Wednesday, January 20, 2016

Mahu Tak Kalau Hilangkan Jerawat Selama-Lamanya, Kulit Jadi Licin dan Gebu?

Paling menakutkan untuk orang perempuan (mungkin lelaki jugak kut, tapi Put tak pasti lah sebab Put bukan lelaki, hehe) adalah jerawat yang timbul di wajah yang halus mulus ni.

Tu kalau kulit dah sedia halus mulus.

Lagi sakit hati kalau dia tumbuh, tumbuh, tumbuh dan terus tumbuh tanpa henti di luar kawalan. Stress tahu! Lintang pukang cari cara nak hilangkan jerawat dengan cepat, sampai produk kat instagram yang cakap hilang_jerawat_instantly pun rasa macam nak beli. 

Tengok cermin, muka yang dulu licin (okay lah, kalau pun tak licin, tak adalah berjerawat teruk) tiba-tiba diserang bintik-bintik merah yang bernanah dan menggelikan.

Lagi teruk pulak tu, lepas tumbuh tak hilang-hilang walaupun dah bermacam-macam produk kita cuba.

Duit habis, tapi jerawat masih bermaharajalela.

Sedihnya hati.

Masalah jerawat adalah masalah yang paling common. Hampir semua orang mesti pernah diserang penyakit jerawat ni, cuma bezanya ada yang kena teruk, ada yang kena jarang-jarang, ada yang jerawat macam nak singgah tapi malu-malu. Sekejap je pastu dia chow. Hehe.

Menurut Medical News Today, jerawat boleh berpunca dari:
  • Masalah hormon dalam badan - hormon androgen akan meningkat apabila umur meningkat dan menyebabkan minyak atau sebum dihasilkan berlebihan di kulit
  • Genetik
  • Pengambilan ubat-ubatan yang mengandungi hormon tertentu
  • Pemakaian kosmetik yang tinggi kandungan kimia dan penjagaan muka yang tidak betul (pakai kosmetik, pehtu malas cuci terus tidur kekdahnye)
  • Perubahan hormon sewaktu mengandung
  • Stress melampau
  • Pemakanan yang tidak sihat
  • Tidur yang tak cukup
Hah banyaknya? Macam mana nak sembuh ni?

Menderita Jerawat Selama 7 Tahun, Akhirnya Kembali Berseri

Kakak ni tak berputus asa untuk dapatkan wajah yang bersih, bebas jerawat dan paling penting, kembalikan semula keyakinan diri untuk berdepan dengan orang ramai. Jom tengok apa yang beliau lakukan.





Walaupun banyak punca jerawat, antara kesalahan ramai orang adalah cuma merawat luaran, tapi dalaman dibiarkan bersepah-sepah dan sakit.

Kan dah tengok antara penyebab jerawat adalah masalah dalaman, hormon dan sebagainya, kan?

Untuk mula merawat dalaman untuk masalah jerawat, saya cadangkan Set Kecantikan Kulit yang terbukti semulajadi, berkesan (tengok testimoni kakak dalam video di atas) dan paling penting, bebas kimia.

Vitamin apa yang sesuai untuk pulihkan wajah berjerawat?

Antara vitamin yang boleh dikategorikan dalam set kecantikan shaklee terdiri daripada Vitamin E, Vita C, GLA Complex, B Complex dan ESP



Kalau ambil semua, hasilnya tentu lebih baik tapi jom tengok dulu apa kelebihan setiap vitamin ni sampai boleh bantu kulit dan hilangkan jerawat?

Vitamin E
Vitamin E kaya dengan selenium dan antioksidan yang membantu mengurangkan garis halus, parut jerawat dan bintik di muka

Vitamin B Complex
Membantu pembinaan sel-sel baru. Muka yang berjerawat perlu diganti sel nya, dan vitamin B Complex ni bantu pastikan sel baru yang tumbuh tu segar dan tak cacat. B Complex juga menggalakkan hormon "gembira" yang mengurangkan stress dan tekanan emosi untuk wajah yang lebih berseri

Vitamin C
Vitamin C merangsang penghasilan kolagen yang merawat kedutan, mencantikkan kulit dan melambatkan penuaan

Energizing Soy Protein (ESP)
Kaya dengan asid amino yang penting untuk pembentukan sel  dan wajah yang awet muda. Protein merangsang pembentukan sel dan kulit baru yang cantik.

GLA Complex berfungsi khas untuk membetulkan hormon dan mengelakkan jerawat dari terus tumbuh.


Nah, kalau masih ragu-ragu mana satu nak cuba, boleh lah SMS atau whatsapp Put di 017-6021189 untuk pertanyaan. Put akan bantu suggest yang sesuai untuk masalah kulit anda.

Jangan tunggu lama-lama, dan paling penting, kena selesaikan dari dalam, ya!

Putri Zulaikha Amin,
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / Whatsapp 017-6021189





0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com