Tuesday, February 9, 2016

Cara Melancarkan Haid Untuk Elakkan Cyst, Sukar Hamil dan Kemungkinan Kanser

Hampir setiap minggu Put akan dihubungi oleh wanita yang cari cara melancarkan haid mereka. Ramai rupanya yang ada masalah ni..

Walaupun nampak seperti bukan lah masalah besar pun, haid yang tak lancar atau tak teratur setiap bulan bukan lah satu perkara yang boleh dipandang mudah.

Setiap bulan, wanita yang sihat akan menghasilkan telur. Telur yang sihat akan disenyawakan menjadi janin (sekiranya ada hubungan seksual), dan sekiranya tiada, telur ini bersama dengan dinding-dinding rahim yang menebal akan dikeluarkan dari badan sebagai darah haid.

Kitaran ni akan berulang setiap bulan.

Jadi bila haid tak lancar, tak keluar haid berbulan-bulan atau setiap kali keluar haid, terasa sangat sakit dan langsung tak keluar dengan elok, awas ye para wanita sekalian.

Tu adalah mungkin tanda-tanda ada masalah dengan sistem pembiakan wanita.

Haid tak lancar mungkin tanda
  • ketumbuhan dalam rahim atau kanser
  • masalah cyst atau pcos
  • telur yang tidak normal yang boleh menyebabkan sukar untuk hamil
Tentunya ngeri kalau dibiarkan masalah sekecil haid tak lancar menjadi semakin teruk sampai sebabkan komplikasi kesihatan di atas ni kan?

Haid tak lancar adalah tanda toksik dalam badan tak dapat dikeluarkan dengan sempurna. Walaupun mungkin tidak akan jadi seteruk cyst, cancer atau pun tidak boleh hamil, kesannya pada wanita secara am pun dah tak best. Antara kesan tu termasuklah:
  • jerawat yang mudah naik di muka dan badan
  • emosi yang tak stabil dan sering stress
  • masalah berat badan yang sukar dikawal
  • masalah ingin makan tanpa kawalan
  • badan sering lesu dan penat tanpa sebab
  • sukar tidur
Maka buat yang haid macam semacammm je setiap bulan, wajib cari cara melancarkan haid dari sekarang supaya tak timbul masalah-masalah lain pulak nanti.

Susah payah dahulu, bersenang lenang kemudian.. eh..

Haid tak lancar boleh ikhtiar dengan pelbagai cara, antaranya pengambilan suplemen yang membantu untuk memulihkan kitaran hormon dalam badan.

Antara rangkaian vitamin yang sangat elok diamalkan untuk membetulkan hormon badan dan seterusnya perbaiki kelancaran hadi adalah GLA Complex.

Put pernah kongsikan kebaikan GLA Complex dalam pelbagai spektrum kesihatan, tapi terutamanya untuk membetulkan hormon wanita.

GLA Complex Shaklee ni lebih istimewa lagi sebab

  • Diekstrak dari minyak bunga borage yang lebih 3X ganda kandungan GLA berbanding GLA dalam evening primrose oil yang sering dijual di pasaran
  • Kadar penyerapan yang lebih tinggi
  • Terbukti berkesan membetulkan kitaran dan melancarkan kitaran haid wanita
Lawan arah jam, dari kiri atas : Evening Primrose Oil (7-10% Natural GLA), Blackcurrant (15-20% Natural GLA), Borage Seed (17-25% Natural GLA). Shaklee menghasilkan produk GLA menggunakan tumbuhan yang mengandungi kandungan GLA semulajadi yang tertinggi. 

Pengambilan GLA complex digabungkan dengan nutrisi Shaklee yang lain pun boleh berikan kesan berganda-ganda lumayan, antaranya:
  • GLA Complex + Vitamin C = kulit yang gebu halus
  • GLA Complex + ESP = kulit bebas jeragat
  • GLA Complex + Vitalea + B Complex = tenaga yang berpanjangan
Dan banyakkkk lagi!

Ramai yang dah cuba dan rasakan manfaatnya..


Suziana
....GLA selama 2 bulan
....cyst mengecut
....period tak keluar darah berketulketul lagi

Rafizah
....mula consume GLA dan ESP untuk betulkan hormon, tak sampai sebulan pun
....haid kembali normal dengan GLA
....ESP beri kesan memberangsangkan, kulit wajah dah tak kusam dan nampka gebuuu

Unknown
....tiap-tiap bulan period mesti senggugut sebelum mulakan GLA
....sakit berkurangan setelah sebulan consuma GLA
....dah cuba macam-macam suplemen, tapi tiada yang berkesan. Nasib baik jumpa GLA!

Seronok dengar mereka yang dah dapat manfaat, kan?

Nak cerita satu lagi suplemen Shaklee yang dah dicuba dan dapat bantu lancarkan haid adalah... Vivix!


Kakak ni siap amalkan GLA complex DAN vivix serentak...

Bukan setakat period jadi lancar, tapi alhamdulillah lepas kahwin tak ada masalah nak dapatkan zuriat alhamdulillah!

Sesungguhnya kita berusaha yang terbaik.

Nak Bersihkan lagi Darah Kotor Yang Lama-Lama tu? Beli Sekali Vivix



Haid tak lancar selama bertahun-tahun jugak adalah antara tanda banyak kotoran lama yang tak keluar.

Kotoran yang termendap dalam badan ni jangan dibiarkan sebab boleh jadi masalah yang lebih serius.

Darah kotor ni, perlu di-flush keluar.

Kalau tadi GLA complex fungsinya membetulkan hormon supaya period lancar, Vivix pula ada kuasa antioksidan yang sangat tinggi dan mampu betulkan kerosakan DNA supaya badan mampu "flush" keluar kotoran yang lama itu.

Ramai yang beri feedback darah keluar hitam, pekat dan setompok / sebantal kecik selepas amalkan Vivix tak sampai satu botol pun.

Kastemer Put sendiri selepas makan beri feedback badan rasa lebih ringan, sakit kepala dah berkurangan dan kompleksi kulit lebih bersih.

Ini semua dalah manfaat dari badan yang dicuci bersih dari kekotoran melalui Vivix.


Nak Pilih Mana Satu ni, GLA saja atau Vivix?



Kalau anda cuma ada masalah period tak teratur dua atau tiga bulan kebelakangan ini, Put syorkan ambil GLA untuk betulkan kitaran haid.

Jika anda
- dah bertahun-tahun tak period
- period datang kadang-kadang, tapi bila keluar hanya setitis dua atau sangat sedikit;

Ini mungkin tanda banyak kotoran yang tersumbat dalam badan.

Kotoran ni, perlu dibersihkan.

Put sangat syorkan anda untuk beli Vivix sekali untuk buat pembersihan.

Mungkin ini lah produk yang dicari-cari untuk hilangkan kerisauan period tersekat, sukar hamil dan takut tak dapat anak yang akak-akak dok terfikir-fikir tu..

Harga sebotol GLA complex adalah RM 92.

Harga Vivix lebih premium, sesuai dengan tindakannya yang premium juga. Ya lah nak bersihkan satu badan dari darah2 lama ni, kan?

Sebotol RM475, tapi apa lah sangat RM475 untuk satu investment kepada badan yang bersih, sihat, subur, kurang risiko penyakit puan, kan?

Masih Ragu-Ragu untuk Beli?

Saya dah bantu ramai wanita yang ada masalah period tak stabil dengan produk semulajadi yang berkesan dan panduan cara makan yang jugak terbukti berkesan.

Bukan produk saja yang perlu elok, panduan untuk gunakan produk dengan betul pun penting.

Baru lah kesannya terbaik.

Setiap pembelian dari saya akan disertakan dengan panduan cara makan yang telah saya gunakan untuk bantu ramai wanita sama macam puan.

Ada yang dari period entah bila bila, sekarang dah sangat tepat masanya.

Ada yang bertahun menanti zuriat, sekarang menanti hari pula.

Okay lah Saya Nak Cuba! Macam Mana Nak Beli?

Puan boleh terus order dengan klik butang di bawah untuk buat pembayaran menggunakan kredit / debit kad dan nantikan produk terus sampai ke rumah anda.




Selepas buat belian, mohon SMS / Whatsapp Put untuk dapatkan panduan makan produk yang betul ya!

Putri Zulaikha Amin
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / WA 017-6021189


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com