Tuesday, June 17, 2014

5 Pengalaman Bisnes Shaklee Online Yang Menyenangkan Hati

Salam readers sekalian!

Semoga hari anda produktif dan aktif dan ceria selalu dengan vitamin B Complex, hehe...kalau belum cuba, mesti mahu cuba tau, boleh godek-godek blog ni atau kalau nak senang, PM langsung ok..

Dah beberapa bulan serius dengan bisnes Shaklee - ada beberapa pengalaman yang menyenangkan hati, and as always, perkara yang menyenangkan hati perlu dikongsi dengan harapan dapat menyenangkan hati yang membaca jugak hew hew...

Antaranya

1. Kembali connect dengan kawan-kawan lama yang serius dah lama tak contact


Tiba-tiba je PM - Hai Puzab / Ika / Put, nak tanya pasal Shaklee lah, boleh tak?

Sungguh tak sangka. Ada kawan yang sendiri pun dah lupa dulu panggil nama apa, ahaks...terpaksa mengaku dengan ikhlas supaya tak tersalah panggil dan terkantoi dengan tak bermaruah, hehe..

Lebih unik bila kembali berhubung dalam konteks Shaklee is - you get to interact on a deeper level, not just

 Hi how are you, ok sihat? Ok sihat takpelah..

It's more like - 

- Saya nak menyusukan bayi, tapi tak pasti macam mana nak simpan stok susu...boleh share tak?
- Baby macam taknak menyusukan straight dari badan lah..Putri ada experience yang sama tak? Macam mana nak buat ek?
- Berat badan belum turun dari hari tu lagiiii...tolongggg
- Mak masuk hospital sakit kaki..kesian tengok mak jalan tersenget-senget...
- Abang baru masuk wad, suspect sakit jantung..

And if you know me, theres nothing more that I value than interactions like this - sambil sharing, sambil kumpul pahala...sambil jual barang lah jugak of course, sebab barang manyak baik punya...

2. Bila follow up customer, customer kasi feedback baik punya

Lagi nak explain ke?

3. Duit dekat bank bertambah setiap 15hb

Shaklee sekarang bank-in bonus dengan transfer online to you account. Basically, setiap produk ada points masing-masing, so bila kita jual produk, kalau cukup points nya, kita akan dibayar bonus oleh Shaklee setiap bulan.

Pendapatan pertama dengan Shaklee cuma RM 32, hehehehe... masa tu bayar dalam bentuk cheque. Tak ingat dah mana letak cheque tu sebab dulu rasa RM 32 sikit sangat, dapat pun sepahkan entah kat mana-mana.

Sekarang dah guna online transfer.

Alhamdulillah duit bonus lepas lah nak bayar minyak kereta, shopping online dan menampung nafsu nak makan kat kedai mahal-mahal.

Next target is untuk dapatkan bonus sama banyak dengan gaji kerja Sime Darby, go!

4. Ahli kumpulan yang menyenangkan hati dan saling menyokong, walaupun tak pernah kenal face-to-face

Kerana Shaklee ni MLM, kita akan register dalam satu group.

Alhamdulillah Allah temukan saya dengan group yang paling syok dan best iaitu iReach.

Dulu agak rasa skeptikal bila mentor asyik cakap - please interact with each other, tolong berbunyi dalam group sokongan ni, tolong lahhh

Ye lah, setakat kenal di alam maya, ada ke orang nak tolong kau? Dah lah baru lagi, cokia je..

Tapi tak, wallahi.

Kakak-kakak dalam group khas saya tu sangat lah membantu, dan walaupun cuma berinteraksi di alam maya, terasa macam keluarga. Sama macam interaction favourite saya (sila rujuk point #1). Impian saya satu hari adalah untuk berjumpa dengan kakak-kakak ni dan peluk macam family.

5. Diri yang semakin aware dengan badan dan kesihatan sendiri

Mentor saya selalu pesan - Jadilah distributor berilmu, bukan setakat jual barang bodoh-bodoh sebab ilmu kekal sampai mati, kalau jual bodoh-bodoh lama-lama orang akan dapat tahu dan dah taknak beli dari kita lagi.

Jadi selain daripada update blog, facebook page dan buat promosi bersungguh-sungguh, hari saya saya penuhi dengan membaca anything and everything that has got to do with supplements, health dan marketing.

Untuk orang yang 'thirst for knowledge' macam saya ni, memang sesuai sangat.

Kalay bukan sebab nak buat bisness online Shaklee dan mentor yang macam tu, saya tak rasa saya akan tertarik dengan buku Ray Strand ataupun buku Understanding Diabetes... 

Terima kasih Shaklee. Saya harap hidup saya akan jadi lebih baik dan cemerlang dengan awak.


Awak nak rasakan pengalaman yang sama macam saya? Jika anda berminat nak tahu bagaimana nak register dengan keluarga Shaklee saya, boleh baca di perkongsian saya sebelum ini di sini ---> KLIK SINI UNTUK CARA REGISTER AHLI

Jumpa anda di puncak kejayaan! 


Putri Zulaikha Amin
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 917819 ]
♥ Contact No | WhatsApp :017 6021189
♥ Emel : saudagaruntamu@gmail.com


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com