Wednesday, June 24, 2015

Beli Produk Shaklee Online Tanpa Melalui Agent

Alhamdulillah Shaklee telah melancarkan aplikasi eSell di mana ia memudahkan anda untuk anda sebagai pelanggan setia untuk membeli produk Shaklee hanya di hujung jari, terus ke depan pintu. Dah tak perlu lagi nak berbasa-basi dengan ejen yang kadang-kadang mungkin respon lambat dan sebagainya..

Oleh itu, saya amat teruja untuk memberi tutorial yang mudah dan ringkas ini untuk panduan anda.

Untuk pengetahuan anda semua, pembayaran hanya boleh dibuat dengan menggunakan kad kredit atau kad debit sahaja. Mudahkan? Anda tidak perlu lagi ke CDM atau ATM  untuk transfer wang kepada agent.

1. Untuk membuat pesanan, anda boleh klik ikon seperti di bawah yang akan saya letakkan di entri-entri berkaitan di blog ini:



2. Anda akan diminta untuk bersetuju dengan terma dan syarat pembelian. Klik pada "I Agree" dan klik butang “Next”. Anda akan ke halaman di mana terdapat setiap  produk yang anda telah dipilih beserta kuantiti yang dikehendaki.


3. Anda boleh menukar kuantiti produk jika anda mahu menambah atau mengurangkan pembelian.

4. Tekan “Update” untuk mengesahkan perubahan.

5. Sekiranya telah selesai meletakkan kuantiti, klik pada butang “Checkout“.


5. Anda kemudian perlu mengisi maklumat diri dan maklumat penghantaran. Pastikan alamat penghantaran masih sah dan tidak salah ya!

6. Kemudian anda boleh klik ‘Continue’ intuk melihat semula senarai pesanan anda.



7. Jika halaman pengesahan pesanan adalah betul,anda boleh klik “Proceed for payment“.


 8. Kemudian anda perlu memasukkan maklumat kad kredit atau kad debit anda

9. Klik “Confirm Payment” untuk memuktamadkan urus niaga.




10. Pesanan akan diproses dan apabila transaksi selesai anda akan menerima  pengesahan pesanan (invoice) di mana anda  boleh mencetak resit tersebut. Selain itu, resit pembelian ini juga turut akan dihantar kepada anda melalui email.

Kredit untuk Sumber


Mudahkan?

Kebaikan membeli dengan eSell ni antaranya termasuklah:

  • Shaklee sendiri yang akan pos barang dan hantar kepada anda. Packaging Shaklee memang superbb siap ada gabus-gabus dan kalau barang banyak, akan dihantar dengan kotak Shaklee sendiri. InshaAllah risiko barang pecah akan kurang.
  • Macam saya cakap di atas, memang sangat sesuai kalau anda semua memang dah pasti nak beli produk tu tak perlu nak tanya-tanya dan berbasa-basi dengan agent. Tekan, dan beli!
  • Kelebihan kalau beli dengan eSell dari Saudagar Untamu, lepas pembelian, anda boleh hubungi saya di 017-6021189 secara langsung untuk panduan pemakanan produk dan konsultasi for life. :)

Selamat membeli!


Nama : Putri Zulaikha
Phone / Text Message / Whatsapp : 017-6021189
Facebook Page : Add Sihat on Saudagar Untamu dan private PM

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com