Wednesday, January 8, 2014

Set Bersalin / Set Pantang Shaklee Ikut Budget

Semua ibu mahukan yang terbaik untuk bayi, dan juga diri sendiri. Tambah-tambah lagi sebaik sahaja baru melahirkan, pertambahan ahli keluarga baru, perubahan hormone dalam badan, keperluan bayi yang mungkin memakan jumlah yang agak besar menyebabkan ibu-ibu cuba mencari keperluan berpantang yang terbaik pada harga yang kompetitif.

Kami di Saudagar Untamu menyediakan beberapa pakej set bersalin / berpantang bagi membantu ibu baru memilih set pantang yang sesuai dengan badan dan keperluan mereka dan pada masa yang sama, memenuhi budget kewangan masing-masing…- tak perlu nak beli yang mahal dan ada bermacam-macam produk di dalam set nya tapi akhirnya….terbuang tak terpakai huhu…

Kesemua set berpantang di bawah boleh diambil oleh ibu yang baru bersalin, dan semuanya inshaAllah telah terbukti untuk membantu memulihkan dalam ibu, meningkatkan kecergasan, mengurangkan kemurungan dan secara amnya, menjadikan pengalaman pantang ibu satu pengalaman yang tidak memeritkan..




Set C1 – Vitamin Asas
Siapa yang perlukan?
  1.  Ibu pantang yang sering lesu dan tidak bertenaga akibat sering bangun malam
  2.  Ibu pantang yang mudah stress dan mempunyai risiko untuk post-partum depression
  3. Ibu pantang yang ingin menambah kecergasan badan dan mempercepat penyembuhan luka





Kandungan Set C1:


Set C2 – Vitamin Pantang Asas + Kalsium (Ostematrix)

Siapa yang perlukan?
  1. Ibu- ibu baru bersalin yang inginkan badan cergas, mood yang stabil dan penyembuhan luka yang cepat
  2. Ibu yang mengalami / mempunyai sejarah sembelit atau sukar buang air besar
  3. Ibu baru bersalin yang ingin breastfeeding dan mementingkan kualiti susu


Kandungan Set C2:



Set C3 – Vitamin Pantang Asas + Milk Booster (Alfalfa)

Siapa yang perlukan?
  1. Ibu- ibu baru bersalin yang inginkan badan cergas, mood yang stabil dan penyembuhan luka yang cepat
  2. Ibu yang kadang-kadang mengalami sembelit atau sukar buang air besar
  3. Ibu baru bersalin yang ingin breastfeeding dan mementingkan kualiti susu
  4. Ibu baru bersalin yang mengalami masalah kurang susu dan ingin meningkan penghasilan susu badan


Kandungan Set C3:



Set C4 – Vitamin Pantang Asas + Energizing Soy Protein

Siapa yang perlukan?
  1. Ibu- ibu baru bersalin yang inginkan badan cergas, mood yang stabil dan penyembuhan luka yang cepat
  2. Ibu baru bersalin yang ingin breastfeeding dan mementingkan kualiti susu
  3. Ibu baru bersalin yang mengalami masalah kurang susu dan ingin meningkan penghasilan susu badan
  4. Ibu baru bersalin yang mahukan kulit yang lembab dan cantik
  5. Ibu bersalin yang ingin mengurangkan masalah kulit kusam / tompok-tompok hitam yang datang sewaktu tempoh bersalin
  6. Ibu bersalin yang ingin mengawal jumlah pemakanan (elak naik berat badan berlebihan) dan pada masa yang sama, mementingkan kualiti dan nutrisi dalam susu badan


Kandungan Set C4:


Banyak kebaikan set bersalin Shaklee ni tau! Yang paling utama – semua vitamin dan suplemen dalam set pantang ni dihasilkan dari bahan semulajadi secara semulajadi, yang amat penting terutama pada badan ibu baru melahirkan sebab tak nak lah consume bahan bertoksik pulak kan? Tambah lagi kalau ibu decide untuk menyusukan badan, bertambah lah penting untuk pastikan sumber nutrien yang ibu-ibu ambil adalah nutrien yang terbaik (dan semulajadi!) kerana setiap titik akan masuk ke dalam badan bayi pula...

Kalau anda semua lihat, setiap vitamin dalam set Pantang Shaklee boleh bertahan lebih daripada tempoh pantang yang selalunya 44 hari sahaja...tak membazir ke beli?

Jawapannya...TIDAK SAMA SEKALI...Setiap vitamin dalam set pantang bukan sahaja memberikan manfaat sewaktu tempoh pantang, tapi membekalkan nutrien berterusan kepada ibu sepanjang tempoh breastfeeding dan juga kesihatan badan secara am..

Ada juga pelanggan yang tidak mahu beli untuk penggunaan lebih daripada 44 hari, atas sebab-sebab dibawah:

  • Tiada budget – budget hanya cukup-cukup untuk cover tempoh pantang
  • Malas nak sambung makan vitamin selepas pantang
  • First time cuba Shaklee...masih ragu-ragu tentang keberkesanannya so tak mahu “over-excited” dan beli dengan melampau...


Kalau anda tergolong dalam di atas, jangan risau! Boleh hubungi kami terus untuk discuss concern anda dan kami akan cuba tailor-kan setiap set ini mengikut bajet anda...


Nama : Putri Zulaikha
Phone / Text Message / Whatsapp : 017-6021189
Facebook Page : Add Sihat on Saudagar Untamu dan private PM


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com