Saturday, June 14, 2014

Halang Kolesterol Bahaya dengan Phytocol-ST Shaklee - Produk Terbaru Paling Hangat

Semoga hari Sabtu anda dipenuhi dengan aktiviti-aktiviti yang ceria :)

Satu produk Shaklee yang diwar-warkan dapat membantu ramai orang dah keluar awal bulan Jun hari tu, dilancarkan sekalian masa National Conference Shaklee (yang saya tak berkesempatan nak pergi, cuma sempat baca live updates je kat Facebook – Nampak macam best!)..

Tak lain tak bukan – produk untuk halang kolesterol bahaya dari merosakkan jantung iaitu Phytocol-ST

Ape ke benda alah Phytocol-ST ni? Macam protocol pun ada?

Suplemen semulajadi berasaskan tumbuh-tumbuhan (so sesuai untuk vegetarian jugak!) yang supply fitosteriol untuk bantu lawan dengan kolesterol tu...

Fitosterol? Bunyi macam saudara kolesterol? Hehe..

Fitosterol ni adalah sebatian semulajadi yang wujud dalam kuantiti yang sedikit dalam makanan yang pelbagai, contohnya buah-buahan, sayur-sayuran, kekacang, bijirin dan minyak sayuran. Disebabkan kuantitinya yang sedikit dalam makanan-makanan macam ni, ramai kita yang tak dapat kuantiti yang optimum untuk bantu badan singkirkan kolesterol secara semulajadi.



Sudahlah jenis makanan yang ada fitosterol ni macam....urm...sayur? Bijiran? Whats that? Memang rata-rata tak minat la kot? Cuba kalau ada dalam ayam goreng ke ape ke...ish ish..

Macam mana fitosterol ni boleh membantu?

The chemical structure of phytosterol is very much similar to that of cholesterol – tak dapat nak komen banyak on the structure sebab bukan major chemical, tapi Nampak dalam gambar macam betul lah serupa..

Anyway.

Sebab struktur nya yang hampir serupa, fitosterol akan bersaing dengan kolesterol jahat daripada menyerap ke dalam badan – penyerapan kolesterol akan berkurang dan terhalang.

Kalau nak tulis gaya hipotesis yang kita belajar masa darjah 6 tu, dia lebih kurang macam ni la..

Semakin banyak fitosterol, semakin berkurang kadar penyerapan kolesterol ke dalam badan, semakin sihat jantung dan badan.

Menarik, kan?

Kiranya tanpa Plant Sterols ni, kolesterol tu boleh suka-suki je masih dalam blood stream kita - bayangkan kolesterol dari nasik lemak mee hailam chicken chop tu sewenang-wenangnya invade our bloodstream?! So easy! Let's make it harder for them okay!

Berapa banyak fitosterol yang elok diambil sehari, just nice tak terlalu banyak tak kurang?

A recommended dose of 2000mg fitosterol adalah disarankan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) untuk ada dalam diet seharian supaya dapay membantu badan ‘reject’ kolesterol dan turunkan parasnya secara semulajadi.

Dan secara bestnya, Shaklee of course has done their reaseach because.... Phytocol-ST provides exactly that amount - 2000mg of phytosterols goodness.


Talk about efficiency, hehe...

Untuk kesan yang lebih memuaskan, boleh ambil Phytocol-ST dengan Omega Guard Shaklee - Omega Guard bekalkan Omega-3 berkualiti tinggi yang selain daripada membantu membina otak yang cergas, membantu merendahkan paras kolesterol jahat dalam badan.

Bayangkan next check-up paras kolesterol anda jadi cantik sangat sampai doktor tanya - adik dah lama tak makan roti canai ke dik? 

Sengih - sengih la tau, sebab kita makan roti canai macam biasa tapi kolesterol tak naik! 

Macam testimoni kat bawah ni...


Lab test result - SEBELUM
Lab test result - SELEPAS



Teruja? Saya yang teruja..

Dapatkan Phytocol-ST anda hari ini, sekarang! Call / SMS / Whatsapp / Facebook Message lah okay!

Putri Zulaikha
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 917819 ]
♥ Contact No: 0176021189
♥ Emel: saudagaruntamu@gmail.com
♥ Facebook PM : http://on.fb.me/1iyXIn6






                        `           

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com