Monday, February 22, 2016

Cara Melancarkan Haid Yang Tersumbat Supaya Tak Ada Masalah Nak Dapat Anak

Untuk sesetengah perempuan, waktu haid adalah waktu yang menyeksakan.

Simptom PMS terlalu banyak dan melampau.

Antara simptom PMS biasanya:

  • Rasa muram, moody dan nak berseorangan
  • Perut rasa sebu
  • Migrain
  • Badan seram sejuk
  • Terasa penat dan lesu
  • Sakit perut / cramps
Ada yang rasa SEMUA simptom di atas, selalunya untuk 2-4 hari pertama datang haid.

Sudahlah simptom PMS banyak, masalah haid tak lancar pun ada. Sekejap-sekejap keluar darah, sekejap tak.

Perut rasa sakit melampau tapi darah yang keluar cuma sedikit.

Jika anda mengalami perkara di atas, awas.

Anda mungkin mengalami masalah haid tak lancar atau tersumbat.



Bahaya Haid Tersumbat

Darah haid adalah darah kotor yang terdiri dari sel dinding rahim, darah dan ovum yang tidak disenyawakan.

Setiap bulan, sekiranya tiada persenyawaan berlaku, sel-sel dinding dan ovum ni tak lagi diperlukan oleh badan.

Mereka sepatutnya dibuang melalui haid.

Masalah akan timbul apabila yang sepatutnya dibuang, tak dapat dibuang dengan lancar dan kekal tersmpan dalam badan.

Lama-kelamaan, badan akan menjad bertoksik dan sel-sel rosak tadi, bertukar menjadi pelbagai masalah lain seperti cyst,kanser dan juga masalah ketidak-suburan.

Punca Haid Tersumbat
  • Berat badan berlebihan
  • Gangguan hormon
  • Stress
Bagaimana nak lancarkan haid yang tersumbat?
  • Gunakan "hot water bottle" dan letakkan di perut waktu datang haid.
  • Elakkan minuman berais sewaktu haid
  • Mengambil suplemen untuk membetulkan hormon seperti GLA Complex dan Vivix
Keistimewaan GLA Complex untuk membetulkan hormon

Istimewanya GLA Complex Shaklee ni adalah GLA yang diekstrak dari bunga borage, dan mempunyai 3 kali ganda lebih GLA dari minyak EPO biasa.

Sering kali digunakan untuk membetulkan hormon wanita yang susah nak mendapat anak dengan membetulkan kitaran haid dan mengeluarkan darah-darah kotor dari perut.

Untuk wanita, sangat disyorkan mengamalkan GLA, lebih-lebih lagi jika mempunyai masalah kitaran haid atau haid tidak lancar.



Keistimewaan Vivix Shaklee

Vivix Shaklee ni adalah tonik ajaib yang tinggi antioksidan dan kandungan resveratrol yang membantu memulihkan sel-sel dari peringkat DNA lagi.

Pengalaman saya sendiri menggunakan Vivix sewaktu berpantang anak kedua - darah nifas keluar sangat lancar. Siap hari kedua (selepas minum Vivix tu), ada darah sebesar ketulan bantal keluar dan badan rasa sangat lega lepas tu..





Anda alami masalah Haid Tersumbat?

Put sangat-sangat cadangkan amalan Vivix dan GLA Complex segera untuk elakkan masalah makin teruk.

Tak mahu pula kalau nanti dah berkahwin, susah nak dapat cahaya mata.

Masa tu, kalau baru nak dibetulkan, mungkin akan mengambil masa. Elok berikhtiar dari sekarang.

Order sekarang di 017-6021189.


Putri Zulaikha Amin
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / WA 017-6021189



0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com