Saturday, April 12, 2014

3 Tips Pilih Shaklee Distributor yang Berwibawa

Sewaktu saya mula-mula decide nak jadi Shaklee Independent Distributor (SID) yang aktif, satu kerisauan saya yang paling over sekali adalah waktu customer tanyakan set dan mintak cadangan. Macam-macam perkara negatif yang saya fikirkan, termasuklah:

  • Kalau saya tersalah cadangkan set, kasihan customer...
  • Apa jadi kalau set yang saya cadangkan ini tak berkesan, adakah customer akan marah?
  • Kalau customer tak suka cara saya layan dia, nanti dia beli dekat orang lain...rugi lah...
  • Dan macam-macam lagi fikiran negatif yang timbul even before ada orang tanya apa-apa pun...Baru nak ber’Hai saya nak tanya pasal Shaklee’, saya dah berpeluh...haha


Tapi saya berpegang pada pada “Buat kerja dengan bersungguh-sungguh dan sebaik yang mungkin” – maka setiap persoalan customer yang saya terima saya cuba jawab dengan sehabis baik.Tak ada yang lebih menggembirakan hati saya melainkan dapat komen macam ni:




Jadi hari ni saya nak sentuh sikit tentang tip memilih Shaklee Independent Distributor...

Nak beli vitamin pun kena particular pilih pembekal? Ya betul...

3 Tips Memilih Distributor Shaklee Anda:
  1.  Distributor harus berdaftar secara sah dengan Shaklee. Apabila anda hendak membeli barang, tanyakan atau check sama ada distributor tu ada ID Shaklee yang sah atau tidak. ID yang sah boleh memberikan keyakinan bahawa produk Shaklee yang dibeli adalah genuine...Jangan sampai tertipu dengan barangan Shaklee tiruan!
  2. Pilih distributor yang berwibawa dan arif tentang produk yang dijual. Anda perlu rasa selesa bahawa distributor yang membekalkan produk pada anda memberikan khidmat nasihat sesuai untuk keadaan ANDA, bukan keadaan orang lain yang dianggap normal. Setiap customer adalah unik, jadi jika anda tanya nak beli SET KURUS BADAN SHAKLEE dan distributor terus quote harga tanpa tanya apa-apa, anda sepatutnya mula rasa berwaspada. Chances are – dia hanya mahukan keuntungan dan tak peduli sama ada produk betul-betul sesuai atau tidak dengan situasi anda. Anda juga tak mahu beli produk yang berkemungkinan tidak sesuai dan seterusnya memberikan kesan negatif kepada badan, kan?
  3. Pilih distributor yang datang dari support group yang berwibawa jugak! Ini penting sekiranya satu hari nanti anda mengambil keputusan nak mula menjana pendapatan dengan bisnes Shaklee, anda telah berada dalam kumpulan yang hebat dengan support group yang MANTAP. Caranya? Tanyalah distributor tu siapa penaung groupnya, apa yang mereka boleh berikan sekiranya anda berniat hendak berbisnes, dan sebagainya.

Mudahkan?

Nampak mudah, tetapi anda akan terkejut sekiranya anda tahu betapa ramainya distirbutor Shaklee di luar sana yang tidak menepati ciri-ciri mudah di atas.

Pengalaman saya pertama kali beli Vitamin Shaklee dengan SID XX – alhamdulillah servis nya cepat, barangan pun sampai sepertimana yang saya order.. Dua hari lepas cuba (masa tu saya beli Set Kesihatan Optimum) – saya perasan warna air kencing saya sedikit pekat. Saya tanya kepada SID XX untuk dapatkan khidmat nasihatnya..tapi kali ini, tak berapa nak pantas. Respon tunggu 2 hari – dan responnya tak menyelesaikan masalah saya pun..(sebab sekarang saya dah tahu apakah sebenarnya yang menyebabkan air kencing saya tu jadi pekat hehe – kalau mahu tahu, boleh hubungi saya untuk tips-tips dan borak-borak J )

Berbekalkan pengalaman saya tu lah, saya berazam setiap customer yang beli produk dari saya akan diberikan PRODUCT CONSULTATION SEUMUR HIDUP. Ya seumur hidup.

Apa kelebihan membeli Shaklee dari saya?


  • Seperti yang telah dimention, anda entitle kepada PRODUCT CONSULTATION SEUMUR HIDUP
  • Bimbingan dan tips makan vitamin secara eksklusif, SESUAI dengan KEPERLUAN dan GAYA HIDUP anda
  • Akses kepada PRIVATE WHATSAPP / FACEBOOK GROUP – sesuai dengan keselesaan anda.
  • FIRST HAND ACCESS kepada promosi-promosi produk Shaklee dan juga PROMO KHAS untuk group.
  • Sekiranya satu hari nanti anda berminat untuk memulakan bisness Shaklee, anda akan diberi akses kepada SUPPORT GROUPS HEBAT (sila perhatikan yang groupS adalah plural – maksudnya akses kepada LEBIH DARI SATU support group) yang akan memberikan guidance step by step tentang cara hendak memulakan bisnes dan, tips untuk buat sales, dan tips tips MAGIC yang lain!


Teruja kan? Saya yang tukang taip ni pun terasa teruja nak menerima kedatangan anda dalam keluarga Shaklee saya! Hehe...

Boleh hubungi saya di nombor / facebook details di bawah untuk further questions, dan saya sudahi perkongsian hari ini dengan quote pengasas vitamin kesayangan saya – Dr. Forrest C. Shaklee.




 Putri Zulaikha
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 917819 ]
♥ Contact No (Whatsapp / SMS) : 0176021189
♥ Facebook PM : http://on.fb.me/1iyXIn6
♥ Emel: saudagaruntamu@gmail.com





0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com