Sunday, June 28, 2015

Ibu Ni Tak Lagi Cepat Letih Ketika Mengandung.. Apa Rahsianya?

Bulan puasa ni, cabaran untuk berpuasa bagi ibu mengandung sangat tinggi. Mengandung waktu tak berpuasa pun melepek penat, ni kan pulak waktu puasa. Berganda-ganda pulak rasa cepat letih ketika mengandung bulan puasa ni, kan?

Untuk ibu mengandung, rukhsah membenarkan ibu untuk tak berpuasa sekiranya membahayakan kandungan atau diri ibu sendiri. Namun begitu, ramai ibu yang masih ingin cuba berpuasa tapi takut dan risau kalau tak larat memanjang, lesu dan sebagainya, kan?

Ibu dalam video di bawah ni salah satu contoh ibu yang hamil tapi masih nak cuba berpuasa dan beliau ada rahsia tersendiri... Jom tengok!




Tindakan bijak seorang yang risau adalah mencari dan mencuba jalan penyelesaian yang boleh membantu. Dalam kes ibu di atas, beliau cuba untuk mengekalkan tenaga dengan memastikan tubuh badan banyak nutrisi sewaktu berbuka dan sahur.

Sewaktu mengandung, banyak perubahan yang berlaku dalam tubuh wanita, antaranya:

  • Perubahan hormon yang mendadak
  • Emosi mungkin akan terganggu dengan perasan teruja mendapat baby dan sebagainya
  • Sistem pertahanan badan akan berkurangan
  • Pernafasan menjadi semakin laju dan mungkin sering rasa termengah-mengah di lewat kehamilan
  • Kadar gula dan tekanan darah boleh menjadi rendah

Semua perubahan di atas akan menyebabkan ibu merasa lebih letih dari kebiasaannya, dan normal untuk lebih-lebih lagi letih, lesu dan penat sekiranya berpuasa..

Saya ada kongsikan set Kehamilan Shaklee yang boleh provide nutrisi-nutrisi supaya tak lesu dalam artikel-artikel lalu:





Boleh hubungi saya sekiranya nak cuba set ini untuk isteri atau diri masing-masing di 017-6021189. Jika ingin membuat pembayaran dengan kredit kad, boleh terus klik dibawah untuk beli langsung dengan Shaklee. Jangan tunggu lama-lama untuk rasai keberkesannya dan nikmat bertenaga saat mengandung!





Nama : Putri Zulaikha
Phone / Text Message / Whatsapp : 017-6021189
Facebook Page : Add Sihat on Saudagar Untamu dan private PM


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com