Friday, November 13, 2015

Vitamin Untuk Kesuburan Untuk Pasangan Yang Belum Dapat Zuriat

Setiap pasangan tentunya mengimpikan zuriat sebagai penyeri rumah.

Walaupun sesetengah pasangan pada mulanya mungkin ingin merancang, lambat-laun apabila umur meningkat tentunya gelak tawa kanak-kanak menjadi dambaan.

Siapa yang tak mahukan zuriat sendiri, kan?

Namun untuk sesetengah pasangan, ada yang bermasalah dari segi kesihatan untuk hamil, tak kiralah sumbernya dari pasangan lelaki atau pun wanita.



Jadi hari ni saya nak kongsikan Set Kesuburan Shaklee dan vitamin kesuburan yang berkaitan untuk membantu membetulkan fungsi badan dan hormon agar proses persenyawaan lebih optimum.

Semoga bermanfaat, ya.

Keadaan Optimum untuk Hamil


Badan wanita perlu sihat dan berada dalam keadaan optimum untuk mengandung. Antara keadaan optimum yang penting termasuklah:


  • Rahim yang sihat dan kuat
  • Kitaran haid yang teratur - tanda hormon yang stabil dan penghasilan ovum yang konsisten setiap bulan
  • Berat badan yang optimum
  • Sperma yang sihat dalam kuantiti yang mencukupi

Sekiranya salah satu sebab di atas terkompromi, peluang untuk hamil akan menjadi lebih rendah.

Bagaimana Vitamin Kesuburan Shaklee Membantu

Sebelum saya teruskan kepada vitamin yang spesifik untuk meningkat kesuburan, penting untuk kita pastikan badan sihat secara am-nya supaya lebih bersedia untuk menjadi ibu bapa. 4 vitamin asas yang penting untuk kesihatan am adalah Vitalea, B Complex  dan Vitamin C.




Selain vitamin asas tu, disarankan jugak untuk ambil vitamin yang boleh membantu meningkatkan kesuburan secara spesifik ni:


1. Vita-E Complex

Bagaimana ia membantu kesuburan:




2. Zinc Complex




Bagaimana ia membantu kesuburan:
  • Zinc membantu pembentukan hormon testosterone di paras yang optimum (untuk hubungan seksual yang berterusan) dan mengekalkan kuantiti sperma 
  • Kekurangan zink boleh menyebabkan masalah seperti sperma abnormal, low count sperm dan masalah prostat



3. GLA Complex

Bagaimana ia membantu kesuburan:
  • GLA atau Gamma-Linolenic-Acid adalah sejenis asid lemak omega-6 yang sangat penting untuk kesihatan wanita
  • Ia membantu menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid yang teratur
  • Serviks wanita mempunyai cairan mukus untuk memudahkan pergerakan sperma ke uterus dan tiub fallopio untuk persenyawaan. GLA membantu memastikan cairan mukus ini mencukupi.
  • Cecair mukus yang subur membolehkan sperma hidup sehingga 5 hari di tiub fallopio untuk meningkatkan proses persenyawaan. 

4. Energizing Soy Protein (ESP)





Bagaimana ia membantu kesuburan:
  • ESP adalah soya non-gmo yang penting untuk kekuatan rahim.
  • Terutamanya untuk wanita yang pernah keguguran, ESP boleh membantu membina sel-sel rahim yang sihat dan bersedia untuk persenyawaan seterusnya


Setiap Vitamin Ada Fungsinya!


Seperti yang saya tulis di atas, nampak kan setiap vitamin ada fungsi tersendiri untuk membantu meningkatkan kesuburan?

Ada juga yang tak sanggup makan terlalu banyak vitamin atas alasan-alasan tersendiri - untuk kes begini, selalunya saya perlu adakan sesi konsultasi dahulu untuk memahami masalah utama yang mungkin menyumbang pada ketidak-suburan.

Barulah saya boleh cadangkan vitamin yang sesuai untuk atasi masalah tersebut. :)

Saya kongsikan satu testimoni kredit dari blog celikvitamin berkenaan kejayaan seorang ibu memperoleh zuriat selepas mengamalkan set kesuburan shaklee ni:


Terlebih dahulu terima kasih untuk adik ipar saya Adilah Manaf Celikvitamin kerana memperkenalkan produk shaklee kepada saya. Dalam hidup ini kita diberi dugaan & ujian yang berbeza dan pastinya setiap kesabaran itu pasti ada ganjaran. Saya dan suami menunggu selama enam tahun untuk menimang cahayamata dan hanya yang melaluinya sahaja faham, perasaan kami. Saya mula mengamalkan set kesuburan shaklee pada Jan 2012, selepas 6 bulan mengamalkannya saya telah disahkan hamil. Semasa hamil dan didalam pantang saya juga menggunakan set yang berkaitan. Lebih membanggakan sebagai seorang ibu sehingga ke saat ini bayi saya sudah berusia 5 bulan menikmati susu ibu sepenuhnya dimana saya langsung tidak mengalami masalah kekurangan susu walaupun di dalam bulan puasa. Selain itu, bayi saya mempunyai kulit yang gebu dan badan yang tegap. Kesimpulannya saya mendapat pelbagai manfaat dengan produk shaklee bermula dengan set kesuburan, set kehamilan,set berpantang dan set menyusu. Bukan kemenangan yang saya harapkan cukuplah sekadar berkongsi secebis pengalaman. Nama bayi saya Nur Damia Najiha Binti Ismadi. Sekian…


Pendek kata, tak salah mencuba.

Sekurang-kurangnya dengan usaha, kita akan rasa lebih positif.

Sekiranya anda ingin mencuba vitamin kesuburan ni, saya cadangkan cepat-cepat hubungi saya di 017-6021189 supaya senang saya tolong dan pastikan produk sampai ke tangan anda secepat mungkin.

Fast action, fast result, kata pujangga. 

Kalau anda survey-survey tengok apa ni pengedar lain pun jual produk yang sama, hehe pastikan anda membeli dari SID yang benar-benar kisah tentang keberkesanan produk dan juga mampu guide anda cara makan yang betul,

dan seterusnya berikan bantuan sekiranya anda ada apa-apa pertanyaan selepas pembelian.

Cara makan vitamin yang betul pun boleh membantu keberkesanan vitamin, tau.

Sekiranya anda membaca artikel ini dan mengetahui rakan, ahli keluarga atau kenalan yang memerlukan, jangan segan-segan untuk berkongsi.

Semoga mereka turut mendapat manfaatnya.

Tak ada yang lebih menggembirakan saya melainkan dapat membantu anda mendapatkan zuriat yang dinanti-nantikan. 

Hubungi saya hari ini di 017-6021189 untuk saya bantu anda!


Putri Zulaikha Amin,
SID 917819
SMS / Whatsapp : 0176021189


1 comment:

  1. haa..leh la try nanti siapa yang ada masalah kesuburan nih.

    ReplyDelete

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com