Friday, February 12, 2016

Cara Awet Muda dengan Detox Yang Berkesan

Badan yang bertoksin umpama kereta yang minyak hitamnya tak ditukar-tukar dan dibersihkan. Dibiarkan lama-lama akan melekat jadi melekit di enjin dan dinding-dinding paip minyak.

Walaupun dah tambah minyak hitam yang baru dan berkualiti tinggi, disebabkan sisa-sisa minyak lama masih degil, minyak baru pun tak dapat kasi efek yang canggih.

Sama macam badan manusia. Badan yang bertoksin tinggi tanpa melalui proses pembersihan berkala akan lama-lama menimbunkan bermacam-macam simptom tak sihat, yang bila tak dibetulkan..ambillah produk baik macam mana pun, kesannya tak sehebat yang diharapkan.



Orang kata, badan bertoksin senang nampak "tua".

Muka kusam, berjeragat
Tenaga macam orang umur 70 tahun, padahal baru 30-an kut
Berat badan tak nak turun-turun
Rasa penat, lesu dan "sluggish"
Lingkaran hitam bawah mata 
Masalah kitaran haid
Masalah perut kembung

Jika anda ada ciri-ciri di atas, mungkin dah masanya untuk anda cuba detoks badan untuk kembali sihat dan cergas.

Jadi apa cara awet muda dengan detox yang berkesan?

Antara cara yang murah dan boleh dimulakan esok (atau pun selepas sahaja anda baca artikel ni hehe):
  • Minum air kosong sekurang-kurangnya 3L sehari. Cara paling mudah nak detoks dan flush toksin dalam badan adalah dengan berikan badan air yang mencukupi untuk badan flush secara semulajadi
  • Kurangkan gula dalam minuman, tambahkan dalam senyuman. Untuk yang menggemari minuman bergas tu, salah satu cara cepat dan mudah untuk detoks adalah berhenti dari mengambil gula yang tak perlu! 
  • Banyakkan berpeluh! Sauna, bertangas, ataupun senaman / aktiviti fizikal yang mengeluarkan peluh adalah satu cara mudah untuk membersihkan badan dari toksin. Peluh yang keluar akan membawa sama toksin-toksin untuk dibuang.
  • Minum teh hijau (green tea). Teh hijau mempunyai khasiat yang menakjubkan untuk menjaga kesihatan kolon dan usus - tempat utama toksin-toksin dari pemakanan berkumpul.

Selain itu, pengambilan suplemen khas fokus pada detoks boleh diamalkan untuk detoks yang berterusan. 

Pastikan hanya yang semulajadi dan natural sahaja, ya. Tak mahu pula tersalah detoks masukkan bahan sintetik dalam badan..

Shaklee tawarkan pelbagai produk detox yang boleh dicuba, dan masing-masing fokus pada detoks khas, antaranya:

DTX Complex : Detox Hati
Alfalfa Complex : Detox seluruh badan
Herblax : Detox usus
Garlic Complex : Detox kulit
Vivix : Detox seluruh badan (melalui program Super Detox 14 days)


Sewaktu menjalankan proses detox, kebanyakan orang mungkin mengalami healing crisis.

Badan akan keluarkan semua toksin badan untuk disingkirkan ke dalam darah, dan badan pun mula lah bertindak balas untuk "lindungi" diri dari lambakan toksin yang tiba-tiba tu.

Simptom seperti pening, loya, lesu, penat, sakit kepala dan sebagainya adalah antara healing crisis yang normal bila anda mula menjalankan program detoks dengan serius.

Tapi jangan risau, hasilnya inshaAllah berbaloi. 

Setelah toksin dikeluarkan dari badan, badan akan lebih muda dan cergas sampai akan ada orang yang tegur - eh awet muda ya awak ni nampaknya, apa rahsia? :)

Khas untuk yang nak cuba Vivix, Put nak kongsikan testimoni bergambar mereka yang pernah cuba Super Detox Program 14 Days with Vivix ni. 

Testimoni #1
Eyebag dah kurang, dan tona wajah lebih cerah dan muda


Testimoni #2
Ni lagi lah... healing crisis mesti sangat banyak ni tengok perubahan muka dari Day 1 hingga Day 14. Tapi berbaloi, kan?Muka memang nampak sangat lebih cerah dan muda, jerawat dan bengkak muka dah langsung tak ada!


Testimoni #3
 Nampak muka Puan ni lebih cerah dan muda, tona wajah sekata dan bibir lebih merah

Testimoni #4


Testimoni #5




Antara manfaat detoks 14 hari dengan Vivix ni termasuklah:
  • Mengeluarkan kotoran - bahan toksik dan beracun daripada sistem tubuh
  • Memperbaiki aliran darah ke organ organ dalam badan
  • Kulit wajah lebih cerah, bersih dan glowing.
  • Memperbaiki masalah penglihatan dan penghadaman
  • Mendapat tidur yang baik dan berkualiti
  • Membantu menurunkan berat badan dan dalam masa yang sama merendahkan paras kolesterol LDL
  • Memperbaiki dan memperbaharui sel sel dari tahap sellular. Kulit akan nampak lebih bermaya dan segar.
  • Nampak awet muda dari umur sebenar. Memberikan perlindungan anti oksidan serta melambatkan penuaan
  • Badan akan berasa lebih ringan, sihat dan bertenaga dari sebelumnya
  • Meningkatkan tahap imun badan terhadap penyakit
  • Menyokong kesihatan otak, jantung dan sendi
  • Mengurangkan simpton lelah, batuk, selsema dan sesak nafas.
  • Menggalakkan kesihatan yang lebih baik secara keseluruhan

Nah... siapa yang taknak manfaat-manfaat kat atas tu kan?

Kalau nak awet muda, jom contact Put untuk bincang-bincang detoks mana yang sesuai untuk anda mulakan!


Putri Zulaikha Amin
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / WA 017-6021189

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com