Friday, May 2, 2014

Vitamin Untuk Puasa Supaya Tak Haus Gila Gila

Makanan tambahan vitamin untuk puasa dari Shaklee adalah set yang saya mahu syorkan kepada anda sekiranya anda tergolong dalam orang yang berpuasa dan :
  1. Ibu mengandung dan mahu pastikan badan kekal bertenaga dan kandungan sihat terjaga
  2. Ibu menyusukan yang mahu MAINTAIN penghasilan susu dan pastikan badan tak kehausan
  3. Mempunyai anak kecil yang baru mula belajar berpuasa dan anda tidak mahu anak anda merasa terlalu letih sehingga demotivated untuk puasa
  4. Perlu bekerja menggunakan tenaga kasar – contohnya sekiranya anda bekerja mengangkat pasir dalam guni besar non-stop selama 3 jam di bawah panas terik.
  5. Merupakan seorang remaja / pelajar yang tahap metabolismanya tengah top notch dan asyik cepat nak perut berbunyik aje

Vitamin Untuk Puasa

Ada ke? Kalau nak harapkan makan vitamin yang menyebabkan kita tak rasa lapar langsung macam tak puasa, memang tak ada. Menipu, sebab Tuhan dah jadikan puasa sebagai menahan rasa lapar dan dahaga.

Perbezaannya jika ambil vitamin untuk puasa dari Shaklee, rasa lapar akan BERKURANGAN dan badan akan sentiasa terhidrat sehingga mengelakkan RASA HAUS YANG MELAMPAU. Cukup lah untuk tahan sehingga waktu berbuka..

Istimewa untuk ibu yang menyusukan pulak, badan yang well hydrated akan memastikan hasil tuaian susu melalui pengepaman tidak akan jatuh mendadak dengan melampau, inshaAllah.

Tiga serangkai Mighty Three Gems Shaklee

Seperti namanya, Set Mighty Three Gems Shaklee ni mempunyai 3 komponen utama seperti di bawah :


Ops sorry, bukan tiga yang ini.


Ok baru betul. Dari kiri, Energizing Soy Protein (ESP), Meal Shakes dan Performance Drink.

Energizing Soy Protein membekalkan sumber tenaga dari protein soya non-GMO yang berkualiti tinggi. Dengan bantuan protein yang tinggi ini, anda akan lambat berasa lapar jadi kalau selalunya pukul 10 pagi perut dah berkeroncong Lagu Untuk Salmah, dengan ESP lagu tu akan dilewatkan selama beberapa jam dan memberikan keselesaan kepada speaker nya.

Meal Shakes pula adalah sumber multivitamin terbaik, dan kerana selalunya kita malas nak bangun sahur ataupun bangun sahur setakat teguk air kosong, meal shakes penting untuk pastikan badan kita masih kekal mendapat nutrient yang sewajarnya.  Tambahan pula, badan kita sebenarnya sedang menjalani proses detoksifikasi sewaktu berpuasa, maka meal shakes membantu pastikan nutrient sepanjang proses detoks itu digantikan.

Rasa vanilla yang lazat umpama aiskrim pasti menyebabkan rakan-rakan yang meminati aiskrim vanilla dari Walls terpukau dan terlupa sekejap tentang aiskrim kegemaran mereka itu, giteww

Performance Drink Shaklee yang berperisa oren lazat ini adalah minuman isotonik, seperti 100Plus, tapi tanpa gas, menjadikannya alternative terbaik dan sesuai untuk kanak-kanak. Minuman ini bertindak sebagai elektrolit yang membantu mengurangkan kehilangan bendalir dan memastikan badan kekal terhidrat. Badan akan kekal segar, dan akan mengurangkan rasa dahaga.

A few testimonial untuk yang pernah consume set ni;







Kalau selama ni puasa rasa macam gitu-gitu aje and asal puasa tapi takde la larat mana, jangan lepaskan peluang untuk cuba vitamin untuk puasa dari Shaklee ni untuk pengalaman berpuasa yang berbeza dan menakjubkan.

Biar rakan-rakan ternganga tengok anda kuat dan gagah bekerja di siang hari sampaikan mereka kata – kagum dengan si polan tu. Tak makan tak minum pun masih kuat macam badang.

Dan kalau anda dengar macam tu, jangan lupa kongsikan rahsia kekuatan anda supaya mereka pun dapat benefit yang serupa! Hubungi saya sekarang supaya sempat order dan dapatkan set ni sebelum Ramadan mula.

 Putri Zulaikha
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 917819 ]
♥ Contact No: 0176021189
♥ Emel: saudagaruntamu@gmail.com
♥ Facebook PM : http://on.fb.me/1iyXIn6



0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com