Saturday, January 23, 2016

Bagaimana Pemakanan Minyak Ikan Dengan Konsisten Bantu Kuruskan Badan

Untuk yang dah baca nutrisi yang boleh bantu kuruskan badan dari Shaklee, mesti dah tau yang salah satu suplemen untuk bakar lemak adalah Omega Guard a.k.a minyak ikan tulen yang best.

Kalau anda nak turunkan berat badan, salah satu usaha mudah yang boleh anda ambil adalah makan beberapa kapsul suplemen minyak ikan setiap hari.

Tak seperti suplemen kuruskan badan yang lain, minyak ikan takkan membuatkan anda merasa resah, nervous atau kesan sampingan tangan berpeluh dan sebagainya.

Dan lebih best, selain kuruskan badan, minyak ikan memberikan pelbagai lagi manfaat kesihatan lain (seperti mengurangkan asma, membantu kecerdasan otak, mengurangkan inflamasi / radang sendi) tanpa disangka-sangka.

Mana ada produk kuruskan badan yang boleh buat claim macam ni, kan?



Dalam artikel ni, Put senaraikan 4 cara minyak ikan boleh bantu anda kuruskan badan, atau dapatkan berat badan idaman anda with less work. Selamat membaca!

Minyak Ikan Mengurangkan Lemak dan Bina Otot

How?

Dalam kajian, pengambilan minyak ikan yang konsisten  secukupnya boleh bantu anda kurangkan peratusan lemak dan bina otot dalam badan - tanpa sedikitpun mengubah diet harian!

Dalam kajian tersebut, subjek mengambil 2g minyak ikan setiap hari selama 6 minggu, dan di akhir kajian mereka dapati mereka telah hilang lebih dari 3 kg of body fat.


Hanya tambah minyak ikan dalam diet harian.

Berbalik kepada Shaklee, dos maksimum yang dicadangkan untuk bakar lemak (bagi sesiapa yang nak kuruskan badan tu) adalah 6 kapsul sehari = bersamaan 2000mg / 2g minyak ikan.

Nampak tak nampak takk

Minyak Ikan Buat Rasa Kenyang Lebih Lama

Salah satu masalah orang nak berdiet adalah asyik-asyik rasa lapar sampai tak sabar nak makan.

Makan beberapa kapsul minyak ikan selepas setiap sajian makanan mungkin boleh menyelesaikan masalah ni.

Dalam satu kajian, wanita-wanita yang mempraktikkan ini (makan minyak ikan selepas makan makanan berat) melaporkan mereka rasa kenyang lebih lama dan secara keseluruhannya, makan dalam kuantiti yang sedikit.

Tiada kajian yang cakap kenapa atau bagaimana minyak ikan membantu kawal rasa lapar ni, tapi antara kemungkinan besar adalah kemampuan minyak ikan untuk membantu mengawal hormon serotonin.

Hormon serotonin membantu dalam mengawal mood dan selera makan.

Minyak Ikan Bantu Kurangkan Pemendapan Lemak

Satu kajian menunjukkan minyak ikan mengurangkan risiko makanan yang kita makan tu disimpan sebagai lemak.

Ini akibat daripada peranannya meningkat sesuatu yang dipanggil "sensitiviti terhadap insulin".

Semakin sensitif sel badan kita terhadap insulin, semakin kurang kemungkinan makanan untuk disimpan menjadi lemak.

Apa nak tengok bila nak beli minyak ikan?

Pastikan anda memilih minyak ikan yang dijamin selamat dari bahan kimia berbahaya dan tinggi kandungan omega-3 nya.

Jangan cepat membeli minyak ikan di pasaran yang terlalu murah tapi nampak banyak kuantiti kapsulnya. Minyak ikan berkualiti selalunya perlu datang dari laut dalam yang sejuk, yang mana ikan-ikannya perlu tinggal jauh ke dalam laut supaya minyak yang diambil bebas dari bahan kimia berbahaya seperti merkuri.

Proses nak menghasilkan minyak ikan pun bukannya mudah - perlu berperingkat-peringkat dengan teknik khas supaya kandungan zat omega-3 tidak musnah.

Jadi... macam tak logik kalau dijual murah-murah melampau-lampau, kan?

Minyak ikan Shaklee yang mempunya lebih kandungan EPA dan DHA berbanding selected other brands


Dah baca dan tau kebaikan minyak ikan, apa lagi?

Jangan tunggu lama-lama untuk dapatkan sebotol Omega Guard hari ini. Harga sebotol adalah RM 136, dan tentunya lebih murah sekiranya anda mendaftar sebagai ahli dan terus buat belian menggunakan keahlian anda tu.

Hubungi Putri untuk pertanyaan, pesanan atau pun sekiranya berminat untuk menjadi ahli. 
017-6021189 tau!


Putri Zulaikha Amin,
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / WA 017-6021189

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com