Friday, April 11, 2014

Ostematrix Mudahkan Proses Sleep Training Anak?

Sedang menunggu gadis kesayangan saya lelap. Baru sudah disusukan, dan sekarang tengah testing tiarapkan dia buat kali yang ke 34 (serius tak tipu), tengok dia lelap ke tak.

Dua hari yang lepas, saya start baca tentang sleep training. Tak lama lagi nak mula kerja, kesian pulak dekat neneknya (yang akan jaga) kalau Iman tak reti tidur sendiri... Sekarang pun bukan tak pandai, in fact she's a very easy baby alhamdulillah...kalau perut kenyang lampin kering, tepok tepok sikit bontot, nyanyi sedas dua lagu Siti Nurhaliza ke, P Ramlee ke, nasyid2 terkini ke...inshaAllah tidur.

Tapi lagi canggih kalau perut kenyang lampin kering, kita letak tak payah tepok2 dia dah tidur. Hehe..maka bermulalah journey sleep training saya.

Hari pertama, 2 jam dok mengangkat letak mengangkat letak Iman. Letak, dia nangis kejap, saya angkat dan tenangkan. Lepas tu letak balik. Nangis lagi. Tunggu lama sikit, angkat dan tepok bontot (tepok bontot ni menenangkan betul!), letak...dan ulang la selama 2 jam.

Sakit-sakit pinggang ni terasa. Dah lama tak sakit pinggang, tapi hari training tu agaknya duduk terlalu lama pantau anak dengan stressnye...

Akhirnya Ummi mengalah dan tepok bontot Iman smpai tertidur. Tak apa, training to be continued...

Sebelum tidur, telan Ostematrix 4 biji. Ya Allah, sembuhkanlah lenguh pinggang ku ini melalui usahaku memakan ostematrix ni..

Guess what?

Ostematrix
Ostematrix teman kesayangan - bersepah-sepah dekat bedside table...juga boleh dibuat rattle untuk tarik perhatian anak kalau meragam hehe..

Esok pagi bangun dengan segar dan bebas sengal pinggang :) Ready for the next training session yo!

Selain daripada membantu cukupkan kalsium harian, ostematrix is also known to (these are based on my personal experience - akan kongsi detail produk dalam entry yang lain..) :

1. Membantu melembutkan najis melalui kandungan magnesiumnya. 
This is also something yang I have personally tried. Sebelum ni memang sejak azali lagi ada masalah sembelit..lepas kahwin pun suami aware sangat2 masalah genetik ni sampaikan kalau mengadu sakit pinggang, dia akan tanya "dah lama tak membuang ke?..Talk about true soulmate to know about your shitty business..

Lepas makan ostematrix, suami pun dah dilepaskan dari tanggungjawab menyoal macam tu sebab dah JARANG SANGAT SANGAT sakit pinggang sbb tak buang air.

Masa mengandung pun Ummi ada tanya nak beli phytonatal Nona Roguy tak untuk elak sembelit, dan saya dengan yakinnya menolak sebab ada Ostematrix ni. Alhamdulillah, it does not disappoint. Kalau waktu2 kritikal ni tak menjadi pulak memang nak kena sembelihhh Shaklee ni, tapi alhamdulillah dengan izin Allah, good product is good product. Its just what it is.

2. Bantu berikan tidur yang berkualiti.
Selalu kalau sebelum tidur orang suruh minum susu suam kan? Rupanya calcium dikenali utk memudahkan tidur dan jugak berikan tidur yang berkualiti! Tapi bukan sebarang kalsium tau - fungsi magnesium dalam kalsium tu yang bantu berikan tidur yang berkualiti - tidur yang betul-betul lena dan merehatkan badan. Tidur sikit, tapi inshaAllah kualiti tinggi dan boleh bangun segar bugar! Tried, and tested OK. :)

3. Ambil secara konsisten boleh bantu kurangkan sakit pinggang dan senggugut sewaktu haid

4. Bantu elakkan kejang / cramp kaki – ni penting untuk saya masa pregnant! Pernah sekali skip ambil Ostematrix seminggu, terbangun tengah malam sebab kaki menyentak! Lepas tu insaf terus konsisten..hehe..

5. Bantu bekalkan kalsium untuk mereka yang payah nak minum susu macam saya


Promo bulan April 2014 is beli 6 Ostematrix Free 1. Berbaloi sangat-sangat nak buat stok dengan semua benefit yang sangattttt la membenefitkan saya. Must order.

Berminat? Let me help you solve your calcium-deficiency problem. 
Hubungi saya untuk consultation sekarang, sementara masih bulan April ni...

Putri Zulaikha
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 917819 ]
♥ Contact No: 0176021189
♥ Emel: saudagaruntamu@gmail.com
♥ Facebook PM : http://on.fb.me/1iyXIn6


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com