Sunday, April 13, 2014

Cara Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee Mudah dan Meriah

Lepas dah do your research dan terasa membuak-buak nak cuba barangan Shaklee (hehe ye ke? Kalau tak, buakkan sekarang), step pertama is cari distributor Shaklee yang berwibawa seperti saya untuk anda pesan dan dapatkan produk. 

Atau jikalau anda bijak dan berfikir one step ahead, anda akan tetap juga cari distributor Shaklee berwibawa IAITU SAYA dan register sebagai ahli. Banyak faedahnya kalau register ahli kalau nak dibandingkan dengan beli terus dari distributor - faedah yang paling awesome adalah anda akan dapat potongan harga antara 10-15% untuk barangan yang anda order.

Kalau anda beli produk harga RM 400 - dah boleh saving RM 40! Banyak kan? Boleh beli tudung Bokitta sehelai / bayar bil celcom / makan ikan siakap stim saiz besar / dan sebagainya...

Cara nak register ahli mudah sahaja:-

1. Register dengan membayar yuran pendaftaran sebanyak RM 75 (WM) atau RM 85 (EM). Keahlian dengan bayaran ini adalah untuk seumur hidup, maka tak perlu risau perlu keluarkan RM 75 / RM 85 setiap tahun untuk aktifkan keahlian. Tak macam keahlian Cosway atau Amway contohnya (sebab saya member dua outlet ni), setiap kali nak beli barang perlu register ahli sebab nak dapatkan diskaun, sebab beli barang setahun sekali aje and membership tamat setiap tahun. Jimat dan mudah tak payah pening-pening nak ingat eh aku ni masih ahli ke dah kena tendang dari jadi ahli?


2. Kalau tak mahu spend yuran pendaftaran, jangan bimbang. Anda boleh mendapat keahlian percuma (tanpa perlu membayar yuran seperti di (1)) dengan membuat belian produk sebanyak 200 points. Untuk pengetahuan, setiap produk ada points masing-masing seperti di bawah. 




Jika rasa nak buat belian sebanyak 200 points tu terlalu banyak, anda boleh kongsi beli dengan adik adik, mak ayah atau sedara mara. Asalkan cukup 200 points dah dapat keahlian.

Tak boleh kah saya pergi Shaklee Branch untuk register sendiri?

Boleh dik, kalau tinggal dekat dengan Empire (atau branch Shaklee yang lain) boleh pergi sana, isi borang dan register. Tapi anda memerlukan ID Shaklee Distributor sebagai "Sponsor" untuk register kan diri anda. Boleh gunakan ID saya untuk register (ID : 917819) dan lepas register, hubungi saya untuk dapatkan akses EKSKLUSIF ke group Facebook dan Whatsapp untuk perkongsian vitamin dan tips-tips bisnes sekiranya anda nak mula berniaga :)


Awas! Tersilap menggunakan sponsor mungkin menyebabkan kerugian di lain hari! 

Hubungi saya untuk pertanyaan kenapa laaaa nak rugi sangattt hehe...:)

Putri Zulaikha
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 917819 ]
♥ Contact No: 0176021189
♥ Emel: saudagaruntamu@gmail.com
♥ Facebook PM : http://on.fb.me/1iyXIn6





0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com