Friday, February 26, 2016

Berikan Ubat Penyakit Parkinson Terbaik Ini Untuk Ibu Bapa

Dulu masa kecik-kecik, bila nampak tangan atok ke nenek ke menggeletar, kami akan gelak dan cakap haaaaa ade penyakit parkinson lah tu.

Kalau nampak kawan-kawan menggigil-gigil pun, akan jadi bahan cakap parkinson jugak.

Tapi bila buat bacaan lebih sikit berkenaan penyakit parkinson ni, rupanya it's no laughing matter weh!

Tak ada ubat penyakit parkinson ni rupanya..



Sakit Parkinson adalah sejenis penyakit pergerakan yang biasanya menyerang orang berumur 50 tahun ke atas. Pesakit parkinson akan mempunyai kecacatan di sistem saraf otak yang menyebabkan kekurangan bahan kimia yang dipanggil dopamine.

Pada permulaan, pesakit parkinson mungkin akan merasa lemah-lemah badan, sukar untuk bergerak dan otot yang tegang.

Disebabkan simptomnya tak adalah pelik sangat (ie. orang muda pun kadang-kadang rasa otot tegang, dan sebagainya), pesakit Parkinson selalunya tak sedar pun dia ada penyakit tu sampailah nampak tanda-tanda yang lebih teruk.

Disebabkan penyakit parkinson tak ada penawarnya, ubat-ubatan hospital dan terapi hanya membantu untuk melegakan simptom.

Kemerosotan fungsi otak tetap akan berlaku, mungkin lebih pantas dengan tekanan-tekanan dari persekitaran.

Untuk membantu memperbaiki fungsi sel otak dan juga melambatkan kemerosotan kesihatan, pengambilan nutrisi tertentu boleh membantu.

Antaranya:

Ostematrix
Kalsium magnesium membantu dalam transmisi impuls saraf

Lecithin
Mengandungi "kolina" yang membantu penghantaran neurotransmitter di otak

Omega Guard
Memperbaiki fungsi otak dan melancarkan peredaran darah

Energizing Soy Protein
Sumber asid amino non-GMO yang membantu memberikan tenaga kepada pesakit

Vitalea
Mengandungi zat lengkap untuk mengelakkan masalah malnutrisi dalam pesakit parkinson

Minuman botani terhebat (patent-pending) yang membantu memperbaiki sel dari peringkat DNA dan mengelakkan sel-sel rosak dari terus di"duplicate" dan menyebabkan penyakit makin teruk.



Ramai pesakit parkinson yang mencuba mengamalkan nutrisi sihat di atas di samping ubat dan terapi dan merasakan kesan yang positif.




Walaupun tiada ubat, alhamdulillah mereka yang mencuba dapat kurangkan simptom parkinson dan dapat jalani hidup yang lebih normal.

Malah, ada simptom yang terus hilang!

Sekiranya anda atau orang tersayang, terutamanya ibu bapa mempunyai tanda-tanda parkinson di bawah, jangan tunggu hingga semakin terlambat untuk amalkan nutrisi yang Put cadangkan di atas.

  • Tangan, kaki atau badan menggeletar
  • Masalah pergerakan tidak normal (dyskinesia)
  • Kepala, tangan dan kaki bergoyang seperti menari
  • Serangan bermula pada sebelah badan
  • Penyakit bertambah buruk jika pesakit mengalami tekanan perasaan
  • Tekanan darah akan lebih tinggi
  • akan menjadi lebih parah jika dalam emosional


Mana tahu, Allah izinkan untuk sembuh?

Kesembuhan di tangan Allah, atas usaha kita.

Hubungi Put hari ini untuk pesanan nutrisi anda, ya!

Putri Zulaikha Amin
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / WA 017-6021189

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com