatif yang boleh diambil untuk membantu merawat gout, ni ya?

Macam yang pernah Put kongsikan dalam entri yang lalu, gout terjadi disebabkan lebihan asid urik dalam badan yang kemudiannya termendap di sendi-sendi.

Antara penyebab lebihan asid urik ni adalah pemakanan (makan terlalu banyak makanan yang tinggi kandungan asid uriknya) dan juga kegagalan buah pinggang untuk buang asid urik dari badan.

Lama-lama, asid urik pun jadi "hablur garam" dan termendap di sendi-sendi, menyebabkan kesakitan gout.

Makanya, antara alternatif untuk merawat gout adalah dengan buat perkara yang bantu penyingkiran asid urik dari dalam badan ni.

Pengambilan vitamin yang khas membantu keadaan ini ada ditawarkan oleh rangkaian produk Shaklee.



Alfalfa Complex

Membantu menyingkirkan toksin dalam badan secara halus. Salah satu penyebab asid urik terkumpul is because badan tak boleh keluarkan toksik badan dengan berkesan, so alfalfa complex inshaAllah membantu in this area.

Omega Guard

DHA dan EPA (asid lemak) daripada minyak ikan dalam Omega Guard membantu mengurangkan keradangan. So bayangkan bila pesakit gout mula diserang gout, sendi-sendi akan membengkak dan menyebabkan kesakitan yang teramat. Omega Guard membantu mengurangkan bengkak dari menjadi semakin teruk, dan pemakanan berterusan inshaAllah boleh mengelakkan bengkak dari berulang lagi.

Performance Drink

Performance drink adalah minuman elektrolit tidak bergas yang membantu mengekalkan tahap hidrasi badan. Penting untuk pesakit gout kekalkan hidrasi badan kerana badan yang kekurangan air akan menyebabkan kepekatan asid urik meningkat dan menyebabkan serangan gout. Performance drink membantu kekalkan kandungan air dalam badan supaya ini tidak berlaku.


Bagi yang tak berapa minat nak telan bermacam-macam pil pula, alternatif rawatan gout adalah melalui produk Vivix.

Vivix merupakan suplemen antioksidan tulen yang kaya dengan polifenols. Vivix membantu memperbaiki sel dari akar umbi dan testimoni pengguna VIVIX ternyata sangat berpuas hati dengan bantuan vivix untuk bantu berikan keselesaan kepada pesakit Gout.






Tak salah berikhtiar lebih untuk keselesaan dan kesihatan badan.

Sekiranya anda berminat nak beli apa-apa produk Shaklee berkenaan gout seperi alfalfa, omega atau vivix dan ingin membayar menggunakan kredit kad, anda boleh klik di link di bawah.



Anda akan terus berurusan dengan Shaklee - hanya perlu ikut saja stepsnya. Selepas belian, hubungi Put untuk konsultasi.

Jika tak mahu beli sendiri online, boleh whatsapp atau sms Put di 017-6021189 untuk buat pesanan.

Gout boleh menyerang bila-bila masa, jangan tunggu sampai serangan seterusnya untuk ambil tindakan!


Putri Zulaikha Amin
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / WA 017-6021189

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com