Tuesday, January 26, 2016

Lecithin dan Omega Guard Bantu Bakar Lemak Berbeza

Kalau yang dah familiar dengan konsep vitamin untuk kuruskan badan dengan shaklee, akan tahu yang formulanya adalah:

Bakar + Buang + Bina

Konsep 3B ni penting supaya berat badan turun dengan sihat, bukan kurus tapi sakit.

Untuk "Bakar", produk yang dicadangkan adalah sama ada Lecithin, atau Omega Guard.

Atau kedua-duanya.

Soalan yang sering Put dapat adalah orang tanya - apa beza lecithin dan omega guard untuk bakar lemak?



Sebelum tu, jom kita tengok dulu apa beza fungsi kedua vitamin ni jom.

Lecithin



Lecithin adalah agen pengemulsi lemak yang mantap.

Bayangkan kita makan malam.

Lemak-lemak dalam gumpalan besar yang masuk dalam badan akan dipecah-pecahkan oleh Lecithin dan disaluti lecithin untuk elakkan lemak tersebut dari termendap dalam badan.

Lemak-lemak kecil ni dah tentu kemudiannya lebih mudah untuk dibuang melalui exercise atau oleh agen detox alfalfa / herblax.

Manakala Omega Guard pula...

Omega Guard


Omega Guard bertindak sebagai agen pembakar lemak.

Lemak yang dibakar pula adalah lemak-lemak degil yang dah termendap dalam badan dan sangat sukar disingkirkan.

Omega guard juga kaya dengan minyak ikan omega-3 yang mengawal selia penghasilan hormon leptin, iaitu hormon yang mengawal rasa lapar. Makin banyak hormon leptin, makin kurang rasa nak makan sebab rasa kenyang lama :)

Jadi jika persoalannya yang mana nak ambil?

Jawapannya ikut budget dan tujuan diet anda.

Nak kurus secepat mungkin sebab nak kahwin in 6 months, atau ok untuk nampak kesan perlahan-lahan?

Budget penting, atau tak kisah berapa harga?

Analoginya adalah seperti naik kapal terbang vs naik kereta untuk sampai ke destinasi. Naik kapal terbang semestinya lebih cepat dan laju, tapi kosnya mahal sikit lah (atau mahal banyak, bergantung kepada berapa "jauh" destinati). Ini adalah omega - kesannya lebih pantas selalunya, tapi harganya lebih mahal.

Atau pun boleh pilih untuk naik kereta - lebih murah dari segi kos, tapi sampai tentunya lebih lewat dari kapal terbang.


Salah satu kombinasi bajet popular adalah Lecithin, digabungkan dengan alfalfa complex sebagai agen detox. Pengambilan konsisten selama 4-6 bulan akan menampakkan hasil positif. 



Kalau masih keliru, jangan risau-risau. SMS Put 017-6021189 untuk bantuan mana yang sesuai ya :)


Putri Zulaikha Amin,
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / WA 017-6021189


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com