Wednesday, July 1, 2015

Ubat Untuk Gout Supaya Ayah Boleh Berlari Kejar Cucu

Bapa mertua saya mempunyai sakit gout. Ubat untuk gout bersepah, tapi seolah-olah tak berkesan. Mungkin salah ayah sendiri yang sukar nak jaga makan.. Bila seleranya naik, dibelasahnya apa-apa sahaja tak ingat dunia.

Kalau telefon, seringkali dengar beliau demam dan sakit-sakit kaki. Kadang-kadang beliau tipu di telefon cakap kesihatannya okay, tapi kita anak yang dengar tahu lah. Mak pun cakap kadang-kadang ayah terbaring tak boleh ke tandas sampaikan abang terpaksa pikul. Teruk sangat bila goutnya menyerang.

Kerapkali juga ayah ke klinik untuk “cucuk” bila gout datang yang tak boleh nak tahan. Bila cucu balik pun, malas nak main dengan atoknya sebab atok asyik "duduk" saja. 


Huhu..

Saya tahu ramai lagi anak-anak yang bapanya mungkin gout lebih teruk smpai kena cucuk setiap hari / minggu. Jadi saya nak kongsikan ubat untuk gout alternatif semulajadi yang mungkin boleh bantu perbaiki situasi..

Sebelum tu...

Kenapa Gout boleh terjadi?


Puncanya adalah lebihan asid urik dalam badan yang termendap di sendi-sendi. Dua sebab utama:
  • Intake asid urik yang berlebihan
  • Kegagalan buah pinggang menyahkan asid urik dari badan

Faktor keturunan, pengambilan makanan tertentu, obesiti, pengambilan alkohol, kerosakan buah pinggang dan pengambilan ubat-ubatan tertentu seperti ubat diuretik iaitu ubat untuk buang air dan garam dalam badan boleh menyebabkan dua perkara di atas

Asid urik yang berlebihan ni lama lama dia akan semakin banyak.. dan banyak.. dan banyakk.. dan..termendap di sendi-sendi menyebabkan bengkak dan radang, dan mungkin juga boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang (batu karang).

Gout Boleh Menyerang Bila-Bila!


Tak seperti penyakit lain, gout boleh menyerang badan pada bila-bila masa. Kadang-kadang tu, tak tahu pun apa sebabnya tiba-tiba dah gout lagi. Secara umum, gout mungkin menyerang sekiranya:

  • Badan kekurangan air i.e. orang berpuasa atau kurang minum air. Bila badan kurang air, proses perkumuhan toksin akan terjejas
  • Kecederaan sendi
  • Makan makanan yang tinggi asid urik seperti seafood..


Disebabkan serangannya yang entah bila nak datang ni, penting untuk bantu badan kurangkan “peluang” gout menyerang..

Bagaimana Shaklee Membantu Gout

Shaklee memberikan nutrisi untuk:
  • Membantu mengurangkan kesakitan ketika gout menyerang
  • Membantu mengurangkan frekuensi serangan


Untuk yang mempunyai bajet tinggi, saya amat syorkan Vivix. Untuk anda yang ingin cuba dulu Shaklee dan rasa kesannya, boleh mula dengan Set Gout Shaklee alternatif yang lebih murah dan mampu milik.

Saya ada kongsikan dalam artikel lalu bagaimana Alfalfa, Performance Drink dan Omega Guard (Set Gout Shaklee Alternatif) boleh membantu pesakit gout secara spesifik. Ada juga yang dah cuba dan rasa keberkesanan set ni:



Bagaimana Nak Dapatkan Set Gout Ini Sekarang Tanpa Perlu Hubungi Siapa-Siapa?

Mudah sahaja. Seperti yang saya ceritakan dalam artikel yang lalu "Beli Produk Shaklee Tanpa Melalui Agent", anda boleh terus membeli produk Vivix atau Set Gout di sini.

Jika anda ingin cuba Vivix, klik butang dibawah untuk dapatkannya sekarang.


Sekiranya anda mempunyai masalah budget tapi masih hendak cuba supplemen gout, boleh beli Set Gout Shaklee alternatif di bawah. Harga set alternatif ini hanyalah RM288.59 termasuk GST. 






Sekiranya anda masih ingin bertanya berkenaan produk dan sebagainya sebelum membeli, anda dialu-alukan untuk menghubungi saya di 017-6021189 untuk bantuan. Apa salahnya belanjakan sedikit wang untuk membantu perbaiki kualiti hidup orang tersayang..


Nama : Putri Zulaikha

Phone / Text Message / Whatsapp : 017-6021189
Facebook Page : Add Sihat on Saudagar Untamu dan private PM





0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com