Monday, May 25, 2015

Set Berpantang Untuk Ibu Menyusu Biar Baby Puas Minum dan Ibu Kekal Bertenaga

Sejak kebelakangan ni, ramai pula kawan-kawan yang baru melahirkan anak. Seronok tengok. Teringat pulak zaman-zaman melahirkan Iman Nasuha dulu.

Anak sulung biasalah, mak masih tak berpengalaman sangat so semua pun kiasu. Paling ingat sekali, bertekak dengan emak set berpantang mana yang nak diambil. Yang pasti, saya ingat saya nakkan set berpantang untuk ibu menyusu biar susu saya banyak! Orang berazam nak menyusukan baby la katakan...

Naturally, memang inclined towards Shaklee, sebab masa hamil pun memang rajin amalkan set hamil Shaklee yang berbaloi-baloi dan sangatttlah saya suka (sebab boleh perasan tenaga banyak dan makan Omega Guard untuk bina sel otak bayi, siapa tak nak, kan?).

Tapi Mak suruh tengok-tengok jugak set-set pantang lain, so saya research jugak lah.

Tak ingat apa jadi in between, tapi last-last saya makan pil Shaklee untuk pantang, tambah minyak panas NR.

Jadi hari ni saya nak imbas balik kenangan berpantang dengan shaklee, harap-harap ada ibu dan bakal ibu yang baca dan dapat manfaat, inshaAllah!

Luka cepat sembuh

Salah satu vitamin dalam set pantang Shaklee tu namanya Zinc Complex. Fungsi dia, kalau tradisional sama dengan minum pati ikan haruan banyak-banyak - ie. membantu sembuhkan luka dengan cepat. Ikan haruan tu kaya dengan zinc - sebab tu selalunya orang yang baru lepas melahirkan atau pembedahan memang digalakkan makan ikan haruan supaya luka cepat sembuh.

Saya lebih suka makan zinc complex ni sebab mudah ditelan :) hehe


Tak berapa banyak bengkak susu

Kalau dah habis pam susu dan breast sentiasa kosong TAPI masih kadang-kadang tersumbat, saya rasa Lecithin boleh membantu. Saya alhamdulillah sepanjang breastfeeding Iman, hanya sekali dua saja yang susu tersumbat dan bengkak. Lecithin ni membantu mengelakkan bengkak susu.. dan kurangkan berat badan. Bagus kan?


Bertenaga. Yes, bertenaga!

Bayangkan sudahlah baru melahirkan, lepas tu baby pulak asyik kembung dan tak tidur malam. Memang penat sangat sebab kita pun tak cukup tidur... Set pantang Shaklee ada Vitalea yang bantu pastikan badan sentiasa bertenaga dan tak lesu. Best dan penting sebab kalau badan penat dan stress, ibu pun mood merudum, susu berkurang, etc etc. Kesimpulannya, ibu happy baru semua orang happy!


Saya kongsikan tiga benefits dalam tulisan kali ini. Jangan tunggu lama nak rasakan kesan yang sama macam saya ni. Boleh hubungi saya untuk konsultasi lanjut dan belian produk. Bye!




Nama : Putri Zulaikha
Phone / Text Message / Whatsapp : 017-6021189
Facebook Page : Add Sihat on Saudagar Untamu dan private PM



0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com