Wednesday, May 7, 2014

Kualiti Omega Guard Shaklee - Lebih Omega-3, Kurang Lemak!

Salam semua!

Sebab semalam saya terlupa nak bawak stok Omega Guard ke office so terlupa lah nak makannya, hari ni saya nak kongsikan tentang Omega Guard Shaklee, salah satu produk Shaklee yang saya makan sewaktu mengandung hari tu dan menyebabkan Iman Nasuha sangat alert pada umur 2 bulan nih, hehe..

Semua mesti familiar dengan minyak ikan kan? Di pasaran, ada banyak jenis minyak ikan jenama Kordell, Blackmore, dan sebagainya. Pasarannya menggalakkan sampailah semua syarikat vitamin nak keluarkan minyak ikan masing-masing, sebab faham pengguna hendakkan minyak ikan yang sangat banyak benefit ni.



Omega Guard Shaklee juga merupakan the Shaklee's version of fish oil. Diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies, Omega Guard adalah lebih berkualiti kerana tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik seperti sesetengah produk minyak ikan yang lain.

Selain itu,
  • Omega-3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega-3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  • 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega-3, EPA dan DHA.
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah penyulingan 3 peringkat berteknologi tinggi ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini untuk menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.
Gambar yang diambil dari internet menunjukkan komposisi minyak ikan Omega-3 lebih banyak dalam kapsul gred farmaseutikal... Jangan tertipu dengan minyak ikan yang dijual dengan harga murah, kerana yang anda dapat adalah lemak ikan yang banyak!

Fungsi dan Kelebihan Omega Guard

  1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat
  4. Omega 3 membantu mengelakkan strok
  5. Bantu mengekalkan tekanan normal darah
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  7. Merendahkan kolestrol dengan mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  8. Omega-3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan (Omega Guard bersifat mencairkan darah)
  9. Mengawal masalah obesiti – Omega Guard merupakan salah satu komponen dalam Set Slimming Shaklee, yang berfungsi untuk membakar lemak-lemak degil sebelum diangkut keluar dari badan. Jika anda naktahu bagaimana Omega Guard berfungsi untuk slimming, boleh klik sini.
  10. Mengurangkan risiko penyakit jantung dengan pengawalan paras kolesterol.
  11. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin. Omega Guard Shaklee juga merupakan komponen dalam Set Mengandung Shaklee – Omega Guard ni kira macam Neurogain la...Kalau nak tahu lebih lanjut tentang set bersalin, boleh kliksini..
  12. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
  13. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak – banyak cara untuk berikan sedikit Omega Guard kepada kanak-kanak, inshaAllah saya akan kupas dalam entri yang lain
  14. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  15. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
  16. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
  17. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon
  18. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  19. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
  20. Memelihara fungsi-fungsi sendi


Siapa yang perlukan Omega Guard?

  • Warga Emas
  • Pesakit Jantung
  • Wanita yang telah melahirkan anak
  • Pesakit darah tinggi
  • Orang yang selalu lupa
  • Kanak-kanak berusia 4 tahun dan ke atas
  • Pelajar
  • Ibu menyusu
  • Ibu Hamil (trimester ke-2)
  • Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus


Sekian dulu perkongsian hari ini..kalau anda ada sebarang pertanyaan tentang Omega Guard ni atau nak tahu adakah anda sesuai untuk mengambilnya, anda boleh menghubungi saya di details di bawah.


Putri Zulaikha
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 917819 ]
♥ Contact No: 0176021189
♥ Emel: saudagaruntamu@gmail.com
♥ Facebook PM : http://on.fb.me/1iyXIn6

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com