Friday, November 29, 2013

Eksekutif mengantuk ketika memandu pulang dari tempat kerja...salah siapa?

Salah eksekutif muda tu sendiri lah...
When I first started working aje ada satu masa ni asal drive balik kerja, mesti rase mengantuk. Mengantuk yang terlalu over yang kalau nak diceritakan ke'over'annya, perlu tulis dalam post yang lain sebab tersangatttt la panjang.
Tapi sepantas masa berubah, sepantas itu juga lah saya berubah ahaks..
Saya sekarang adalah seorang pengamal vitamin tegar (bukan pengamal ilmu yang bukan-bukan ya)..Saya yakin bahawa untuk mendapat kesihatan badan, kita perlu berusaha sebelum cakap " Ya Allah, aku redha dengan kesihatan badan yang Kau berikan ini", dan bagi saya salah satu usaha itu adalah dengan memastikan nutrien yang masuk ke dalam badan saya ni mencukupi.

Tuesday, November 26, 2013

Sakit pinggang akibat menjahit terlalu lama...

Tipu aje.
Sebelum join kelas, risau akan sakit pinggang kalau duduk terlalu lama. Tapi alhamdulillah, walaupun dok  tertonggeng-tonggeng melukis pola dan bangun-duduk-bangun-duduk semasa menjahit, saya berjaya pulang dengan jubah pertama yang berjaya dijahit sendiri tanpa sakit pinggang. Rahsianya? Selain daripada tidur dan rehat yang cukup (walaupun malam sebelumnye kitorang tidur pukul 1 pagi akibat pergi Baby Expo), mesti tak lupa dengan rutin harian iaitu telan Ostematrix Shaklee untuk mengelakkan sakit pinggang. Suami pun over jugak tolong ingatkan - "Jangan lupa makan Shaklee, esok nak duduk lama nanti sakit pinggang..."
Aiks - nampak sangat malasnye nak jadi tukang urut ha...ha..ha.. Takpe takpe, salah satu usaha yang sangat dihargai...

Blog Archive

Copyright © putrizulaikha.com Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger

Design by Anders Noren | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com