Tuesday, January 26, 2016

Kenapa Perlu Ambil Vitamin C Walaupun Dah Makan Oren

Ramai yang dah memang consume vitamin C, kan?

Kalau pergi farmasi and rasa-rasa macam nak beli vitamin untuk lebih sihat and tatau nak beli vitamin apa, paling simple nak start is dengan vitamin C.

And why not, right? A boost on the immune system is what everyone needs nowadays with the polluted air, crazy work hours and all.

For me, I choose vitamin C from shaklee for 3 reasons:

1. Shaklee buat research and studies untuk vitamin-vitamin dia. Walaupun supplemen tak perlukan kelulusan testing macam drugs (i.e smorang sebenarnya boleh je cipta vitamin sendiri), tapi Shaklee tetap subject their vitamins to these testings and approvals untuk pastikan berkesan.

2. Teknologi sustained release yang ada dalam vitamin C Shaklee ni. Dulu belajar Chem ke Bio ntah, vitamin C ni larut air. Maksudnya makan banyok2 pun tak guna sebab nanti sikit je yang serap, selebihnya keluar kot kencing hewhew. Shaklee's Sustained Release tech lepaskan 100mg vitamin C for 5 hours (1 tab 500mg) so chances untuk badan serap adalah lebih banyokkk mihmihmih I is liking&128081;

3. Tak mahal!1 botol ada 180 tabs pada harga RM 92. Which means like lima ploh sen sebijik for all the goodness my body will be getting? Totally worth it.  Beli sebotol makan sampai 6 bulan pulak tuu


So kalau masih terpinga-pinga nak mula vitamin apa, Put suggest mulakan hari anda dengan Vitamin C dari Shaklee ni! Hehe PM for order ya! 017-6021189

Putri Zulaikha Amin
Shaklee Independent Distributor 917819
SMS / WA 017-6021189


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com