Monday, January 13, 2014

B Complex – The Happy Vitamin!

Salah satu vitamin asas yang diperlukan badan adalah vitamin B Complex, yang lebih dikenali dengan nama The Happy Vitamin. Banyak jenama B Complex telah dikeluarkan oleh syarikat pengeluar suplemen – Shaklee juga ada produk B Complex nya yang tersendiri...

Memperkenalkan Vitamin B Complex Shaklee!



B Complex Shaklee berbeza dengan produk B Complex jenama lain dari segi:
  • Mengandungi asid folik, menjadikannya sesuai diambil oleh ibu mengandung
  • Mempunyai kadar serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti – ini penting kerana asid folik yang semulajadi dan bukan sintetik (hampir 99% asid folik di pasaran adalah sintetik) tidak mudah diserap oleh tubuh badan manusia, dan B Complex Shaklee dengan bioavailability tinggi ini membantu memastikan kandungannya diserap dengan baik oleh badan..
  • Lengkap dengan kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan badan : Thiamin (B-1),Riboflavin (B-2), Niacin (B-3),Pantothenic acid (B-5),Pyridoxine (B-6),Biotin (B-7), Folic acid (B-9), Cobalamin (B-12)

Salah satu sebab mengapa kita mahu consider B Complex Shaklee, kan?  Selain tu, jom kita tengok secara am kenapa badan kita perlukan vitamin B Complex ni…

Fungsi B Complex untuk badan:
  1. Dikenali sebagai “The Happy Vitamin” - Mengurangkan tekanan emosi dan mengawal stress (mengelakkan masalah meroyan pada golongan ibu yang sedang dalam pantang)
  2. Membantu menukarkan makanan kepada tenaga
  3. Membantu metabolisme karbohidrat, lemak dan protein
  4. Meningkatkan tahap metabolisme badan, meningkatkan tenaga dan mengelakkan kelesuan
  5. Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran serta daya tumpuan
  6. Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina
  7. Meningkatkan seri wajah (jika diamalkan berterusan,  kulit lebih berseri dan glowing)
  8. Menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.
  9. Bantu tingkatkan sistem pertahanan badan
  10. Melancarkan fungsi sistem saraf
  11. Mengawal/bantu merawat masalah kencing manis

B Complex ni juga salah satu vitamin dalam Set Kesihatan Asas Shaklee – dan melalui pengalaman saya sendiri, makan Set Kesihatan Asas ni membantu mengurangkan rasa lesu secara keseluruhan dan juga mengurangkan masa-masa yang saya terjadi stress tak tentu pasal hehe…Boleh baca pengalaman saya di SINI. Dulu sebelum saya cuba set Kesihatan Asas ni, saya ade beli vitamin Blackmore’s Executive B – untuk beberapa minggu pertama memang boleh rasa kurang penat, tapi somehow selepas beberapa minggu symptom keletihan melampau saya tu datang semula…

Alhamdulillah lepas mula ambil Set Kesihatan Optimum Shaklee, dah tak ada rasa mengantuk lagi sewaktu balik drive

OK berbalik semula pada B Complex ni (tercerita testimoni sendiri pulak), siapa yang perlukan vitamin ni?
  • Individu yang terdedah kepada sinaran matahari
  • Individu yang terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
  • Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
  • Mereka yang tidak dapat fokus dalam pekerjaan yang dilakukan.
  • Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
  • Mereka yang nak nampak cantik dan muda
  • Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
  • Wanita yang mengambil pil perancang
  • Ibu dalam pantang 

Harga sebotol B Complex Shaklee dijual pada retail price RM 53 untuk 120 biji – maksudnya setiap hari, sebiji Happy Vitamin ni cuma berharga RM0.45!

Berminat atau nak tahu lebih lanjut bagaimana vitamin ni boleh membantu improve keadaan seharian anda, boleh hubungi saya :)

Nama : Putri Zulaikha
Phone / Text Message / Whatsapp : 017-6021189
Facebook Page : Add Sihat on Saudagar Untamu dan private PM


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com